עבור לתוכן

מנועים

Featured Replies

פורסם

יש לי שני מנועי DC 4.5V וולט ואני מחבר אותם למכונית לחבר אותם במקביל או בטור ? ושחיברתי בשתי הצורות זה נסע אבל עשה מין גיצים כאלה ראיתי שלמנועים מסוג כזה מחברים קבל 1PF איך לחבר אם צריך ? אני מחבר אותם ל4.5 וולט כמובן .

פורסם

חיבור במקביל.

אני לא מכיר שקיים קבל של 1pF, ניראה לי ששמים משהו בסדר גודל של עשרות או מאות ננו פארד.

פורסם
  • מחבר

יש לי כאלה קבלים בלי קשר , מה לעשות זה עושה קצרים ומתחמם

פורסם

אתה בטוח שאתה לא מחבר את המנועים למתח גבוה מידי ?

אם פירקת אותם מצעצוע שיש בו 3 סוללות AA, הרבה צעצועים מתוכנים לזה ששמים בהם סוללות אם התנגדות פנימית גבוהה. כלומר המתח של הסוללות במעגל פתוח הוא 4.5V, אבל כשהמנוע עובד המתח יורד נניח ל 3V (בונים על זה ש 1.5V הולך לאיבוד בסוללות). אם אתה מחבר את המנוע מספק שיש לו התנגדות פנימית נמוכה מאוד / מסוללות נטענות, אתה אמור לתת לו מהתחלה את המתח הנמוך יותר

אם המנוע מתאמץ כשהוא עובד (מסובב משהוא בכוח וכו) יכול להיות שאתה מאמץ אותו יותר מידי מכאנית

הניצוץ בהפעלה וכיבוי של המנוע הוא לא סימן לקצר - ככה זה במנועים. בגלל שיש להם סליל מגנטי, הם מייצרים מכה של מתח גבוה כשמנתקים אותם

אם אתה רוצה להגן על מעגל אלקטרוני שמדליק ומכבה את המנוע, תשים דיודה 1N4001 (ומעלה, עד 1N4007) במקביל למנוע, בכיוון שבו היא לא תעביר זרם במצב רגיל (המכת מתח שהמנוע מייצר הפוכה למתח הרגיל, כלומר הדיודה לא תשפיע כשהמנוע עובד ותקצר את המכת מתח שהוא מייצר בכיבוי)

אם אתה רוצה להקטין את הניצוץ (למשל להגנה על מגעים של מפסק או ממסר) תחבר קבל AC קצת יותר גדול (0.1uF או יותר) במקביל למנוע ו/או למגעים של המפסק/ממסר

ב 2 המקרים ניתן לשלב את הדיודה אם הקבל כדיי לקבל הגנה מלאה יותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים