עבור לתוכן

מחשב חדש עם SSD עובד לאט

Featured Replies

פורסם

אהלן.

קניתי מחשב חדש וחוץ מהעבודה שווינדוס באמת עולה הרבה יותר מהר, שאר הפעולות מרגישות לי כאילו אני עובד על HDD.

למשל, פריסה של קובץ דחוס שנמצא על הדסקטופ והתקנה של אפליקציה כמו פוטושופ מתוך ה-SSD ל- program files ב-SSD. הפעולה הזאת אמורה להיות מאד מהירה והיא לקחה 4 דקות. אני יודע בוודאות שהפעולה הזאת לוקחת פחות מדקה עד דקה בכונן SSD.

יש קשר לזה שה-HDD מהמחשב הישן שלי מחובר ככונן D למחשב?

העברתי אליו את התיקיות my documents, my pictures, saved games

אולי למישהו יש ניסיון טוב עם SSD ויכול לתת עצות ולנסות לפתור את הבעיה.

המערכת:

Intel Core i7 3770K

ASUS P8Z77-V-DELUXE

16GB RAM - 4X4GB - CORSAIR VENGEANCE

Intel 520 series SSD 240GB

ATI HD6950 2GB

כונן HDD 500GB SATA2 בן 5 שנים

כונן חיצוני WD 1TB USB2.0

כונן חיצוני Seagate 2TB USB3.0

הכוננים מחוברים כל הזמן למחשב.

ניסיתי גם בלי הכוננים החיצוניים ועדיין זה לא מהיר כמו שזה צריך להיות.

השתמשתי ב- Intel SSD Toolbox והכל תקין.

ביטלתי Defrag ואת כל סוגי ה- prefetch למינהם.

ביטלתי גם כל מיני דיווחים בלוגים כדי למנוע כמה שיותר כתיבות ל-SSD ע"י המדריך הזה:

http://www.overclock.net/t/700470/tutorials-real-world-windows-7-ssd-tweaks-and-optimization

עשיתי בנצ'מארק עם HD-TUNE ב- SAFEMODE עם הגדרות 8MB Blocks ומהירות Fastest

הרצתי 3 פעמים כדי לקבל ממוצע:

b7afcdef_1.jpeg

נראה תקין בביצועים אבל במבחן המציאות, הכונן לא רץ כ"כ מהר.

תודה :)

פורסם

תעלה בדיקה בASSSD

כשאתה אומר my documents, my pictures, saved games , הכוונה רק התיקיות האלו או שהעברת את כל תיקיית המשתמש לכונן האיטי?

פורסם
  • מחבר

רק את התיקיות האחה.

אני מעדיף לא להשתמש ב as ssd כי הוא מבצע יותר מדי כתיבות לכונן.

פורסם

כמה מקום פנוי יש על הSSD ? הייתי מריץ בדיקה על הAS SSD.מפעם אחת לא יהיה נזק.בלי זה קשה לאבחן את הבעייה.

פורסם
  • מחבר

יש מעל למאה ג'יגה פנוי.

הכונן חדש לגמרי. לא הספקתי להעמיס עליו.

אני אעשה את הבדיקה ואשתף.

יצא לך לראות את הסרטונים?

מה ההתרשמות שלך?

פורסם

ראיתי את השני.מדובר על תוכנת עריכה ולכן לא ניתן לגזור מכך על כתיבה וקריאה מדיסק.בנוסף יתכן והתוכנה משתמשת גם בHDD.

פורסם
  • מחבר

יכןל להיות. אבל כשהיה לי את ה ocz ssd זה לקח פחות מדקה. מצד שני גם אז לא היה מחובר hdd

פורסם
  • מחבר

כמה מקום פנוי יש על הSSD ? הייתי מריץ בדיקה על הAS SSD.מפעם אחת לא יהיה נזק.בלי זה קשה לאבחן את הבעייה.

הנה תוצאות הבדיקה:

asssdbenchintelssdsc2cw.png

פורסם

הכונן במצב מצויין.תוצאה נהדרת.תנבור בתוכנה.

פורסם
  • מחבר

אני מנסה למצוא חומר על זה ולא מצליח להגיע למסקנה.

אשמח אם תוכל לעזור לי.

אני מנסה להבין אם חיבור כונן HDD משפיע על ביצועי המערכת ותורם להורדה בביצועים של SSD במבחן המציאות.

לא סתם חיבור של כונן HDD אלא הוא היה מחובר עוד לפני התקנת ווינדוס - אולי תוך כדי ההתקנה ווינדוס מתקינה גם עליו משהו שבעצם גורם למערכת לגשת לכונן בזמן שיש קריאה/כתיבה ל-SSD מה-SSD.

פורסם

למיטב ידיעתי הדבר היחיד שיכול להיות על הHD זה קובץ בגודל 100 MB שהגישה אליו מתבצעת רק בזמן הBOOT.לא זאת הסיבה.

פורסם

gil80 , אני בוודאות יכול להגיד לך שהתקנת ווינדוס על SSD כאשר HDD מחובר לא צריך להשפיעה על מהירות העבודה של המערכת לאחר מכן .

אצלי יש את ה-M4 128GB , ואני גם התקנתי את הווינדוס כאשר כונני ה-HDD שלי היו מחוברים ואצלי הכל עובד כמו שצריך .

לדעתי , צריך יותר לחפור בהגדרות המערכת , בהגדרות הביוס גם , אולי צריך לשנות משהו , לבדוק AHCI קונטרולר וכו' .

אם בסוף לא יעזור כלום , אז במצב שלך פשוט הייתי עושה פורמט ומתקין את המערכת הפעלה מחדש (ואולי הפעם כאשר רק ה-SSD מחובר לשם בדיקה) , לך תדע מה יכל להידפק בזמן התקנת הווינדוס , אבל עוד פעם , זו האופצייה האחרונה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים