עבור לתוכן

מערכת הפעלה על הארדיסק חדש עולה רק באמצעות הארדיסק הישן

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים

חבר נתן לי מחשב לתיקון, כיוון שמערכת ההפעלה עושה בעיות ( WIN7). המצב כזה:

יש לו 2 הארדיסקים, אחד ישן ואחד חדש. טכנאי של אייבורי בדק את הארד דיסק הישן ואמר שהוא גמור (נופל בבדיקות).

כשמפעילים את המחשב מסך הבוט עומד דקה בערך ואז הוא מעלה את המערכת הפעלה. אחרי שהמערכת עולה, אני רואה שהוא מזהה רק את הארדיסק החדש ואני רואה ששם מותקנת מערכת ההפעלה.

אם אני מנתק את הארדיסק הישן ומדליק מחדש את המחשב, הבוט לא עולה בכלל.

אם אני מנתק את הארדיסק הישן אחרי שהמערכת עולה, המחשב פועל רגיל (שוב, הוא לא מזהה בכלל את הארדיסק הישן)

יצרתי דיסק שיחזור\תיקון וניסיתי לתקן (כשהארדיסק הישן מנותק) ופשוט לא הצלחתי.

לדעתי הבוט לאודר הוא מהארדיסק הישן והוא מעלה את המערכת הפעלה מהארדיסק החדש. האם זה הגיוני?

ולסיכום, אם ההנחה שלי נכונה - איך אני מתקן את הבוט לאודר כך שהמערכת תעלה מהארדיסק החדש? ואם זה לא נכון, מה עליי לעשות?

תודה רבה לכם!

נ.ב.

בביוס מוגדר שהארסיק החדש יעלה ראשון

פורסם

שמערכת ההפעלה הותקנה, שני הקשיחים היו מחוברים. על הקשיח הישן הותקן קובץ האתחול, ועל הקשיח החדש מערכת ההפעלה. העליה של מערכת ההפעלה תלויה (מותנת) בקובץ הזה ששמור על הקשיח הישן.

זה ההיגיון (הוא חייב לפרמט את מערכת ההפעלה מחדש על מנת להפעיל אותה ללא הקשיח הישן, זה מותנה באי חיבורו של הקשיח הישן או הגדרה שהוא לא יכתוב עליו כלום).

הבנת?

פורסם

אני ממש לא בטוח שחייבים לפרמט

צריך לנתק את הדיסק הישן ולהעלות את המחשב במצב Repair שהוא command prompt (חפש על זה מדריך בגוגל או יוטיוב) ואז להריץ את הפקודה fixboot.

שווה לנסות לפני שהולכים לפרמט.

פורסם
  • מחבר

סבבה, תודה על התשובות.

יש אפשרות אולי גם למחוק את הבוט לגמרי דרך הדוס? ואז באמת לעלות את WIN7 דרך הדיסק התקנה ורק לתקן ולא להתקין מחדש

שמערכת ההפעלה הותקנה, שני הקשיחים היו מחוברים. על הקשיח הישן הותקן קובץ האתחול, ועל הקשיח החדש מערכת ההפעלה. העליה של מערכת ההפעלה תלויה (מותנת) בקובץ הזה ששמור על הקשיח הישן.

. אתה מתכוון לבוט לאודר, נכון? או שיש קובץ אחר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים