עבור לתוכן

יעוץ למקבוק- המשך

Featured Replies

פורסם

למי שלא זוכר:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=533685.0

טוב, אז לא מזמן התפנה לי קצת זמן, והחלתטי לפתוח למק-בוק את הצורה, כדי למכור אותו לחלקים. עקבתי אחרי הוראות מיו-טיוב.

תקשיבו, לא פלא שהעובדים בפוקסקון מתאבדים. אתם יודעים מה זה לפתוח את הדבר הזה?! שלא לדבר על לסגור... :facepalm:

בכל אופן, אחרי שהתחלתי לפתוח גיליתי שכנראה מישהו היה שם קודם- חסר סטיק של RAM, ה-HDD לא היה שם, וגם המדבקה עם המספר הסידורי של המחשב נעלמה. כנראה שלעולם לא אדע של מי זה היה.

בכל מקרה, עוד סימנים של טיפול רשלני התגלו בפנים- מישהו כבר ניסה לעשות שם משהו... בגלל זה היו חסרים כמה ברגים, ועוד כמה דברים. אחרי שכבר פירקתי חצי מחשב ובאתי להתחיל להוציא את המסך, גיליתי שהיה שם חיבור מנותק- זה היה החיבור לתאורת מסך :facepalm:

בדקתי ו... זה עבד! חיברתי את כל המחשב חזרה (סיוט חיי), ולאחר עוד כמה ניסיונות לעשות ריסט לכל מיני חלקים מוזרים (מה זה PRAM לעזאזל?), הצלחתי לעשות לו בוט מלייב CD של אובונטו. זה לא עבד טוב, כי יש לו רק 512 MB של RAM. לעומת זאת, Hiren's boot CD 9 עשה את העבודה.

ואחרי כל החפירה הזו, הגענו לשלב השאלה: האם שווה להשקיע בו? האם משתלם לי רכוש סטיק נוסף של ראם והרד דיסק, ולמכור ברווח?

אם כן, איזה מין HDD אני אמור לקנות? כי זה לא מאוד ברור לי... כמו כן, עד כמה אפשר להרחיב את ה-RAM? איזה מין סטיק זה אמור להיות, משהו מיוחד? איך אני משיג לזה את מערכת ההפעלה שלו, אם אין לי את המדבקה עם המספר הסידורי?

והאם אחרי כל זה, מישהו יקנה במחיר שמשתלם לי? קחו בחשבון שיש כמה כוכביות אסטטיות, אבל חוץ מפס ירוק במסך, פונקציונאלית הכל פיקס. וקחו גם בחשבון, שהיום כל ערס שרואה את התפוח הנגוס מתחיל להזיל ריר. :P

תודה לכל העוזרים!

עריכה: אוקיי, עכשיו אני יודע איזה זיכרונות צריך ושני ג'יגה יעלו גרושים. ההרדיסק, משום מה, מאוד מאוד יקר (מינימום שמצאתי עם משלוח זה 70$). למה?

פורסם

יש אפשרות שתעלה תמונות? שנראה באיזו מציאה מדובר?

פורסם
  • מחבר

כמה תמונות:

זו כל החבילה. עכשיו היא מבריקה ונקיה מאוד- אם מי שזרק את המחשב היה רואה אותו עכשיו, הוא בודאי היה רוצה אותו בחזרה :P . הניקיון עצמו דרש צמד מטליות, ספריי WD40 (גנרי :-[ ), כמות בלתי מבוטלת של מגבונים וזמן ממושך ומייאש. אמנם רק ניקיתי שני פאנלים מפלסטיק, אבל התחושה היתה שניקיתי לפחות סיפון של אוניית מערכה בריטית:

k4y1w5.jpg

החלק האחורי, ללא סוללה וללא חתיכת המתכת שמכסה את הזכרונות וההרדיסק. הכישרוני שהמחש היה שייך לו הצליח איכשהוא לסדוק את הפאנל התחתון :facepalm: . כפי שניתן לראות, המדבקה שנועדה לספר לי מהו המספר הסידורי של המחשב, נעלמה ונוקתה ביסודיות:

2enc5zk.jpg

וזה הסטיק של הראם שהיה בפנים. הבנתי שהוא נפוץ בלפטופים מהתקופה ההיא:

2hs8aza.jpg

זה הMB פתוח במלוא הדרו. עיצוב אפלי טיפוסי. דווקא נראה טוב:

2w529et.jpg

אפילו האור מאחורה דולק. מפונפנים שכמותם:

14udwsl.jpg

סטיב ג'ובס מתהפך בקברו. אובונטו עושה בוטינג מלייב CD על המק-בוק:

1emhea.jpg

פורסם

האמת היא שאני מופתע, המחשב נראה טוב!

ממש חבל שהפאנל האחורי סדוק.

באיזה הארד דיסק מדובר?

פורסם
  • מחבר

אני שמח שאתה מופתע :)

להבנתי, מדובר בדיסק רגיל לניידים, עם חיבור סאטה כמובן.

ממה שאני ראיתי כשפתחתי אותו, החיבור למקור הכוח אף הוא SATA רגיל, והם צמודים זה לזה. הייתי מצלם את זה, אבל ממש לא מתחשק לי לפתוח את הפאנל שוב.

משום מה הם מאוד יקרים-לעיתים יותר מדיסק טוב (3.5 אינץ') של טרה שלם! כולל יד שנייה.

זה מאוד מוזר לי... אני חושב שאקנה מחשב כלשהו לפירוק ואקח את הדרוש לי. אולי אפילו יש לנו כזה, רק שהוא לא אצלנו.

בכל אופן, להשלים את החומרה אוכל לעשות בקלילות ובזול כנראה. השאלה היא- אם אני רוצה למכור את הדבר הזה, אני מניח שצריך גם את מערכת ההפעלה המקורית (בכדי לקבל את חווית הכלא המלאה), והאקינטוש מן הסתם יתקבל בעין לא יפה. איך אני משיג את זה עכשיו? לא צריך לרשום את המחשב אצל אפל או משהו?

ומכל הסיבוך הזה, נשאלת השאלה- האם בכלל כדאי למכור? או למכור בלי הOSX?

פורסם

מחשב מק בלי מערכת הפעלה מק שווה לקקה.

מחשב מק עם חצי חלקים שהוחלפו בלי מערכת הפעלה מק, שווה לקומבינה על הרוכש

רק בשביל המצפון... ???

פורסם
  • מחבר

פססססט, לגלות לך? גם עם המערכת הפעלה הוא שווה לקקה.

גם אני יכול להתקין BSD, להתקין לו ממשק משתמש יפה, ולהוריד לו ים של תוכנות... ויעלה לי הרבה הרבה פחות :)

כמו כן, אתה יודע שהיום ההתעניינות הגואה במק היא בגלל קבוצה גדולה של משתמשי אייפונים, שלרבים מאוד מהם לא באמת אכפת להם מה בדיוק יש שם, העיקר שיעבוד כמו שצריך עם ווינדוס כמו שהם רגילים, ושיהיה לו תפוח מאחורה :-\

חוץ מזה, זה לא כמו שזה חלקים מיוחדים עם אופטימיזציה שאפל יצרה. גם במקור זה הגיע עם זיכרונות של הייניקס וכונן של WD, כמו כולם ;)

אני רק יכול לנחש שהוא יהיה לי שווה יותר אם תהיה לו מערכת ההפעלה המקורית, אבל אין לי מושג איך אני אסדר לו משהו חוקי (אם מוכרים, האקינטוש לא בא בחשבון).

פורסם

האם יש למחשב BIOS או משהו דמוי BIOS שאפשר להיכנס אליו? ייתכן שהמספר הסידורי רשום שם ולפי זה תדע איזו מערכת הפעלה מגיעה למחשב.

באופן כללי, אם תוכל לאפיין בדיוק את הדגם (ייתכן שסוג המעבד וקוד הדגם של לוח האם יספיקו), תוכל למצוא עם איזו מערכת הוא נמכר במקור, להשיג דיסק שלה ולהתקין.

בכל מקרה לא יהיה קל למכור את המחשב הזה - בטח לא ברווח. סדק בבסיס ופס ירוק במסך הם turnoff רציני. תשאל את עצמך - כמה את היית מוכן לשלם על מחשב כזה. רק אם אתה שילוב ממש נדיר של תפרן שהוא מצד אחד פריק של apple ומצד שני לא בעל חוש אסתטי שיפריע לו לרכוש מחשב עם פגמים אסתטיים כל-כך רציניים. וגם אם כן - המחיר שהיית מוכן לשלם יהיה נמוך בהתאם.

אופציה נוספת - לחלקים עבור מי שמתקן מחשבים כאלה. אבל אילו חלקים לא סטנדרטיים עוד יש במחשב שהם תקינים? המקלדת והפלסטיקה מסביב למסך - הרי המסך עצמו והפלסטיקה של הבסיס דפוקים. שוב - כמה נראה לך שזה שווה למישהו?

פורסם
  • מחבר

אני מבין. תשמע, כמו שאני מכיר אנשים, הם יסכימו לשלם יפה עבור מחשב פונקציונאלי וממותג טוב כמו זה. אני אוכל למכור אותו ב500, אולי אפילו 600, בלי הרבה בלאגן. כשאני רואה ב"יד 2" גרוטאות פנטיום 4 מתפרקות ותקינות למחצה, עם תג מחיר של 300-400 שקל, אני מניח שמחשב תקין ומתקדם יחסית, יכול להרוויח לי די יפה (600 שקל זה לדעתי סכום טוב ללפופ תקין באופן כללי, ולמרות שאני לא הייתי קונה אותו- אני בטוח שיש מי שכן יקנה). חלקים לא כל כך כדאי, כי יש הפסד רציני של חומרה.

אני יודע שזה ממהדורת 2006 המאוחרת, לפי המעבד (יש CPUZ ב-hiren's). איפה אני משיג דיסק של OSX 10.4 או OSX 10.7?

בכל אופן, אם אקח אותו לשימוש עצמי, אין לי צורך בכלא הזהב- אובונטו יעשה את העבודה :)

פורסם

אני מבין. תשמע, כמו שאני מכיר אנשים, הם יסכימו לשלם יפה עבור מחשב פונקציונאלי וממותג טוב כמו זה. אני אוכל למכור אותו ב500, אולי אפילו 600, בלי הרבה בלאגן. כשאני רואה ב"יד 2" גרוטאות פנטיום 4 מתפרקות ותקינות למחצה, עם תג מחיר של 300-400 שקל, אני מניח שמחשב תקין ומתקדם יחסית, יכול להרוויח לי די יפה (600 שקל זה לדעתי סכום טוב ללפופ תקין באופן כללי, ולמרות שאני לא הייתי קונה אותו- אני בטוח שיש מי שכן יקנה).

אני לא בטוח שאתה מכיר אנשים... זה שאתה רואה גרוטאות פנטיום 4 מתפרקות ותקינות למחצה ב400 שקל ביד 2 לא אומר שיש מי שקונה את הגרוטאות האלה.

כשאנשים מוכנים לשלם בשביל מחשב ממותג טוב זה לרוב משום שיש הנחה שמחשב ממותג טוב יהיה יותר עמיד לאורך זמן. אז לקנות משהו ממותג טוב שהוא כבר שבור? איפה היתרון?

אבל בהצלחה. ללא ספק מגיע לך על ההשקעה. :)

פורסם
  • מחבר

בוודאי שאין מי שקונה אותם, אבל כשיש מחשב במחיר קרוב והוא גם מתקדם יותר וגם עובד לשם שינוי, זה כנראה הרבה יותר אטרקטיבי. רוב המחשבים התקינים שם, שיכולים להריץ אפליקציית פלאש, מתחילים מ-800 (ונמכרים לא רע :) )

אתה יודע אולי איפה אני משיג דיסק מקורי של OSX?

תודה רבה!

פורסם

מה שאתה מציין זו בעיה ידועה (לפחות מבחינתי...) ביד שניה.

דרישה של מחירים הזויים על חומרה ישנה, שלדעתי הופכת את כל הקניה של מוצר משומש ללא משתלם בכלל.

אבל בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה ;) .

קח בחשבון שהארד דיסק יעלה לך בערך 350 שקל, זכרון יעלה עוד כמה שקלים אם תבחר להוסיף. אז גם אם תמכור ב-600 שקל הרווח לא יהיה גדול כ"כ.

איזה מעבד יש בכלל למחשב הזה? כדאי שתבדוק לפני שאתה מחפש מערכת הפעלה.

פורסם
  • מחבר

הוא קור 2 דואו- לתושבת מובייל כלשהי. אני ממש לא מתכוון לקנות הרד-דיסק של 200 ג'יגה במחיר מופרך- אני פשוט צריך לחפש את המחשב הישן של אמא שלי... מקסימום מוצאים איזה מחשב מתפורר, מהאלה שלשם שינוי מתומחרים נכון- ואקנה הרדיסק ב50 ש"ח :)

הוא אמור לרוץ על OSX 10.4 עד 10.7. אני לא ממש יודע מה אני אמור לעשות בכדי להשיג לו דיסק התקנה... שלא לדבר על השלט שהיה לו במקור :-\

במחשבה שנייה... אלו שאלות לפורום מק :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים