עבור לתוכן

מחשב נייד לא מצליח לעלות, נתקע על מסך לבן שמחליף צבע.

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, המחשב הנייד שלי משמש אותי כרגע כמעצור דלת. אשמח לעצות מה הבעיה ומה אפשר לעשות.

הבעיה התחילה כך: באמצע עבודה על המחשב הנייד המסך פתאום כיבה את עצמו. לאחר כיבוי וניקוי כל האבק והלכלוך באיזור המאוורר הדלקתי אותו והוא עבד כעשר דקות ואז המסך נתקע כמו שהוא (לא נכבה). לאחר הפעלה חדשה המסך האיר בצבע לבן ואז כתמים של סגול מתחילים להתפשט על המסך עד שהוא הופך לשחור.

המתנתי הרבה זמן להתקררות המחשב וזה לא עזר בכלל, אחרי כל הפעלה מחדש המסך לבן ואז כתמים סגולים עד למסך שחור.

המחשב הנייד מתוצרת גיגהבייט w468n המפרט פה http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2503#sp

מה יכולה להיות הבעיה?

מה אפשר לעשות?

פורסם

יכול להיות שיצא קצת הכבל שמחבר את המסך ללוח. תפתח את המחשב (כך שניתן להגיע לחיבור של המסך, מתחת ללוח מקשים) ואת המסך (לגמרי), ותנסה לשחק אם הכבל הזה ב 2 הקצוות איפה שהוא מחובר (בלוח, ומאחורי המסך). כמו כן תבדוק אם זה קשור איכשהוא ללחיצה חלשה לאורך הקצה העליון של המסך (חלש כדיי לא לשבור אותו

אם זה לא הכבל או המסך עצמו : במחשבים מסוימים יש בעיה של התחממות יתר של הכרטיס מסך (זה ציפ לא כרטיס נפרד) שגורמת לו להתנתק מהלוח. מתקנים את זה אל ידיי פירוק הלוח מהמחשב והלחמת הציפ מחדש אל ידיי אקדח חום (כמו פן אבל עוצמתי יותר, משמש לתעשייה וכו) במשך 20 שניות, כשכל יתר הסביבה (חוץ מהציפ) מכוסה אם נייר אלומיניום כדיי להגן מהחום

פורסם
  • מחבר

תודה רבה איש יקר!

עזרת לי מאוד בהבנה ופתרתי את הבעיה ע"י פירוק המחשב עד לכרטיס המסך שעליו היה הציפ (הכרטיס נשלף) והכנסתו לתנור הביתי למשך 10 דקות בחום של 200 מעלות (ברצינות!) ואז הרכבתי מחדש הכל ועובד!

מילת החיפוש באינטרנט או בעיקר לצורך יוטיוב היא reflow שמראה את כל סוגי הפתרונות.

שוב תודה.

פורסם

גם זו דרך לעשות reflow. הדרך שאני מכיר בצורה טובה יותר היא אם אקדח חום. מצפים את כאיזור בלוח אם נייר אלומיניום שיש בו חור מרובע, כך שהחום יגיע בדיוק לציפ הרצוי ולא לדברים אחרים. ואז אתה פשוט מחמם, מה ש 200 מעלות עושים ב 10 דקות, 600 מעלות עושים ב 20 שניות בערך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים