עבור לתוכן

התייעצות- שליטה במאוורר ע"פ רמת לחות

Featured Replies

פורסם

אני חדש בתחום, רציתי להתייעץ לגבי מה בדיוק אני צריך לקנות, על איזה דברים צריך לחשוב וכו'.

ראשית הפרוייקט, אני מתכנן להתקין מאוורר שישמור על רמת לחות נמוכה באמבטיה, התוכנית היא שהבקר יקבל מידע מחיישן לחות ובהתאם יכבה/ידליק את המאוורר.

מס' שאלות:

1. חשבתי לקנות את הUNO, אני מבין שזו ספינת הדגל של ארדואינו, יש סיבה ללכת דווקא על משהו אחר?

2. לא ברור לי מה צריך בשביל החיבוריות. מתי צריך מגן? מתי משתמשים במטריצה? אפשר להתחבר ישירות לבקר? אם מתחברים ישירות לבקר צריך להלחים או שאפשר להתחבר עם "חיבור זכר" כמו של מטריצה?

3. חשבתי לקנות את החיישן לחות הזה, נראה לכם בסדר?

4. בשביל לשלוט במאוורר אני מבין שאצטרך ריליי, איך לבחור אחד כזה?

5. יש עוד רכיבים שאצטרך ולא חשבתי עליהם? (בהינתן חודש של המתנה למשלוחים מהמזרח, יהיה לא נחמד להיתקע)

תודה,

אלי

פורסם

1. uno טוב לפרוייקטים קטנים - בינוניים, אז בשביל מה שאתה רוצה לעשות הוא יתאים.

2. מגן זה בסה"כ מעגל מולחם שעושה פונקציה מסויימת, אתה יכול להסתדר בלי, אם אתה לא רוצה להתעסק בבניית מעגל תקנה מגן מתאים(אני לא יכול לחשוב על שילד שהפרוייקט שלך מצריך). במטריצה משתמשים בד"כ לפיתוח מעגלים, לבדיקות וניסויים. וכן אתה יכול להתחבר ישירות אבל אני ממליץ להתחבר דרך המטריצה. אולי אפילו להוציא את הבקר מהארדואינו ולעשות מעגל יעודי לצריכים שלך.

3. הוא בסדר

4. הריליי הזה אמור לעשות את העבודה. אם תקרא את הפירוט הטכני: הוא יכול להעביר 250V DC ועד 10A זה מספיק לכל מכשיר חשמלי. וכדי לפתוח אותו הוא צריך 5V ו15-20ma קלי קלות לארדואינו...

5. אולי כדי לחסוך מקום(במקום לחבר את הארדואינו למאריך או לשקע נפרד מהמאוורר) כדי ולא להחליף לארדואינו סוללות, אתה יכול להתחבר לאותו שקע של המאוורר, ובשביל זה תתצרך ממיר מAC 220V לDC 5V. אתה יכול לקנות מטען USB זול ולפרק אותו.

אולי תרצה לשלוט במאוורר עם שלט, אז תצטרך רכיבים של RF או IR. יש אין סוף אפשריות, לפרוייקט הבסיסי שלך אתה לא צריך הרבה ואת רוב הרכיבים את יכול לקנות מאתרים בארץ כמעט באותו מחיר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

אני חושב שלפחות בתור התחלה אני אוותר על התחכמויות כמו שלט וכו'.

אני מזמין עכשיו, עוד אחזור עם שאלות ועדכונים :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים