עבור לתוכן

מחשב חזק התחיל להיות איטי נורא

Featured Replies

פורסם

רב ספקי הכח והדיסקים קשיחים שאני נתקל בהם שעושים בעיות - גילם יותר מ-3 שנים.

זה לא אומר כלום. באותה מידה אפשר לומר שרוב הרכיבים שעושים בעיות גילם יותר מחצי שנה. אז תחליף מחשב כל חצי שנה? מילא אם היית אומר שרוב הספקים והדיסקים שגילם מעל 3 שנים עושים בעיות (מה שלא נכון), זה היה איכשהו מצדיק את הטענה שלך.

מבחינה חשבונאית - פחת של מחשב הנו 33 אחוז בשנה - משמע שלאחר 3 שנים הוא הופחת במלואו.

גם אם נסכים לטענה הבסיסית של כמות הפחת, האחוזים הם מהערך הנוכחי ולא מהערך ההתחלתי - אחרת אחרי 4 שנים השווי של מחשב היה שלילי, וזה לא הגיוני. לכן, הערך של מחשב אחרי 3 שנים אמור להיות בערך 30%.

ומוריש את שלי לאחד מבני המשפחה

וכאן בעצם אתה טוען שמחשב בן 3 שנים בהחלט שמיש לפחות לשימוש בסיסי, ואפילו כמחשב "חדש" (מנקודת מבט של אותו בן משפחה), אחרת למה להוריש למישהו מחשב שכבר איננו בר שימוש והיית ממליץ למישהו אחר להחליף אותו?
פורסם

כמי שמרכיב מחשבים מחוברה שאנשים כמוך זורקים ומשתמש איתם גם 9 שנים אחריי שהם נמכרו חדשים בחנות, ממש לא מסכים איתך

ספקים נדפקים כי הם גנריים. תשים ספק נורמלי והוא יהיה כמו חדש אחריי 10 שנים, מקסימום המאוורר קצת פחות שקט

לוחות וקבלים היו נדפקים כי היו באיכות נמוכה (אז לא קונים כאלה), או בגלל פאקים של התקנה : מעבד חזק מידי ללוח, קירור לא מספיק, ספק גנרי. בהתקנה נכונה זה כמעט ולא קורה

דיסקים קשיחים נדפקים כלכ ך באקראיות שלא ניתן לאמר עליהם משהוא. יש לי דיסקים בני כמעט 10 שעובדים ואין להם התראות ב SMART, ולאנשים שאני מכיר קרה שעפו דיסקים חדשים של כל החברות תוך החל מחצי שנה

אם מחשב הוא טוב מהתחלה הוא יישאר טוב להרבה מאוד זמן. אם הוא לא, מחליפים את מה שעושה בעיות והוא ממשיך לעבוד הרבה מאוד זמן

פורסם

השאלה היא למה - יש מכוניות סובארו שנת 82 - מכניקה פשוטה שלא עושה שום בעיות שעדיין נוסעות על הכביש

התחזוקה שלהם סופר פשוטה ואפילו אפשר לתקן לבד (אני יודע כי היתה לי אחת כזו ולבד הייתי מטפל בה חוץ מברקסים וגיר)

אתה מעוניין לסוע במכונית כזו? למה היא הרי נוסעת ולא מתקלקלת יותר מדי?

בכל מקרה זוהי דעתי ואתם יכולים לא להסכים איתי (מה שמקובל ומכובד) - עובדתית היא שאני מגיע הביתה מדליק את המחשב - והופ הכל עובד פיקס - שום תקלות חומרה (ב5 מחשבים ב-15 שנים אחרונות). אני מעדיף כשאני מגיע למחשב לעבוד עליו ולא לעבוד בשבילו זו הפילוסופיה שלי - ואם שילמתי על התענוג הזה 110 שח לחודש (שזה פחות ממה שאנשים שילמו כמו טטלא עד לא מזמן על סלולארי...) בחשבון מצטבר - דיינו.

וכן - אני משתמש ברכיבים איכותיים (הנוכחי עם מארז+ספק של אנטק, לוח אם של אסרוק וקירור של THERMALTAKE שעוד מעט אני אעיף אותו לטובת קירור פאסיבי...)

שבת שלום,

גבריאל

פורסם

אציין שהמחשבים שאני משתמש בהם הם בדיוק כך - מדליק, עובדים ללא בעיות

למה ? פשוט כי אני שם להם ספקים סבירים (גנריים, אבל כאלה שפתחתי וראיתי שהם לא אנורקסיים), מוודא שאין בעיות התחממות, לא שם מעבד חזק ללוח שלא ממש תומך בו, ומערכת הפעלה / תוכנות שעובדות בצורה אמינה יותר

כל המקרים האחרים, הם או בגלל ספק גנרי, או הרכבה ובחירת מפרט דפוקה, או בעיות תוכנה, ובמקום האחרון בסיכוי הנמוך ביותר - תקלות שלא ניתן לצפות מראש כמו בעיות דיסק קשיח

תעשה מה שבא לך, אני פשוט לא מסכים אם הקביעה שלמחשב באשר הוא יש אורך חיים מוגבל של לא יותר מ 5 שנים

פורסם

המחשב שלי כבר בן 5 ולא מראה שום סימני הזדקנות.

הוא כמובן מריץ ללא בעייה דפדפן עם המון טאבים, סרטי HD ומה לא. גם משחקים ברמה טובה.

המחשב מתוחזק היטב ונקי מאבק, נראה כמו חדש. אין סיבה שלא ימשיך עוד כמה שנים :nixweiss:

פורסם

רק אוסיף - אם אתה לא מעוניין לקנות מחשב חדש, תקדיש חצי שעה, קנה ספריי אוויר ופתח את המארז.

תעבוד עם שואב וספריי אוויר, תנקה את הרכיבים - לוח אם, גופי קירור ומאווררים (כולל המאוורר של הספק), כבלים וחיבורים. תפרק את המעבד ותחליף משחת קירור. כל הסיפור יעלה לך פחות מ 50 ש"ח וקצת עבודה.

במידה ואחר כך המחשב ממשיך לעשות בעיות, תדע שכיסית את כל האפשרויות ויש כנראה בעיית חומרה.

פורסם

לא חייבים ספריי, כל מברשת (אפילו ראש של מטאטא) עושה את העבודה

עכשו גם אם זה בעיית חומרה שלא קשורה ללכלוך, זה לא הכול. מוצאים אותה (מחפשים קבלים מנופחים, מחליפים חומרה אם מחשב אחר) ומסדרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים