עבור לתוכן

עזרה במעגל PWM

Featured Replies

פורסם

יתכן שאתה עובר IceMax בטרנזיסטור - יש IceMax לזרם קבוע ולפולס מקס'. תוודא שהזרם המקס' בפולס לא עובר את המקס', ושהזרם המקס' כפול duty cycle לא עובר את הזרם הקבוע

אם הגל שם הוא לא מרובע, אתה תקבל הרבה הספק שנופל על הטרנזיסטור במעברים. יתכן שתרצה להוסיף טרנזיסטור נוסף / משווה או משהוא דומה כדיי לקבל גל מרובע לגמרי. באותה הזדמנות תוכל גם להפוך אותו

אם יש לך סליל מחובר על הטרנזיסטור, הוא מייצר מכות מתח בכל פעם שהזרם בו מתאפס וכך אתה דופק את הטרנזיסטור אם מתח הפוך ב C-E ואוליי B-C/B-E. תשים דיודה הפוכה, נגד, קבל וכו (מה שניתן כך שלא יפריע למעגל ולא יעביר DC בכיוון לא רצוי) במקביל לסליל כדיי להוריד את המתח הזה

• תגובות 38
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הוא טוען שנשרף הטרנזיסטור של הN Channel, הזרם שהוא דוחף עובר דרך 2 נגדי 10K אז זה בטוח לא Ids גבוה מידי.

התיאוריה שלי היא שהטרנזיסטור במצב פעיל והוא התחמם יותר מידי עקב דחיפה חלשה מידי בGate (או תדר גבוה מידי שלא טוען את הקבל הפרזיטי מהר מספיר, או מתח לא גבוה מספיק מלחתחילה).

יכול להיות שנשרף הטרנזיסטור השני ? ה P Channel ?

פורסם
  • מחבר

נשרף הראשון BS170

התדר נמוך פחות מקילו הרץ.

פורסם

אז 2 אפשרויות :

התחממות בגלל שהוא לא פחות עד הסוף : תבדוק בסקופ מה הצורה של המתח ב C-E, האם הוא זהה ל VceSat במפרט ? או שהוא גבוה יותר חלק/כל הזמן ?

מכות מתח מסליל : יש סליל שהמתח בו מופסק בצורה חדה, ומכת המתח שהוא מחזיר בתגובה פורצת את הטרנזיסטור (כשהוא סגור, או בכיוון ההפוך למתח נורמלי, וכו). תמדוד אם סקופ (אבל לא בהכרח תראה כי זה קפיצה מהירה מאוד - תמתח את הזמן בתצוגה כמה שאתה יכול) ותבדוק אם יש אפרות לשים דיודה הפוכה / קבל / נגד במקביל לסליל הבעייתי כדיי לאפס את מכת המתח הזאת - במידה והם לא ישפיעו על יתר הפעילות של המעגל

פורסם
  • מחבר

אחזור לזה אחרי תשעה באב, אחליף את המוספט הסורר בבי-םולארי ואנסה לעשות את המדידות

פורסם
  • מחבר

מישהו ששאלתי אותו לגבי המעגל הציע לי להגביל את הזרם הנדחף למוספטים באמצעות שימוש בנגדי SOURCE

שידאגו לזרם של 10 מילי אמפר למדוד את הזרם שייצא ולפי זה לקבוע בR4 נגד מתאים במקביל לדיודת זנר שימירו את הזרם ל12 וולט.

יש לזה סיכוי?

פורסם

ולמה אתה בטוח שכאן הבעיה ?

פורסם
  • מחבר

אני לא

אני רוצה שהמעגל שלי יהיה יציב

החשש הוא שזרמים גבוהים מידי גורמים לשריפת המוספט, לפי הרעיון הזה הלך מי שהציע לי לשים את הנגדים SOURCE

פורסם
  • מחבר

טוב, תשעה באב עבר, וחזרנו למעבדה.

החלפתי את הטרנזיסטור המדובר ושמתי ביפולארי במקומו.

מצורפת הסכמה החדשה.

מדדתי כמה דגימות, מקולט של הביפולארי ברמה הראשונה, בה רואים היפוך מופע יפה כמו שצריך, הכניסה לשער של השני והיציאה ממנו.

נתקלתי בתופעה מוזרה, למה לדעתכם זה קורה?

הסבר על התמונות:

בכל התמונות הגל הצהוב הוא הגל שיוצא מה- PWM שבכניסה. הגל הירוק הוא כדלהלן:

בתמונה colector הגל הירוק הוא מה שיש בקולקטור של הביפולרי NPN.

בתמונה gate_of_p1 הגל הירוק הוא מה שיש בgate של המוספט PNP.

בתמונה output הגל הירוק הוא מה שיש ביציאה מהמעגל (ובכניסה לתאורת הרקע של הלדים).

אשמח לעצה

אגב, אני עוד צריך להשאיר את המעגל לעבוד שעה כדי להיות בטוח שהוא מחזיק מעמד ולא נשרף כמו אחיו המוספטי, זה עוד לא נעשה.

cleardot.gif

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים