עבור לתוכן

עזרה במעגל PWM

Featured Replies

פורסם

אני מנסה ליצור מעגל PWM לשליטה על עוצמת תאורת לד

הרכבתי את המעגל הבא, ביציאה חיברתי סקופ כדי למדוד על בטוח מה אני מקבל, וגל מרובע בכניסת הPWM

HjZTjEoURoMo1XAaTl1OE2AvdAfvm_PHmCW4dHL2o-GUcreBFm1uI7gVnZayB5N3jgg_-DoijdCcaqezjRin8S9ARoMviWLChRx4eTZpDbqUMfixMQQ

פרמטרי הבדיקה: מתח כניסה 12VDC , גל כניסה ריבועי 1kHz 5VAC+2.5VDC Duty Cycle=50% .

תוצאות:

4Zdc1ppCjjgZn2Gv1cPfdXjPtMGeJl-TGNJxD1zH4X9bAhtjUK5QeApf0agyqRbigRhbL_bLal-3Cc2_dSyNKnKH0dwnAbtcGfNaL0GuGPLwPq9pglI

שיניתי בסקופ 1 – 100Hz

XhcE0KtUV2L0TJy7hc2hq50IOfUcbYqMbHUHUB36VScBsI3pk89-p8koVoZo0zZHm77vAxQif2Iv6Bth5OO0fzXpU3lSr89mwURPaHuW8zaytMMkQQ4

שיניתי בסקופ 2 – 100kHz

TB1VVFLbiG1JEvGqsJtSy67QhIhPOu5_NXvKOCsMCg3pUfY4LaatpkJR5oiDxYkyM8-CyBYL8mjDdL2PrlOLOsX10fyIVlFS-GoSBehGb_k34KOPE18

סקופ 3 – 1kHz מתח כניסה 0VDC.

oyOvEESOOF6V59l-XKb-KsQwBljlmGtOI6LHM98Gsvpuvu1_ST03e153gRtSTSe6uKMcAfGrJLZTPu-4Y-brdjAcpW7IIetvyFqWLP68KF8wFoxmi9s

מה הבעיה במעגל?

• תגובות 38
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה שרטוט של ממיר DC ל DC, בStep down.

זה יכול לשמש בתור דימר ללדים, אבל כל הסינון מיותר.

מאיפה הבאת את המעגל הזה ?

מה מיצר לך את גל הPWM המקורי ?

איזה לד אתה רוצה להפעיל איתו וכמה ?

פורסם
  • מחבר

המטרה לשלוט על תאורת רקע לד של מסך LCD קטן

מה שמייצר את האות הוא מיקרו בקר, במדידות המסויימות האלו השתמשתי במחולל כדי ליצור את האות המרובע

הסינון נועד למקרה בו יהיה מתח גבוה יותר, חשבתי על זה שיתכן שיהיה מיותר, אבל עדיין

פורסם

תבדוק בדפי נתונים של המסך כמה זרם אמור לזרום בלדים וכמה מתח אמור ליפול עליהם.

לפי הזרם הזה תמצא את הנגד שתצתרך לחבר אליהם בטור (R2).

R1 יכול להיות גדול מR2 פי 20-500, תלוי מאוד בסוג הטרנזיסטור שתשתמש.

פורסם
  • מחבר

דיודה רגילה או שוטקי?

פורסם

זה הלד, בעצם האנודה וקטודה של התאורה האחורית של המסך.

אם אתה צריך עזרה בבחירת ערכי הנגדים תציין באיזה טרנזיסטור אתה משתמש, נתוני התאורה האחורית (מופיע בדפי הנתונים של המסך) ומה מקור המתח.

פורסם
  • מחבר

צודק, לא הגדלתי....

עד עכשיו לא מצאתי לו דפי נתונים סבירים

כעיקרון זה מוד שלי, כי יש לי חיבור ייעודי של תאורה, אבל זה בלי דימר, כך שלא בטוח שהמידע על הזרם ללדים אמור להיות זמין לי.

פורסם

מדובר במסך LCD עם תאורה מבונת נכון ?

כזה:

lcd162b-yhy.jpg

מאיפה קנית את התצוגה ? בדרך כלל אמור להיות רשום שם/דגם או אפילו קישור לדפי נתונים.

פורסם
  • מחבר

לא בדיוק

זה מסך צבעוני תעשייתי

עם כניסת VGA וCOMPOSITE

יש לו תאורה מובנית, אבל זה יותר דומה למסך אמיתי, רק קטן 5.7 אינץ

מאתר המוצר כתוב את זה:

Power connection 12V DC Jack center pin is " + "

Power consumption 5W , 500 mA current drag

אבל זה נוגע לכל המעגל של המסך, לא רק ללדים

פורסם
  • מחבר

אחזור להתחלה כדי להסביר טוב את עצמי במגמה להגיע קרוב למה שצריך להגיע.

למסך מסויים שאת פרטי כניסת המתח שלו ציינתי למעלה, אני רוצה לחבר מנגנון שליטת בהירות לדים באמצעת PWM.

את אות הPWM ייצור מיקרו בקר.

כניסת המתח של הלדים מגיעה מהמסך, אני חותך אותה ומכניס אותה לPWM. בבדיקה ללא עומס מצאתי שהמתח עומד על כ15 וולט.

המעגל שהבאתי הבתחלה לא נכון, חסרה בו אדמה, ועוד כמה דברים, אבל הרעיון של הפילטר היה לסנן את התדרים הגבוהים של הPWM שלא יפריעו לתצוגה, למרות שזה מהיר וכו', עדיין ליתר בטחון.

מכיון שאני יוצא מתוך המעגל של המסך, וגם דרך הPWM יש חשש שיווצר הבהוב, לכן צריך לפתור את הענין.

יש לתכנן מעגל שיעמוד בהספקים (לא יתחמם) וייתן לי שליטה יעילה על עוצמת ההארה.

אשמח לעזרה.

אם חסרים עוד פרטים להבהרת התמונה, אשמח למסור.

זה המסך שאני עובד איתו , ניתן לראות את הקונקטור מימין למעלה של הלדים עליו אני מדבר$-5-in-VGA-rear-iso.jpg

פורסם

המעגל שיש במסך הוא בעצמו boost converter כלומר דמוי PWM. אם יש שם ציפ תבדוק אם יש דרך להשתלט עליו למשל דרך כניסת בקרה

אם לא תנסה למפות את המעגל, יתכן למשל שתוכל לכבות את התאורה כשבא לך אל ידיי קיצור טרנזיסטור כלשהוא לאדמה וכדומה

כדיי שלא יהיה הבהוב ה PWM שלך אמור להיות מסונכרן אם היציאה מהמעגל המקורי. לכן אל תבנה אותו כמעגל שמייצר גל ריבועי אלא כמעגל 1-shot (חד יציב), שמקבל כניסה מהמעגל המקורי וזה מה שקובע את ההתחלה של כל פולס שלו

פורסם
  • מחבר

במעגל המקורי אין אפשרות שליטה על עוצמת ההארה.

בדקתי בדף נתונים של הצ'יפ, על פניו לא מצאתי דרך להשתלט עליו. הצ'יפ הוא PT4105E.

לא הבנתי הפתרון השני קשור לPWM של מיקרו בקר,

פורסם

הציפ מחובר ישירות לסליל ? או שיש שם טרנזיסטור ? אם יש טרנזיסטור ניתן לנסות לשלוט על ה B שלו ולראות מה קורה

אתה מנסה לשנות את הבהירות של הלדים עכשו אם התדר של המעגל שמייצר את המתח ושל ה PWM נחתכים, יהיו עליות וירודות בבהירות. וזה לא משנה על ידיי מה אתה מייצר את ה PWM - בקר או 555

במקרה של 555 או משהוא פשוט כזה. תשים אותו במצב של חד יציב. אם יש לך בקר תן לבר לרוץ בקלוק הרבה יותר גבוה מהמעגל מתח של המסך, ותעשה כך שיש בתוכו טיימר שרץ וכל פעם שמגיע פולס מסמתח המקורי של המסך הטיימר מתאפס. ככה הסטיות בכל מחזור יהיו נמוכות כי בכל מחזור של ה AC מהמעגל המקורי של המסך יש כמה מחזורי קלוק של הבקר שלך, והסטייה שלו תהיה מן הסתם +- קלוק 1 מקסימום

פורסם
  • מחבר

זה לא לפני אבל אם אני זוכר נכון, ישירות לסליל

פורסם

אגב - האם ביציאה ממנו יש מחלק מתח, שהחיבור האמצעי (בין הנגדים) חוזר לציפ ?

אם כן זה המקום לשחק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים