עבור לתוכן

יציאת PWM

Featured Replies

פורסם

שלום

1 איך ניתן לקבל יציאת PWM ברמה של 10 וולט

2 איך ניתן לקבל יציאת מתח מישתנה מ 0 עד 12 וולט כאשר בכניסה 0 עד 5 וולט

תודה

פורסם

1. אם יש לך מקור מתח של 10 וולט, אתה יכול לקבל יציאת PWM ע"י מיתוגו בעזרת טרנזיסטור (יפול על הטרנזיסטור גם קצת מתח, כ0.1-0.2v).

מה אתה מתכוון לדחוף עם זה ? וכמה דיוק את צריך ?

2. אם אתה לא צריך תגובה מהירה מאוד של המתח אתה יכול לעשות זאת גם כן ע"י PWM ופילטר שיסנן את הPWM, כמובן שלפילטר יקח זמן להגיב לשינוי המתח בכניסה. כמה זמן תגובה אתה יכול לסבול ?

אפשר כמובן להשתמש גם ברכיב DAC חיצוני (הכי פשוט) או לבנות אחד "פשוט" לבד עם סולם נגדים R/2R ובאפר.

השאלה העיקרית היא כמה מהר את צריך את הסיגנל במוצא וכמה מדוייק הוא אמור להיות.

פורסם
  • מחבר

תודה לתשובה המהירה

1 בעזרת מערככת mosfet אני דוחף מנוע dc במתח 24 וולט ובזרם של עד 250 אמפר המערכת עובדת יפה ברמה של 5 וולט

אך כדי להפיק מקסימום מהירות אני צריך יציאת pwm ברמה של 10 וולט

האם אפשר בבקשה לקבל לינק או שירטוט דוגמא

2זמו התגובה צריך להיות מהיר משום שצתח הכניסה 0 עד 5 וולט מופק מגיוסטיק והיא צריך להפעיל שסתום פופורציונלי בתחום 0 עד 10 וולט

האם ניתן לקבל לינק או שירטוט

תודה תודה

פורסם

1. אז אתה לא צריך בדיוק 10v, בעצם לא ממש איכפת לך באיזה מתח אתה דוחף את הmosfet ובעצם ככול שהוא יותר גדול כך יותר טוב (בהנחה שהmosfet עומד בו).

באיזה תדר הPWM שלך ?

אתה יכול לבנות דריבר push pull בסיסי אם הPWM לא מהיר מידי (לא יותר מכמה אלפי KHz) או לקנות דריבר מוכן (ב1-2$) שיודע לדחוף את הmosfet גם מעבר לתחום השמיעה (20KHz+).

2. על איזה שסתום מדובר ? בדרך כלל אפשר להפעיל שסתומים גם על PWM באותו עקרון כמו מנוע (שניהם בעצם פועלים על אותו עקרון).

פורסם
  • מחבר

השתום נועד ליפתוח מעברישמן בהתאם לרמת המתח

מ6 וולט עד 9 וולט ניפתח מעבר שמן בכיוון 1

מ 6 וולט עד 3 וולט ניפתח מעבר שמן בכיוון 2

מעבר השמן תלוי בגודל המתח

פורסם

אני די משוכנע שאפשר להפעיל את השסתום בדיוק באותה הדרך כמו המנוע, בPWM.

יש לך את דפי הנתונים שלו ?

פורסם
  • מחבר

מחר בערב אני אשלח לך את הנתונים

תודה

פורסם

אל תשלח לי אישית, תעלה לפורום כך גם אחרים יוכלו לעזור וללמוד.

מצורף שרטוט של דריבר בסיסי לmosfet, לא בדקתי אותו פיזית אבל הוא ניראה בסדר בסימולציה.

(אפשר לשחק עם הערכים של הנגדים, וסוגי הטרנזיסטורים ולהתאים למה שכבר יש לך זמין)

אם לא בא לך לשבור את הראש על בנייה ובדיקה של הדריבר הזה אתה יכול לקנות דריבר שבטוח יעבוד מכאן.

בנוגע לשסתום, כפי שאמרתי מקודם - אתה כניראה יכול להפעיל אותו בדיוק באותה דרך שאתה מפעיל את המנוע. אם יש לך דרך תנסה להחליף את המנוע בשסתום ותבדוק איך הוא מגיב לPWM.

אני מניח שהתדר צריך להיות גבוה מ1.5KHz, אני לא יודע איך אתה דוחף כרגע את הmosfet ואם זה מספיק בשביל תדר כזה אז תשגיח שהmosfet לא מתחמם יותר מידי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים