עבור לתוכן

מחשב נדלק אך אין תצוגה.

Featured Replies

פורסם

ערב טוב, לפני כמה ימים התחילו לי בעיות עם המחשב הנייח שלי, כרטיס מסך 8600GT, מעבד E6320 1.86 GHz, מסך Samsung BX2234, לוח אם foxconn p965.

בהתחלה הרזולוציה פשוט השתנתה כך שזה עשה סוג של Scaling, זה התנהג כאילו שהמסך שלי קטן מדיי בשביל הרזולוציה, אז המסך עוקב אחרי העכבר וכל פעם מראה לי חלק אחר של הרזולוציה. לא מצאתי שום דרך להחזיר את זה לקדמותו, מוכרח לציין שבערב הכל היה בסדר לא נגעתי בשום הגדרות, ובבוקר כבר התחילו הבעיות.

אחרי זה התחילה לי הבעיה העיקרית, שהמחשב פעם נדלק פעם לא, כלומר המחשב נדלק תמיד (וגם שומעים שהWINDOWS נדלק) אך אין תצוגה. רק אחרי שאני מנתק את הספק כוח מהחשמל לאיזה 5 דקות ואז מנסה להדליק, רק אז המחשב אולי יידלק ביחד עם התצוגה. בדקתי עם מסך אחר, זאת לא בעיה במסך. אני אפילו מצליח להשתמש במחשב בעזרת TEAMVIEWER אחרי שהתקנתי אותו באחת הפעמים שהמחשב כן נדלק.

ניסיתי לפרמט את המחשב, ניסיתי להוציא את הסוללה של הCMOS, כלום לא עזר.

כשהמסך לא נדלק, הוא פשוט שחור, כלומר הוא אפילו לא מציג את המסך כניסה ל BIOS, ולכן אני חושב שזה לא תוכנתי, אלא חומרתי.

אני מהמר על כרטיס מסך או ספק כוח, מה דעתכם, ומה עושים כדי לצאת עם מינימום עלויות? (מחפש דרך לחסוך 100 שקל ולא להכניס את המחשב למעבדה.)

פורסם

תבדוק אם יש קבלים מנופחים בכרטיס מסך, בלוח ובתוך הספק

פורסם
  • מחבר

קבל מנופח?

פורסם

כך נראה קבל נפוח (תביט על החלק העליון והתחתון שלו)-

badCapSm.jpg

פורסם
  • מחבר

אין קבלים מנופחים, לא בלוח אם, לא בתוך הספק, ולא על הכרטיס מסך.

פורסם

יש לך ספק או כרטיס מסך להחליף ממחשב אחר ?

פורסם
  • מחבר

מחר אני הולך לפרק ממחשב ישן שלי כרטיס מסך וספק כוח, אני מקווה שהם תקינים ואני יעדכן על ההתפתחויות...

אגב כמה הספק מינימלי אני צריך כדי להריץ את המחשב?

פורסם

לעבודה 300W (הייתי לוקח 350-400), לבדיקה מהירה 200 (אם אתה לא מאמץ את הכרטיס מסך 150)

שים לב שספקים גנריים _לא_ נותנים 1/2 ממה שכתוב עליהם כמו שהרבה חושבים, אלא פחות. רוב הגנריים של 400-500W הם בפועל 80-100W בלבד (ניתן להוציא מהם 150 לזמן קצר ולא יותר)

כמו כן תוודא שהספק הישן האחר שאתה שם ללא קבלים מנופחים

פורסם
  • מחבר

על הספק רשום 230, מה קורה אם אני מדליק את המחשב והוא לא מספיק עוצמתי?

פורסם

במקרה הגרוע - הספק יישרף וישרוף איתו את יתר המחשב

הספק הזה נראה לי ישן (של פנטיום 2-3), בספקים ישנים מסילת ה 12V חלשה יותר מה שאומר שגם אם הוא 230W, מחשב חדש לא יוכל לנצל את ה 230W אלא רק כ 80-100W מתוכם בלבד

הוא אמור להספיק לבדיקה ללא כרטיס מסך, כלומר כשאתה מחבר את המסך לכרטיס המובנה בלוח, או אם כרטיס מסך פשוט ביותר כלשהוא (לא יותר מ 8400 למשל), בבדיקה קצרה שלא יספיק להתחמם או משהוא

פורסם
  • מחבר

זאת בעיה...כי אין לי כרטיס מסך על הלוח...ואין לי כרטיס מסך חלש...

פורסם

תחפש ספק אחר, תשאיל מחבר למשל

פורסם

מתנצל מראש אם זה מרגיש כאילו אני נדחף לדיון,

אבל אם בלוח אם באמת אין קבלים הרוסים, והחלפתי ספק כוח לחדש, כמו כן החלפתי גם כרטיס מסך ועדיין אין תצוגה?

הוצאתי סוללת ביוס לכמה דקות, החזרתי, החלפתי לחדשה, הוצאתי את כל סטיקי הזכרונות ואין שום צפצוף מהלוח אם ואין תצוגה.

יש אורות על הלוח אם, המאוורר של המעבד עובד וכו'...

זה עדיין אומר שהלוח אם כנראה מת?

פורסם

BuildHome - תפתח דיון חדש אם יש לך שאלה משלך

על פניו נראה שכן אבל תנסה לשחק איתו, יש לוחות שפתאום סתם חוזרים לעבוד. כמו כן תחפש בגוגל לפעמים יש בלוחות קבל שיודעים שתמיד נדפק באותו דגם כשהוא לא נראה מנופח

תבדוק אם הסוללה של ה BIOS טובה יש לוחות שלא נדלקים אם הסוללה גמורה או הג'אמפר לא מחובר

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לחבר את הספק הישן, 250 וואט, אבל החיבור שמזין את הלוח אם מורכב מ2 חתיכות כמו בתמונה(תמונה של הספק החדש), ואילו לספק הישן יש רק את החתיכה הגדולה. בכל מקרה הפעלתי את המחשב על ידי חיבור רק של החתיכה הגדולה מהספק הישן ודיסק קשיח אחד והמסך לא נדלק. כמובן שהזנתי את המסך ישירות מהרשת ולא מהספק. מה נותן לי התוספת הקטנה של החיבור? האם זה מספיק כדי לשלול בעיה בספק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים