עבור לתוכן

עזרה בבחירת רכיבים למחשב שקט

Featured Replies

פורסם

הנה קצת רקע:

המחשב הנוכחי שלי (P3 600MHZ) נמצא בפינת ישיבה שמסביבה נמצאים חדרי שינה. כשאני משאיר את המחשב בלילה, הוא עושה רעש מציק, ומפריע להורים שלי לישון. אז החלטתי שהמחשב הבא שלי יהיה כמה שיותר שקט (כמובן שמבלי לבזבז יותר מדי כסף).

עכשיו קניתי את - ATHLON 64 3000 ועוד לא קניתי את שאר הדברים (כי המעבד יגיע בעוד בערך שלושה שבועות)

חשבתי לקנות את הרכיבים הבאים

* מארז - THERMALTAKE VM3000A ש"ח699

* ספק כוח - THERMALTAKE SILENT PUREPOWER 480W ש"ח475

* גוף קירור למעבד - Zalman CNPS7000A-Cu ש"ח245

השאלה שלי אם המערכת תיהיה שקטה ? (שממרחק של שני מטר כמעט ולא ישמעו את המחשב)

ואם יש רכיבים אחרים יותר טובים באותו מחיר של הרכיבים האלה?

תודה.

פורסם

בקשר להרד דיסק אין ספק שסגייט הכי שקטים אבל הם לא טובים אז הצעה שלי תקח WD ם שקטים וטובים אתה תהיה מרוצה

פורסם

בקשר להיטסיק יש גם את ה-Venus Silent Boost שהוא מתאים למעבדי 64 -> 165.39 שקל בזיגזאג, הוא 21DBA! :)

פורסם

שמע, מן הסתם הבעיה שלך היא ספק הכח, מאוורר המעבד, כונן קשיח.

כל השאר לא רלוונטי.

כונן קשיח WD.

בקשר לספק הכח תקנה אחד טוב עם 2 מאווררים ופשוט תנתק את אחד מהם (ההוא שמכניס אוויר ואת המוציא תשאיר דולק)

הבעיה האחרונה היא המאוורר של המעבד. קנה גוף קירור עם תחתית נחושת כמה שיותר גדול ואז "לא תצטרך" מאוורר גדול במיוחד

בלי קשר אל תקנה מארז קטן וגם לא ענק.

יניב

פורסם

לדעתי אין בכלל שאלה -

מארז : Antec Sonata

המארז השקט ביותר היום עם ספק TruePower 380 שקט מיוחד

(+-790 ש"ח בארץ)

(חוץ מה Zalman TNN 500A אבל אני בספק אם תשקיע 4650 ש"ח על מארז :P)

מאוורר למעבד : AeroCool DP-102

אולי צריך לחכות טיפה שיגיע (בין גופי קירור האויר הטוב והשקט ביותר כיום)

לדיסקים הקשיחים: הייתי בוחר דיסקים שקטים כמו WD Fluid Bearings ו Seagate

ושם אותם במגירות לHD (שמורידות רעשים בצורה דרמטית) : כמו ה Enermax UC-106TMF

וה CoolerMaster CoolDrive 2/3

(150\250 ש"ח בארץ)

כ. מסך: אם אתה מסתפק במשחקים ברמה סבירה הייתי לוקח Radeon 9200 עם קירור פסיבי. אם לא אפשר לקחת כרטיס יותר חזק (עד 9800) ולקרר אותו פסיבית עם עזרים כגון Zalman-ZM80C-HP

(175 ש"ח בארץ)

והרי לך מחשב חרישי ויפיפה! (הרבה יותר שקט מהנחירות של אבא) :)

פורסם

כמו שאמרתי על תקנה Seagate הם לא טובים לשלי אחרי שנה של עבודה יש כבר סקטורים פגומים לך על wd

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, אבל יש לי מספק שאלות:

מארז - ראיתי את המארז של אנטק ה-SONATA שהציעו לי, אך למארז חסריים הרבה פייצ'רים שיש ב-VM3000A של THERMALTAKE, כמו מגש נשלף ללוח האם, שליטה במאוררים של המארז וכל הרעיון של מארז שאין בו צורך במברג. אני יודע שהמארז של אנטק שקט יותר אבל לפי האתר של היצרן ל-VM3000A מצורפים שלושה מאוררים שכל אחד מהם מפיק 21DB.

האם זה לא שקט, כלומר אם אני יהיה במרחק של שני מטר אני אשמע אותם?

ספק כוח - האם כדאי לקנות ספק כוח של אנטק TRUEPOWER 380W או להישאר עם ה-THERMALTAKE SILENT PUREPOWER 480W ?

גוף קירור - אני לא יודע אם הקרור של AEROCOOL יגיע בזמן שאני אקנה את המחשב אז איזה קרור יותר טוב ה- Zalman CNPS7000A-Cu או ה-Venus Silent Boost ?

פורסם

1 21 db אתה לא תישמע ממרחק של שני מטר בטוח (ביחוד אם המארז סגור) אבל לפי מה ששמעתי במארז של tt רוב המאווררים חסומים זאת אומר אין להם איך להכניס אוויר למשל האלה בקידמת המארז הם חסומים על ידי הפנל הקידמי נכון שיש למארז הזה יותא פייצ'רים אבל אני בכל זאת האיתי הולך על האנטק.

2 לפי דעתי כדאי להשאר אם הספק של tt

3. אני לא יודע מי מהם יותר שקט אבל אני יודע ששניהם שקטים מאוד לפי דעתי תיקח את מי שנותן יותר ביצועים

פורסם

מגש נשלף ללוח זה קטע של טעם ולרוב זה עוזר לך רק פעם אחת - בהתקנה של המחשב.

אני אישית לא מוצא בזה עניין...

בנוגע לשליטה על המאווררים - כל הקטע בAntec זה שהוא מאוורר ושקט תמידית.

(עם מאוורר 120MM שמתאים את המהירות שלו אוטומטית לפי החום)

מה גם שFan Controller יפה לא עולה הרבה כסף.

אני מעדיף את ספקי הTruePower וזה גם הספק שממילא מגיע עם הSonata (בגרסה שקטה) - אז הרי לך דעתי! :)

(וגם דעתו של זה שמעלי)

בנוסף באופן אישי אני חושב שהוא יותר אלגנטי ויפה.

לגבי הHSF אני לא מכיר טוב אבל שניהם אמורים להיות מצויינים, תחפש ביקורות או השוואות.

פורסם

אני גם בונה מחשב שקט בימים אלו.

הנה הת'רד שלי על כוננים קשיחים שקטים:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=23;action=display;threadid=55822

שם גם יש קישור למגירות שהזמנתי לכוננים הקשיחים, אשר אמורות לעזור להשתיק אותו כמעט לגמרי.

Cooler-Master, נו באמת לא חסרים מקרים של כל חברה שמפתחים סקטורים פגומים במהירות.

כונן אחד הוא לא מדד. ואני אישית מודע לכך שה-WD בגירסת SE הוא מרעיש ברמה.

אם אתה מחפש כונן שקט הבחירה היא סיגייט, סמסונג, מקסטור.

ההפרש בביצועים לא יהיה כזה משמעותי, אם אחריות עקרונית לך נראה לי שרק למקסטור יש 3 שנים.

אני העדפתי את השקט והזמנתי סיגייט (עוד לא קיבלתי).

אני הייתי הולך על מארז ה-Sonata (אם כי אני בונה מארז בעצמי ומשתמש בספק זלמן ZM-400A).

אל תשכח לדאוג לקירור פסיבי לצ'יפסט ולכרטיס מסך.

פורסם

אם אתה רוצה שקט אל תקנה מקסטור!

יש לי את ה- 80 ג'יגה 8 קאצ', והדיסק פשוט מרעיש בצורה בלתי רגילה. בזמן האחרון במיוחד זה ממש מעצבן. אני לא יודע מה עם WD, אבל לשקט מקסטור לא מתאימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים