עבור לתוכן

בעיה בקבלים של מנורות מסך LCD 42

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה היה ריח של שרוף שיוצא מהטלויזיה.

לאחר התייעצות עם חברים פירקתי את הטליזיה לרמת המסך

וגילתי שהקבלים המחוברים למנורות עצמם (יש תמונות) חלק נשרפו.

על הקבל מצויין 15J

6KV

לכל מנורה מחוברים 2 קבלים - מכל צד אחד.

ניסיתי למצור בת"א בהר ציון אין להם כאלה קבלים, למישהו יש מושג איפה ניתן להשיג כאלה? או משהו תחליפי?

תודה מראש,

תומר

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק

אבל Currently out of stock

יש משהו בארץ? אני לא רוצה לחכות הרבה זמן...

פורסם

רשומים לך הנתונים של הקבל באתר, קח אותם לחנות כלשהי ושיביאו לך כזה. :nixweiss:

הדגם שרשמת זה שם קוד מוצר כפי שאתה רואה שרשום באתר, לקבל עם הנתונים שרשומים.

פורסם

הערה בצד :

השכבה השחורה שהקבל השרוף השאיר על המעגל מכילה פחמן. במתח של כמה KV הוא יכול לתת ניצוץ דרך השכבה השחורה ולפרוץ את כל הדבר הזה

תנקה את המעגל טוב לפניי שאתה מרכיב בחזרה, אם צריך תשייף קצת בין המוליכים שיהיה נקי (ותשים לב שלא יכנסו חומרי ניקוי לקבלים האחרים)

פורסם

יש כמה שנראים כהים בצורה מחשידה, תחליף אותם

ותחליף את אלה שהיו בצד השני של אותן מנורות שנשרפו

ליתר ביטחון תקנה את הכמות כדיי להחליף את כולם ויותר, זה לא אמור לעלות הרבה כולה קבלים

פורסם

כן

פורסם

סתם לידע כללי, אני מניח שאש ידע, מה המטרה של הקבלים האלה ? אני מניח שבגלל שהם מדורגים ל6KV הם יושבים על גוף התאורה עצמה לסינון ? מצד שני יש להם קיבול מאוד מאוד נמוך בשביל סינון, זה באמת מספיק ?

פורסם

תחשוב כמו שיש לך מעגל תאורה אם לדים במקביל ולכל לד יש נגד משלו, אותו דבר כאן

ההבדל הוא שהמתח הוא AC ולכן ניתן לשים קבלים או סלילים במקום נגדים כדיי לקבל אותה תוצאה. היתרון של סלילים וקבלים הוא שהם לא מבזבזים חשמל לחום אלא נטענים ומחזירים אותו למעגל כלומר אין איתם בזבוז אנרגיה

פלוסצנט רגיל שעובד אם 240V מחובר דרך סליל באותה צורה בדיוק - להגבלת הזרם ללא נגד, שם הסליל משמש בנוסף גם להדלקה של הפלורסצנט, כאן ההדלקה היא בממיר שנותן מתח גבוה קבוע לכל המנורות

הקיבול הקטן של הקבלים הוא מכיוון שהתדר במעגל כאן גבוה מאוד (בתחום של עשרות KHz) - הקבלים האלה דיי מוליכים בתדר כזה. הם נבחרו בדיוק לפי הזרם שהמנורה צריכה - קבל גדול יותר יוליך זרם גדול יותר (שהוא יותר מידי למנורה)

מה שכן ניתן לשים אם יש קבלים למתח גבוה יותר כדיי שדבר כזה לא יקרה שוב, אבל מה שמצאתי 10KV 15PF ב EBAY יש רק משהוא סובייטי ישן שאין לי שמץ מה האיכות שלו אז לא הייתי שם אותו

פורסם
  • מחבר

יש לי גם בעיית מקום, אני לא יכול להכניס קבל יותר מדי גדול.

אולי כדי לשים 2 קבלים ביחד? שזה יתן בעצם 12KV?

או שזה לא עובד ככה בקבלים?

למען האמת הטלויזיה החזיקה בערך 3 שנים אז אם התיקון יחזיק עוד 3 שנים זה בסדר :)

פורסם

מעבר לבעיית מקום, במתח כזה אתה לא יכול לתפוס מקום סתם כי משהוא יהיה קרוב מידי למשהוא ויהיה ניצוץ ביניהם

בקבלים זה עובד ככה : נניח שאתה מחבר 2 קבלים של 6KV ו 15PF

במקביל : 6KV ו 30PF

בטור : בטווח הקצר 12KV ו 7.5PF. אבל זה לא תמיד יחזיק 12KV בטווח הארוך - בגלל תופעות שונות בין הקבלים המתח הבטוח המקס' הוא עדיין כ 6KV או לא הרבה יותר

התופעות שקורות במקרה של קבלים בטור הם :

ב DC נניח שלקבל אחד יש זליגה (תחשוב אל בריחה קטנה של זרם, כמו נגד שמחובר במקביל לקבל). אם בהתחלה הקבלים נטענו ב 6KV, ההתנגדות הזאת תפרוק באיטיות את הקבל שבו יש אותה, ובמקומו הקבל השני ייטען בתוספת המתח - בכך הוא יעלה מעל 6KV. אם ההבדל בזליגה משמעותי, ההבדל במתח בין הבלים יהיה בהתאמה

ב DC ו AC, קבלים לפעמים "קצת" נפרצים וזה לא בעיה ברוב המקרים - הלוחות שלהם עשויים משכבה דקה של אלומיניום שנשרפת באיזור של הפריצה וכך המוליך שם נעלם, והפריצה נעצרת. הקבל יכול להמשיך לעבוד שנים אחריי זה רק שהקיבול שלו קצת יותר קטן בקגלל שחלק מהלוח נעלם. כמובן שהתהליך הזה לא תמיד עובד כמו שצריך ולפעמים קורה בדיוק מה שקרה לקבל במסך שלך. עכשו נניח שיש 2 קבלים בטור, אחד מהם נפרץ קצת ו "החלים", אבל הקיבול שלו קצת קטן יותר. בגלל שהמתח מתחלק בין 2 הקבלים, המתח על הקבל הקצת יותר קטן יהיה קצת יותר גבוה בהתאמה. זה מעלה את הסיכוי שהוא ייפרץ שוב בפעם הבאה, והמתח עליו יעלה עוד קצת. וכך יש "תהליך בריחה" כשאחד מהקבלים הולך ומתקרב לפריצה מוחלטת

תקלות של קבלים קראמיים (ובכלל קבלי AC) דיי לא צפויות. לקבלים יש אורך חיים מוגדר בשעות (והוא ממש כתוב עליהם, קח לדוגמה קבלים של מזגנים שבהם כתוב אורך חיים שונה בנפרד לכל מתח עבודה, על אותו קבל). עכשו זה לא אומר שהאורך חיים הזה הוא בדיוק מתיי שהקבל נשרף, אלא שנניח האורך חיים הוא 10K שעות, אז מתוך 1000 קבלים אחריי 10K שעות עבודה סטטיסטית 500 יהיו עדיין עובדים. הקבלים יישרפו בזמנים אקראיים לגמרי במשך הזמן, יכול להיות 1 שעבד 1K שעות בכיף ופתאום התפוצץ, ועוד 10 שיחזיקו 20 שנה

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה רבה

אני אחליף את כל הקבלים למה שהיה ונקווה לטוב :)

תודה רבה!

ד"א מישהו מכיר מקום במרכז שמוכר כאלה קבלים? אני לא רוצה לחכות הרבה זמן עד שהקבלים יגיעו מחו"ל.

תומר

פורסם

הר ציון תל אביב תחפש טוב למרות שחיפשת שם יש מלא חנויות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים