עבור לתוכן

האם ניתן לשמוע טוב מוסיקה כמו מערכת סטראו קומות ורמקולים אבל במחשב ואוזניות?

Featured Replies

פורסם

שלום.

פתחתי ט'רד כאן אבל אני רואה שייתכן והוא לא מכוון לשאלה שאני באמת רוצה לשאול לכן אני מחדד אותה ושואל אותה כשלעצמה בט'רד חדש - כאן, אולי אנשים נוספים יבינו ויתעניינו בשאלה זאת.

אני שמעתי מוסיקה שנים אצל חבר, קומות של רסיבר וסידי של denon ורמקולים bose.

השמע היה מצויין. כל חלק מהמוזיקה היה מצויין, הנמוכים, האמצע והגבוהים.

אני בעיקר מתעניין במוזיקת פופ ולהיטים. במוזיקה זאת יש חשיבות רבה לא רק לאמצע של התדרים, אלא גם לבאס. הבאס, כנראה על ידי גיטרת באס או כלים/מכשירים אחרים נותנים צלילים ומנגינה שלהם ובלעדיהם חסר מאוד.

אפילו ברכב, על ידי מערכת טובה ורמקולים כיף לשמוע את השירים, האמצע והבאס נשמעים טוב מאוד.

אני רוצה לשמוע שירים בחדר שלי, בלי להפריע לשאר הבית או לשכנים, בכל מיני שעות. לכן אני חייב לשמוע מוסיקה מהמחשב ועל ידי אוזניות.

שאלתי היא - האם אני יכול לקבל את אותה , או כמעט אותה חוויה של שמיעת מוסיקה במערכת קומות של חברות טובות ורמקולים טובים, אבל במחשב ואוזניות?

אם לא, למה?

אם כן, כיצד?

האם אני חייב כרטיס קול ייעודי ויקר כמו הסאונדבלאסטר אקס פיי במקום האוןבורד?

האם אני צריך רסיבר כדי להגביר את האות, ואם כן האם צריך מהו טוב ויקר כמו קומה של דנון?

האם אני צריך אוזניות טובות יותר מהסיינהייזר eh150 שלי, ואם כן באיזה מחיר ורמה?

פורסם

נתחיל מזה שרמקולים של bose הם לא מדהימים.

לגבי אוזניות:

חפש כאן:

head-fi.org.

קח בחשבון שיש אוזניות גם ב 2000$, לפני מגבר (למשל, audeze lcd-3).

פורסם
  • מחבר

לדעתי הם כן. שמעתי מעולה איתם. אבל זה לא הנושא כאן.

שאלתי שאלה כוללת. האם צריך מגבר ואם כן איזו רמה. האם צריך אוזניות טובות, ובאיזו רמה. האם מכיוון שהמוזיקה צרכה לצאת מהמחשב האם צריך כרטיס קול יעודי, באיזו רמה וכו.

פורסם

זו שאלה סוביקטיבית מידי... אי אפשר לתת לך תשובה אם השמע יהיה מספיק טוב בשבילך או לא.

יש כאלו ש mp3 128kbps זה השיא אז הכי טוב שפשוט תנסה אצל חבר או חנות מתמחה ותחליט עד כמה אתה מוכן להשקיע.

ואז תקבל תשובות קונקרטיות יותר.

אני אישית שונא אוזניות לדוגמא...

פורסם

אתה צריך כ.קול עם יציאה מוגברת לאוזניות. זה ככל הנראה תלוי בלוח אם ואיך חיברו את ה Front panel.

השאלה לתשובה שלך היא: כן.

השאלה האמתית היא מה התקציב שלך?

פורסם

בגדול? כן. מעשית בשביל בערך 99% מהאנשים לא. כי אוזניות מעבירות סאונד באופן שונה מרמקולים וצריך לשפוך הרבה *מאוד* כסף על אוזניות וציוד נלווה, כולל ציוד DSP מתוחכם, כדי לגשר על הפער הזה. לא אומר שהאזנה דרך אוזניות נחותה, פשוט שונה.

מה זה מערכת סטריאו קומות?

פורסם
  • מחבר

Ilyan - קומות משמע decks

אני מבין ממך שהרצון שלי יחייב הוצאת כסף רצינית מאוד - אבל על איזה מחיר סהכ ועל איזה ציוד נלווה מדובר?

Losnir -

איזה תקציב אני צריך כדי להגיע לרצון שלי? ומה הוא כולל?

RaVid -

יש לי רק חבר אחד שאני יכול לבדוק אצלו ולצערי אני רחוק מהמרכז כדי להגיע לחנות מתמחה

תודה לכולכם, מחכה לתשובתכם

פורסם

הDeck (סיפון, רציף) הכוונה רק לפאנל שליטה, לא לכל המערכת... :)

Ilyan - קומות משמע decks

אני מבין ממך שהרצון שלי יחייב הוצאת כסף רצינית מאוד - אבל על איזה מחיר סהכ ועל איזה ציוד נלווה מדובר?

הרפליקציה הכי קרובה שזמינה כיום: http://smyth-research.com/technology.html

(האמת הם הורידו את המחיר כמעט בשליש מאז פעם אחרונה שבדקתי, כולל עם הסטאקס)

אבל זה אם אתה באמת, פשוטו כמשמעו רוצה חוויה של רמקולים באוזניות. אפשר "להתבלבל" גם עם רק סטאפ אוזניות ממש טוב.... תלוי מה אתה מחפש בסאונד. באס טוטאלי (ומוגזם כמו עם רוב הרמקולים שמכוונים לפופ) בכל מקרה לא תקבל.

פורסם

אני חושב שלא הבנת את השאלה נכון. הכוונה היא לא לקבל תחושה של רמקול (לעומת תחושת ה In-Your-Face) דרך אוזניות, אלא אם אפשר להגיע לרמה של רמקולים דרך אוזניות.

לדעתי כן, ובהרבה פחות כסף.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, שוב, על איזה תקציב מדובר כמינימום כדי להנות ומה הוא כולל?

פורסם

יש אוזניות כמו ה hd800 או k1000 שאומנם לא ייתנו במה ונפח באיכות של רמקולים טובים (שום אוזניות לא) אבל הן הכי קרובות שאפשר בערך, ובהרבה פרמטרים הן עוקפות רמקולים שעולים פי 2 או 3 מהן.

פורסם

אני חושב שלא הבנת את השאלה נכון. הכוונה היא לא לקבל תחושה של רמקול (לעומת תחושת ה In-Your-Face) דרך אוזניות, אלא אם אפשר להגיע לרמה של רמקולים דרך אוזניות.

לדעתי כן, ובהרבה פחות כסף.

התייחסתי לשאלה כפי שנוסחה, קודם כל... ברור שאף אדם שפוי (אהמ...) במצב סוציו-אקונומי ממוצע לא ישפוך כזה סכום על מוצר אזוטרי בעליל, זה היה יותר לידע כללי.

.

אבל בבקשה תגדיר פרמטרים של "להגיע לרמה של רמקולים דרך אוזניות". :)

יש אוזניות כמו ה hd800 או k1000 שאומנם לא ייתנו במה ונפח באיכות של רמקולים טובים (שום אוזניות לא) אבל הן הכי קרובות שאפשר בערך, ובהרבה פרמטרים הן עוקפות רמקולים שעולים פי 2 או 3 מהן.

לא חושב שהHD800 ברמה של הK1000 במה שקשור לבמה ריאליסטית, גם הStax אומגה 2 עושות את אלה יותר טוב.

.

בכל מקרה, בשביל פותח הדיון אני חושב שמשהו יותר צנוע כמו הSony MDR-MA900 יהיו יותר מתאימות. הן לא דורשות ציוד אימתני כדי לא להישמע טוב, וגם החתימת סאונד יותר תפורה על מוזיקת להיטים.

פורסם

איזה ידע לקוי בפופ! לא גדלתם על מייקל ג'קסון!? ;D

ידוע שבכל להיט פופ יש סמפלר/סינט' (עם קיט תופים)/תוף מצעדים שנותן "קיק" למאזין מהסאב וופר/יחידת באס ברמקול. את תחושת "הרטט" ("קיק") הזו שניתן למצוא בהרבה להיטיי פופ וגם בטראנס וברוק קשה מאוד לשחזר באוזניות עקב המבנה הפיזי שלהם "שזורק" את הצליל ישר לאוזניים או לפעמים בהטיה מסוימת (כפי שניתן לראות בפאדים של דנון ודומים). בניגון לרמקולים בהם יש מרווח יחסי בין אוזניי המאזין לבין הרמקולים, באוזניות זה לא קיים, עד אפסי.

יש כרטיסיי קול שעושים פיענוח של מבנה סוויט-ספוט כדי למנוע עייפות אוזן בעת שמיעה באוזניות, אאל"ט כרטיס (DAC) בשם X-MASTER או משהו דומה היה בו פונקציה שכזו [זוכר במעורפל מכתבה שקראתי לפני כמה שנים טובות במבוא אוזניות ב-HT לותיקים שבנינו].

לא חסרים אוזניות שנבנו עם דגש של באס מודגש, אך מנסיוני (עם הדגם הבאסי של AKG) הן גורמות לכאב ראש בשלב מסוים עקב מבנה האוזניות ושהבאסים "דופקים בראש" ומחרפנים- דורש מוד לתקן את המצב.

כמו שאיליה ציין לפני, תחושה של רמקולים ניתן להוציא מאוזניות (בתיאוריה), פרקטית זה לא משתלם מפני שזה דורש השקעת סכום שלא שווה את זה עבוד רובנו המוחלט (כולל האודיופילים שבינינו) ומסתכם בשפיכת כמה עשרות אלפיי דולרים טובים לסט-אפ נדיב.

מה ש-LOSNIR דיבר עליו זה יחס WORTH FOR THE BUCK, בצורה בה אוזניות יתנו הרבה יותר פירוט ויותר ישתלמו. לדוגמה- להשקיע 1000 שקל על רמקולים או על אוזניות, במצב שכזה, הכסף שתשקיע באוזניות יתן לך (במונחים כלליים) סאונד יותר משובח מאשר זוג רמקולים ב-1000 שקל.

לסיכום ברפרוף,

לאוזניות היתרונות שלהן: פירוט ודיוק בצליל במחיר זול, מוזיקה להאזנה אישית, אמצעי שמיעה קטן ונייד.

ושל הרמקולים: מספר אנשים יכולים להאזין, "במה", אין עייפות אוזן כפי שמתרחש באוזניות.

פורסם

אבל בבקשה תגדיר פרמטרים של "להגיע לרמה של רמקולים דרך אוזניות". :)

הדרך הכי פשוטה שאני מוצא לנסח מחדש את השאלה הזו (איך שאני הבנתי לפחות) היא ככה:

"האם התחום נעצר באוזניות הכפתור של Apple, שם זה המקס' שניתן להפיק, עקב מגבלות מקום ודרייברים קטנים - או שיש עולם שלם של אודיופילה בכל מיני רמות מחיר גם באוזניות, כפי שיש ברמקולים?"

הכוונה היא כמובן בפירוט, בהפרדה, בבאס ובכל מיני אספקטים אחרים שלדעתי קשה ביותר להוציא תוצאה טובה ברמקולים בניגוד לאוזניות, בתקציב נתון.

דוגמה פרקטית: אתה ככל הנראה לעולם לא תמצא רמקולים במחיר כולל של פחות מ 1,000 ש"ח שיגיעו לפירוט, להפרדה ולבמה של K701. תוסיף את הצורך במגבר פחות יקר ורציני (לטעמי) ותקבל סט-אפ ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר הייתה יכול להוציא עם רמקולים באותו המחיר.

אוקיי, שוב, על איזה תקציב מדובר כמינימום כדי להנות ומה הוא כולל?

כמו שנאמר, גם לרמקולים וגם לאוזניות יש מגוון רחב של דגמים, יקרים וזולים, ולכל אחד את היתרונות וחסרונות שלו.

לטעמי דגמים שרצים בסביבות ה 1,000 ש"ח משומש שיהיו יותר "טובים" מה Bose והדנון שהזכרת (שאגב לא משהו בלשון המעטה).

עריכה:

אני גם יכול להבית פחות או יותר למה שאלת את זה. ה EH150 שכפי שאני מבין הם מן דגם מחליף/דומה של ה HD202, שהן אוזניות אנמיות חלוטין וללא באס בכלל. החתימת סאונד שהן מעבירות היא קרה ואנליטית, ואולי זו כנראה הסיבה שאתה לא מוצא אותן "כיפיות" להאזנה.

עריכה2:

שכחתי להזכיר, יש מה שנקרא Crossfeed, שזה מן מעגל כזה שמערבב את הסאונד עם הצד הנגדי (L עם R, והפוך), ונותן חוויה שיותר דומה לרמקולים, פחות In-Your-Face והרבה פחות מעייפת בניגוד לשמיעה רגילה עם אוזניות.

http://www.ebay.com/itm/Crossfeed-for-Cmoy-and-Other-Headphone-Amps-/280904609680?pt=Other_MP3_Player_Accessories&hash=item4167382f90

פורסם

הכוונה היא כמובן בפירוט, בהפרדה, בבאס ובכל מיני אספקטים אחרים שלדעתי קשה ביותר להוציא תוצאה טובה ברמקולים בניגוד לאוזניות, בתקציב נתון.

דוגמה פרקטית: אתה ככל הנראה לעולם לא תמצא רמקולים במחיר כולל של פחות מ 1,000 ש"ח שיגיעו לפירוט, להפרדה ולבמה של K701. תוסיף את הצורך במגבר פחות יקר ורציני (לטעמי) ותקבל סט-אפ ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר הייתה יכול להוציא עם רמקולים באותו המחיר

אתה בטוח? ב-1000ש"ח קצת קשה למצוא אותן חדשות, 1200-1500ש"ח זה מחיר יותר סביר. במחיר הזה אפשר להביא מוניטורים איכותיים כמו הAdam A3x האלה, לדעתי הם לפחות משתווים לK701 בפרמטרים שציינת ומנגבים איתן את הרצפה במה שקשור לדינאמיות ובמה ריאלסטית, מה גם שהK701 צריכות הגברה רצינית כדי להעמיד אותן על הרגליים כידוע לך

.

אני לא מוריד מערכן של אוזניות איכותיות כמובן, אבל היום אני כבר מוכן להודות שמבחינת VFM רמקולים טובים נותנים לך סאונד הרבה יותר שלם ואמיתי מאוזניות באותה רמת מחיר. כמובן שיש יוצאי דופן (ע"ע AKG Sextetts) לכל כיוון.

שכחתי להזכיר, יש מה שנקרא Crossfeed, שזה מן מעגל כזה שמערבב את הסאונד עם הצד הנגדי (L עם R, והפוך), ונותן חוויה שיותר דומה לרמקולים, פחות In-Your-Face והרבה פחות מעייפת בניגוד לשמיעה רגילה עם אוזניות.

http://www.ebay.com/itm/Crossfeed-for-Cmoy-and-Other-Headphone-Amps-/280904609680?pt=Other_MP3_Player_Accessories&hash=item4167382f90

כן, CF זה פיצ'ר נחמד, כמובן יש לו גם חסרונות, תלוי ביישום. ממה שיצא לי לנסות עדיין לא נתקלתי במשהו ממש משכנע.

לדעתי בתקציב מוגבל פתרונות תוכנה עדיפים אלא, כמו הIsone Pro למשל שנותן גם עוד כמה אופציות חוץ מהCF.

איזה ידע לקוי בפופ! לא גדלתם על מייקל ג'קסון!? ;D

ידוע שבכל להיט פופ יש סמפלר/סינט' (עם קיט תופים)/תוף מצעדים שנותן "קיק" למאזין מהסאב וופר/יחידת באס ברמקול. את תחושת "הרטט" ("קיק") הזו שניתן למצוא בהרבה להיטיי פופ וגם בטראנס וברוק קשה מאוד לשחזר באוזניות עקב המבנה הפיזי שלהם "שזורק" את הצליל ישר לאוזניים או לפעמים בהטיה מסוימת (כפי שניתן לראות בפאדים של דנון ודומים). בניגון לרמקולים בהם יש מרווח יחסי בין אוזניי המאזין לבין הרמקולים, באוזניות זה לא קיים, עד אפסי.

היי אני בהחלט גדלתי על ג'קסון אבל המרחק בינו לפופ היום זה כמעט כמו בלוז להבי-מטאל, not on the same page.

אתה "הקיק" דווקא יופחות בעייתי לשחזר באוזניות כי זה בעיקר פונקציה של עוצמה, לא תדר אלל"ט. קח איזה טרומבון למשל, פה כבר רוב המוחלט של אוזניות נחנקות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים