עבור לתוכן

Hardisk רגע עובד ורגע לא עובד

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב שהדלקתי אותו ולקח לו בערך חצי שעה להעלות את הwindows ואז הראה מסך כחול- עשיתי diagnostics (מחשב נייד DELL) והוא הראה שhardisk פגום.

הוצאתי את הhardisk וחיברתי למחשב אחר דרך מארז חיצוני. כשחיברתי יכולתי לראות את הכונן אבל לא לפתוח אותו- כל פעם שפתחתי המחשב טען וטען (רבע שעה). לפעמים המחשב כתב שהכונן צריך אתחול. ופעם אחת הוא אפי' פתח לי את הכונן לכמה זמן והספקתי להעתיק כמה קבצים!

אגב, לhardisk הזה יש מחיצה- צד (כונן) אחד עובד מעולה והצד (הכונן) השני הוא הבעייתי.

(כשחיברתי אותו עם חיבור SATA- פנימי- windows שוב נטען לאט למרות שהגדרתי BOOT מהhardisk הרגיל של המחשב....לקח לו איזה רבע שעה ואז כבר כיביתי....נמאס לי...)

והשאלה- מה עושים??

פורסם

קודם כל - תחבר את הדיסק בצורה שבה הוא עוד בצורה הטובה ביותר, ותגבה מתוכו את כל מה שחשוב

מתאם חיצוני לדיסק הוא לא כל כך בדיקה אמינה לתקינות (או דרך אמינה להפעיל את הדיסק), בדיסקים של 2.5in החיבור USB / הכבל לא תמיד מתמודד אם הצריכת זרם של הכונן והוא לא נדלק, או נכבה באמצע. אין את הבעיה הזאת במתאמים שיש להם ספק כוח משלהם ולא לוקחים חשמל מה USB

תבדוק את הדיסק ב smart (בוינדוס everest, בלינוקס smartctl) ותראה אם יש איתו בעיה כלשהיא ש SMART מזהה. לפעמים smart מזהה בעיה והדיסק יכול לעבוד שנים אחריי זה למרות הכול (אחריי zero fill), לפעמים לא - אם SMART אומר שהדיסק לא תקין או הולך להידפק, הבחירה שלך אם להמשיך להשתמש איתו (ולסכן מידע, בכך שהדיסק יכול להיהרס סופית בכל רגע ללא התראה מראש) או ישר לקנות דיסק חדש

אם SMART לא מוצא בעיה, או שהוא מוצא אבל אתה מחליט לבדוק את הדיסק בכל מקרה : תריץ zero fill לכל השטח של הדיסק ובדיקה ל bad blocks. אם יש bad blocks הדיסק בוודאות דפוק, (עדיין יש דרכים לנצל דיסק דפוק, אבל כאמור יש סיכון חמור מאוד שהדיסק ייהרס בכל רגע)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים