עבור לתוכן

אקוסטיקה בחדר

Featured Replies

פורסם

יש לי חדר קצת מוזר ואני לא יודע איך למקם בו את הרמקולים, הוא ניראה בערך ככה (אל תתפסו אותי על הסנטימטר)

http://img580.imageshack.us/img580/3218/80628608.jpg

(כל היחידות נכתבו במטרים)

אני ישתמש בשתי רמקולים מדפיים (כרגע במצוד אחרי זוג)... עזרה בבקשה!

חשבתי לשים את שנייהם משתי צידי החלון הזזה, והרמקול שיהיה קרוב למיטה פשוט יסתובב כשאני ירצה לשמוע מוזיקה במיטה

פורסם

לא הבנתי איפה אתה רוצה את הרמקולים בחדר שינה או בסלון.

מדפיים מומלץ למקם בסמוך לאיזור ההאזנה.

לדוגמה: נגיד ההאזנה היא בסלון אז תמקם את הרמקולים קרוב לספה בגובה הראש.

רצפתיים תמקם בסמוך למקור הצפייה אם מדובר בטלוויזיה או במרחק של 2-5 מטרים מהראש כמובן שזה שמתנה מחדר לחדר ומרמקול לרמקול.

סנטר ממקמים בין הרצפתיים מומלץ באיזור המסך מעליו או מתחתיו.

סאב מומלץ להניח על הריצפה ושלא ייגע בארונית או בקיר.(גם בגלל שהרעידות עלולות לגרום לנפילה של דברים וגם כי זה חוסם את הנוכחות שלו).

ממליץ לך להזמין חשמלאי הביתה הוא כבר ידע למקם לך את הרמקולים.

למקם אתה רמקולים בסמוך לחלון עלולה ליהיות בעיה כי הצליל "בורח" ולא יהיה בעל נוכחות ולכן מומלץ למקם אותם בסמוך לקיר (עדיף מבטון).

בחדר שינה כרגע אני נמנע מלומר לך כי אינני בטוח בכך.

מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

היום קניתי זוג omega audio olp-601, אני שומע רק מוזיקה ואין לי טלוויזיה בחדר, בעצם קניתי מערכת סטריאו...

מה שטוב זה שלOLP שקניתי יש גלגלים... החדר שלי ניראה בדיוק כמו שציירתי בלי יותר מידי תוספות (שתי חלונות לא כתבתי, תיקנתי עכשיו), פינת ההאזנה שלי היא בעיקר בסלון כביכול (אם ראיתה לפי הציור זה עדיין חדר ולא בית).

הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא יודע ליד איזה קיר או באיזה צורה למקם אותם וזה מה שאני שואל פה, אם טוב להם חלל גדול מאחוריהם או עדיף קיר(הבנתי שחלון לא משהו), איך ליצור סטריאו שווה בחדר כזה דבילי (מאוהב בחדר הזה ;D )?

פורסם

שום רמקול לא אוהב קיר מאחוריו. תעיף את הגלגלים ותשים את ה OLP על סטנד נורמלי.

לדעתי המקום הכי אידיאלי הוא הקיא השמאלי (3.5).

תתחדש אגב. מה המגבר?

פורסם
  • מחבר

JVC RX-5022V מגבר לא משהו אבל קיבלתי אותו בחינם אז כמו שכבר נאמר לא בודקים את שיניו של סוס שניתן בחינם...

אתה אומר לשים סטנד ולהוריד את הגלגלים בשביל איכות, אבל יש צורך גם להגביה אותם? הם די נמוכים 85 ס"מ

ניראה לי שזה קצת רחוק מהסלון, או שדווקא זה מה שיעשה טוב לסאונד בסלון (אני יבדוק את זה ויודיע לך).

דבר אחד שעדיין אין לי זה מקור, ובעקבות זה שאלתי הבאה - אני לא רוצה להשקיע במקור יותר מ500 ש"ח, ורציתי לדעת אם יש נגן CD במחירים האלה? או שעדיף כבר לקנות נגן DVD פשוט ב250 ש"ח

פורסם

מומלץ סטנד נמוך בגובה של 25-30 ס"מ.

בשביל מקור אתה יכול להשתמש במחשב עם כרטיס קול טוב יחסית. נגני CD הם לא התחום שלי כ"כ.

פורסם

בתור בן של קבלן 40שנה היום רוב הבניה זה קירות טרומיים ולא כמו פעם בלוק אפור או בלוק לבן אטונג וזה בעיה רצנית בידוד חום קור לא משהוא ואל אקוסטיקה אין מה לדבר אם אתה שמיעה בסלון יותר אז תשים את הרמקולים בסלון ואל תשים אותם בצד של החלון הזזה הוברציות של הרמקול יזיזו את הזכוכית והיה רעדות וגם צליל לא נעים מהחלון אם הרמקולים בסלון אז תשב על הספה ותמדוד גובה 5 10 סמ מעל הרואש של מי שיושב שלא ישב לו הרמקול על הרואש ושלה היה נמוך מדיי זה לא נעים וגם עדיף להזיז את הרמקולים לפינות לא נעים ליראות רמקולים מול הפרצוף וגם השמיעה תהייה יותר טובה בתניי שאין החזרים מוגזמים מהקיר עדיף להרחיק אותם 5 10 סמ שהסטנד היה מסבי שיתמוך ברמקול טוב ושלא היה וברציות בוליום גבוהה או נמוך ושלא היה אפשרות לרמקול ליפול לא ממליץ לשים את הרמקול בחדר עם אתה שמיעה בסלון זה לא נותן כלום סתם מיותר לא ממליץ על מכשיר DVD זולים האכות והאמנות שלהם לא טובה מיתקלקל מהר עדיף סטרימר אכותי אם אפשר או לפחות מכשיר נגינה מולטי שקורה גם סרטים וגם מוזיקה ולא סני זול שמוכרים בסופר היום יש דברים טובים ולא יקרים שום רמקול טוב ככול שהייה לא יתן סאונד טוב עם מכשיר זול ושום כבלים יקרים לא יעזרו סידור הסלון

שם את הספה שעל הקיר מאחורי הקיר עם החלון ואז יש קיר ענק של 3 מטר שאפשר לעשות אתו מה שרוצים גם טלוזיה של 50 אינצ תתאים למרחק היה שם אחלה קיר כזה זה מתנה ויש לו מלה אופציות רק הדמיון שלך זה יעשה את האבדל וגם בסידור שלי הסלון נהיה יותר גדול יש יותר מקום בהצלחה

פורסם

losnir אני חושב שלא הבנת אותי התכוונתי לקיר מבטון כשאמרתי בסמוך לקיר.

מניסיון שלי עם בטון הוא מבודד בצורה נפלאה וגם רמקולים מדפיים ממקמים בדרך כלל בסמוך לקיר כי זה לא משפיע בצורה משמעותית על הסאונד.

המילה סמוך שונה מהמילה צמוד כלומר יש מרחק.

אני מתנצל אם תגבתי לא היתה ברורה.

פורסם

יש הבדל בין למקם רמקולים בחדר לבין למקם מערכת קולנוע ביתית בסלון, תעלה תמונה של הסלון

פורסם
  • מחבר

תמונות יעלו בעזרת השם מחר... אין לי שום כוונה לקנות טלוויזיה ולהפוך את המערכת הזאתי למערכת קולנוע ביתית, נשארת רק בגדר הסטריאו.

חוץ מזה מבחינת המקור אני כבר עם כל המערכת שלמה ואני כבר מת לשמוע אותה מנגנת (זה כואב בעין לראות אותה ככה יושבת לבדה בפינה ללא מעש) אז רציתי שכבר תציעו לי מוצר מסויים, במקום שאני יתחיל שוב את התהליך שלחפש (חוץ מזה בתקציב שלי לא ניראה לי יש מה לחפש בכלל)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים