עבור לתוכן

עזרתכם בקניית ספק בינוני וזול (עד 200 שקל)

Featured Replies

פורסם

אז ככה: הספק כח שלי מרעיש וניסיתי לטפל בו וזה עדיין לא עזר. השגתי שמן WD-40 (ספריי) וריססתי קצת על הציר אבל אין שינוי ברעש. ראיתי שמחירי הספקים זולים ולכן אני לא חושב שיש טעם לשבור את הראש בניקוי ספק ישן (כמעט 6 שנים).

הצרכים שלי ממנו מאוד בסיסיים, כלומר רק מעבד+מאוורר, זכרון ודיסק קשיח. אין לי DVD או כרטיסים גרפיים וכיו"ב. לכן אני מעריך שאצטרך ספק חלש (עד 400W). מה אתם אומרים? יש לכם המלצות לדגם מסויים? הקנייה לא דחופה ואני מתכוון לקנות מהאינטרנט על פי המלצתכם.

ובלי קשר - אתם ממליצים להחליף בהזדמנות הזאת את הלוח והדיסק? (כולם אצלי כמעט 6 שנים)

פורסם

אם זה היה ספק ג'נרי, תחליף בכל מקרה לספק לא ג'נרי.

ואם זה לא ג'נרי, מאוורר ספק שמרעיש זה לא סיבה מספיק טובה להחליף את כל הספק - כל עוד הספק עצמו מתפקד 100%.

פורסם
  • מחבר

לא יודע איך זה נחשב אבל יש לי ezcool 400w psu. שש שנים עבד בלי בעיות ולכן אני לא מוצא בו פסול. האם ספק אמור להחזיק שנים רבות? כי לא נראה לי.

פורסם

ג'נרי! ואני מתפלא שהוא עוד עובד.

בכל אופן מומלץ להחליף מהר מאוד.

זה יהיה מצוין בשבילך:

http://www.tms.co.il/product/6845

תביא את המפרט ונוכל לומר לך אם משתלם להחליף או לא. תביא גם את הצרכים שלך ממנו ואת התקציב לזה, רוב הסיכויים שזה יהיה חסר תועלת, אבל צריך להתחיל משהו.

פורסם
  • מחבר

מה שהצעת נראה בסדר. רק איך נראים הכבלים שלו? כי הבנתי שיש לי את הסגנון החדש ואני לא רוצה שזה יהיה ישן.

מפרט:

Gigabyte ga-m61p-s3

WD1600AAJS - Western Digital

amd 4000 dual core

מארז פשוט ובסיסי מאוד שכולל 2 כניסות USB מקדימה

הצרכים שלי רק אינטרנט ומעט אופיס (וגם זה מתבצע ברובו בגוגל דוקס)

אם המחיר של חלקים חדשים (למעט המארז כי אין בו פגם) הוא עד 1300 שקל אני אקנה הכל חדש וגם אבקש שיתקינו לי

פורסם

לא בטוח שיש צורך בשדרוג. איפה אתה מרגיש את ה"חולשה" הזאת? באיזו צורה זה בה לידי ביטוי?

יש לך דרישות מיוחדות מהלוח או משהו בסגנון?

זה יצריך גם החלפת זיכרונות.

פורסם

לספקים של EZcool (לפחות בטווח 300-450W), וכמו כן לספק Pacific-Top (ספק "גנרי רגיל" אם מאוורר 80mm שמיוצר על אותו מעגל מודפס כמו EZcool וכנראה אותו מפעל) יש 2 בעיות חמורות במעגל של ה 5VS בצד מתח גבוה :

יש כמה נגדים קטנים (1/16W) שצמודים אחד לשני, ובין 2 מהם יש מתח גבוה, כשהנגדים עצמם לא מיועדים למתח כזה. בשלב מסויים הצבע שעליהם (הבידוד) נפרץ ונוצרת מכה של מתח בצד השני של הספק, שורפת את הספק ולפעמים את הלוח. רוב הסיכויים שבספק שלך יש אותם 2 נגדים בעייתיים בדיוק, כך שיש סיכוי שכל זה יקרה שוב

יש בעיות אם הגנת זרם יתר ב 5VS כלומר : אם המסילה מקוצרת בתוך הספק (וייתכן שגם אם היא מקוצרת מבחוץ), המעגל שם ימשיך לעבוד ולהתחמם (בהתחממות יתר בגלל הקצר), במקום להתכבות ולהגן על עצמו ועל החומרה. חוצמזה, התחממות כזאת יכולה לתת "דחיפה" לבעיה הראשונה, כך שאם הנגדים לא נפרצו עד עכשו הם יכולים להיפרץ עכשו אם התוספת של ההתחממות

יש לי 2 ספקים כאלה שעשיתי להם מוד (הלחמתי את הנגד הבעייתי אל 2 חוטים שמרחיקים אותו מהמעגל) כדיי לסדר אותם והם עובדים. אבל בלי זה אני לא חושב שהם בטוחים במיוחד כלפיי החומרה שהם מפעילים

אם אתה מחפש ספק גנרי שנמצא מעל לאחרים :

מבחינת הספק אמיתי גבוה יותר מאחרים : Huntkey CP 400 (לא 300 אלא 400 בלבד ואוליי הגדולים יותר), בנוי לא רע ואם רכיבים שבהחלט יכולים להחזיק מחשב אם כרטיס מסך מובנה או ברטיס בסיסי פשוט כלשהוא

מבחינת כבלים ומאווררים : Zumax ZU500W X2 המזוייף שמשווק בארץ אל ידיי Tzag Elita. יש בו מעגל זהה לספק הגנרי ABPower DR-B500, קירור קצת יותר טוב מה שמעלה את ההספק האמיתי שלו ל 100-150W, אבל יש לו כל פיצ'ר שניתן לחלום עליו למחשב "פשוט" - כבלים ארוכים וטובים אם הרבה חיבורים, בקרת טמפרטורה למאווררים אחרים במחשב (יש מהספק כבלים שמאפשרים לחבר מאווררים נוספים לחיישן הפנימי שלו), לחצן שמבטל את החיישן ומעביר את המאווררים למהירות מקס' (לימים כמו היום)

מבחינת סתם ספק זול : Ever Power / KMEX סדרה PL (לא PM ו PX !) - בנוי מספיק טוב להחזיק 100-150W בצורה טובה + מאוורר אם בקרת טמפרטורה

מבחינת סתם ספק עוד יותר זול, למחשב בסיסי ביותר אם מעבד חלש וכרטיס מסך מובנה : ABpower DR-B500 ו Neolution - מבוססים על מעגל קצת יותר טוב מספקים גנריים אחרים, ניתן לצפות ממנו להחזיק בכיף מחשב שלא לוקח יותר מ 80-100W

פורסם
  • מחבר

פירטת יותר מדי בשבילי וגם לא כתבת מחירים. אין לי דרישות מיוחדות (אני לא גיימר) אלא רק מחשב שירוץ מהר ואני מוכן גם להוסיף או להחליף זכרונות (כרגע יש לי 3G). עם הזמן יש עייפות החומר ולכן אני חושב שהגיע הזמן להחליף הכל. אני חושב שהשאלה קצת סוטה מהפורום ולכן אשאל בפורום הספציפי יותר. רק תגידו אם אני צריך להחליף את המארז או שאני יכול להמשיך להשתמש בנוכחי.

נ.ב. שמתי לב שאתה טועה וכותב "אם" במקום "עם". חשוב לי להגיד לך כי מדובר במילה נפוצה וזה בולט

פורסם

ציינתי את בעיית ה"אם" וה"עם" בעבר - הוא פשוט לא מפנים...

פורסם

מחליפים מארז אם יש איתו בעיה - למשל שהמחשב מתחמם ובמארז אין אופיה למאוורר במקום קריטי (ובכל מקרה במקום להחליף ניתן בהרבה מקרים לעשות מוד ולסדר את זה). במקרה אחר אתה יכול להשאיר את המארז הקיים

הספקים שהבאתי עולים בסביבות 100-200 שקל במעבדות מחשבים שונות (ובאיזור ה 200 זה יותר מידי בשבילהם). אתה תמצא אותם במעבדות פרטיות ולא כל כך ברשתות כך שהמחירים יכולים להיות מאוד שונים ממקום למקום - תשווה, וכמובן תשווה לספקים לא גנריים באותו טווח מחירים

פורסם

יש גם את הסיסוניק 430 אבל זה כבר בחריגה של עוד 60-70 שקל..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים