עבור לתוכן

מודינג רמקולים צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

מתח של סוללה טעונה הוא 13.4V. אם נותנים לסוללה 13.4 קבוע דרך נגד היא תגיע לטעינה מלאה, אבל באיטיות - זה נקרא טעינה צפה

בטעינה מהירה, 13.4 לא מספיק כדיי לתת טעינה מלאה. נותנים 14.4 ואז נותנים לסוללה לרדת לבד ל 13.4

• תגובות 35
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אחרי קצת קריאה ברשת, תקן אותי אם אני טועה, ניתן לטעון את הסוללה ל14.4v ואז צריך לנתק את הטעינה תוך 24/48 שעות מסיום הטעינה.

פורסם

לא צריך להשאיר אותה ב 14.4 ניתן לנתק מייד איך שהיא מגיעה לזה (בכללי ניתן לנתק בכל מתח מעל 13.4)

כדיי לשמור על הסוללה במצב טוב אחת לכמה חודשים לפחות כן רצוי לתת לה טעינה ב 14.4

פורסם
  • מחבר

טעינה ב 12V לכל היותר תחזיק את הסוללה כך שלא תיהרס, טעינה מלאה זה טעינה ל 14.4V וירידה ל 13.4V

אבל על הספק של המחשב שלי רשום AC

פורסם

המתח בכניסה שלו הוא 240V AC. הספק ממיר אותם ל 3.3 5 12 -12 V DC בחוטים השונים שיוצאים ממנו. הכי קרוב ל 14.4 שניתן לקבל זה 15.3 בין 3.3 ו -12, אבל זה מתח גבוה מידי כדיי להשאיר את הסוללה מחוברת קבוע (תצתרך למדוד את המתח ולנתק כשהיא בין 13.4 ו 14.4), ותוכל להטעין איתו רק באיזה 300-500mA בגלל שברוב הספקים -12 לא יכול לתת יותר מזה

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקיי- חזרתי לזה, הגיע המגבר..

עכשיו יש לי שאלה-

הרמקול שיש לי הוא רמקול של אוטו..

שיכול לייצר 60 W

עכשיו המגבר שלי מוציא עד 15 W השאלה שלי אם זה לא יפעל, או פשוט יגיע לעוצמה מקסימלית של 15 W ?

פורסם

יגיע לעוצמה מקסימלית שהמגבר יתן לו (ההספק שתקבל לא בהכרח 15 וואט ,תלוי במתח שתכניס ,התנגדות של הרמקול)

פורסם
  • מחבר

אוקיי עכשיו חיברתי הכל ויש לי בעיה

שאני מחבר בשביל לשים מוזיקה מה שאני שומע זה רק את "הביט" בצורה של רעשים חשמליים לא צורה של מוזיקה..

הבעיה לא בסוללה בדקתי היא מוציאה 12V כמו שצריך, כמו שהמגבר מקבל..

בדקתי עם 2 רמקולים קיבלתי אותה תוצאה.. מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

לא קראתי את כול האשכול אבל תבדוק מה המתח על קטבי המצבר בזמן שהרמקולים מחוברים והמערכת עובדת.

ייתכן שהמצבר 'גמור' כלומר ההתנגדות הפנימית שלו גבוהה מאוד ולכן הוא לא מסוגל לספק את הזרם הנצרך על-ידי המערכת והמתח שלו נופל למתח סף שהמגבר לא יכול לעבוד.

מצבר בודקים תחת עומס.

מה העכבה של הרמקולים (אימפדנס) ?

פורסם
  • מחבר

לא קראתי את כול האשכול אבל תבדוק מה המתח על קטבי המצבר בזמן שהרמקולים מחוברים והמערכת עובדת.

ייתכן שהמצבר 'גמור' כלומר ההתנגדות הפנימית שלו גבוהה מאוד ולכן הוא לא מסוגל לספק את הזרם הנצרך על-ידי המערכת והמתח שלו נופל למתח סף שהמגבר לא יכול לעבוד.

מצבר בודקים תחת עומס.

מה העכבה של הרמקולים (אימפדנס) ?

אני אבדוק מה שאמרת

העכבה היא 4 Ω

עריכה-

אוקיי עשיתי מה שאמרת אם הבנתי נכון (כמו שאמרתי בהתחלה אני מתחיל, אין לי ידע באלקטרוניקה מלבד מה שאני לומד עם האינטרנט במקביל לבנייה)

אז אם הבנתי נכון רצית שאני אבדוק את המתח בזמן שהמגבר פועל

בדקתי ויצא לי 3 V

שאני בודק בלי המגבר יוצא לי 12 כמו שצריך

זה מראה על משהו שאינו תקין?

פורסם

במתח של 3 וולט שום מגבר לא יכול לעבוד אלא אם זה מגבר לאוזניות :'( . ייתכן שהמצבר גמור או שעומס גדול מידי עבור המצבר שברשותך.

אם יש ברשותך רכב נסה לחבר את המגבר למצבר של הרכב. מצבר של רכב בעל קיבולת של 40 או 60 אמפר-שעה מסוגל בקלות לספק זרם של כמה אמפרים מבלי שמתח המצבר יירד מתחת ל-12.3 וולט למשך מספר שעות (מתח הקטבים של מצבר תקין וטעון הינו כ-12.7 וולט ללא עומס).

פורסם
  • מחבר

תודה רבהה

כנראה שהבעיה הייתה באמת במצבר

בדקתי עכשיו עם סוללה- סוללה!! של 9.6 וולט ושמעו מצויין.

אני ימצא מצבר חדש

פורסם

אין בעד מה.

פורסם

אל תנסה לחבר סוללה לחשמל ישירות, שום דבר טוב לא ייצא מזה.

אתה צריך שנאי עם מעגל טעינה.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקיי

הקפצה ישנה- אבל זה קשור

הרמקול עבד והכל טוב שמעו מצויין אבל המגבר נשרף אחרי שבוע.. או שזה בגלל האיכות שלו או שזה כי בכניסה החשמלית המינוס גם נגע בפלוס והיה קצת גיצים (אני בכל זאת חושב שזה לא אמור לקרות) כנראה זה מסקנה שלא קונים אביזרי חשמל ב 20 שקל חח

אז אני קונה משהו יותר איכותי שאני גם אוכל להגיע לניצול מקסימלי עם המגבר הקודם הגעתי ל30 W עם זה אפשר להגיע ל 180W מה שמאפשר לי לנצל 60 W

מה אתם חושבים על זה

http://www.ebay.com/itm/180W-180W-2CH-12V-Small-Stereo-High-Power-Amplifier-PSU-F-MP3-Car-Home-Audio-/300727829075?pt=Car_Amplifiers&hash=item4604c68253#ht_5255wt_1037

ושאלה נוספת- פה אני רואה שזה חשמלי.. אני אוכל לחבר למצבר או שחייב חשמל?

(אני לא שפיץ באלקטרוניקה לא לומד בזה או משהו אני עובד על ניסוי ותהיה) אני יודע שזה קשור לזרם/עקיף או ישיר.. בקודם זה לא היה בעיה כי הייתה אפשרות עם עקיף או ישיר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים