עבור לתוכן

אמון הציבור - חרטא בארטא

Featured Replies

פורסם

ערב טוב אני אספר את הסיפור בקצרה כי רק חזרתי מטירונות ואני עייף מת.

בקיצור קניתי מכשיר פלאפון פגום מהחנות ELINE מדגם RAY של סוני (המכשיר הפסיק לעבוד לאחר שפעם ראשונה הפעלתי את הפלאש) יש לציין שהמכשיר נקי משריטות ופגיעות כלומאר לא נפל בחיים וכו.

כששלחתי את המכשיר לתיקון במסגרת האחריות האשמה הופלה אלי (נזק פיזי) למרות שהמכשיר חדש וללא פגיעות ורצו לחייב אותי בסכום של 500 שקל כמובן שסירבתי לאחר הרבה כאסים צעקות וכו.. אמרו לי שילחו לקראתי ויתנו לי הנחה ל360 ש"ח. כמובן שסרבתי וכאוס חזרתי לאשקלון.

פניתי לאמון הציבור בתקווה לקבל קצת עזרא אך החנות הנאשמת פשוט מתעלמת מאמון הציבור והעגודה לא שולחת להם כלום חוץ מתזכורים ולא עושה כלום בנידוןכבר יותר מחודש (התלונה הוגשה ב7 למאי).

פורסם

אל תעלב אבל אפילו לא קראתי את תוכן ההודעה, אלא את הכותרת בלבד.

ותגובתי: בוקר טוב! :)

זה סתם גוף חסר שיניים שבמילא ה"תוית" שלו (שכל מה שצריך בשביל לקבל אותה זה לשלם להם) לא שווה את הפיקסלים שהיא תופסת על המסך.

פורסם

אני במקומך כותב את הסיפור בכל פורום צרכנות וסלולרי בנט. זו לא הפעם הראשונה שאני קורא בנט ש- ELINE מתחמקת מאחריות.

יותר מזה, הם "ביטלו" אחריות של מכשיר Galaxy S2 בטענת קורוזיה, וצילמו כביכול את החלק הנגוע (הלקוח ביקש תיעוד), רק שהתצלום היה של לוח אם של SGS2 והם טענו שהקורוזיה הייתה ב- USB Port ושהם החליפו לו רק את ה- USB Port, חייבו אותו בכ- 380ש"ח (עלות לוח אם מעל $300 לא כולל מיסים ועבודה, עלות USB Port כ- $10 לא כולל מיסים ועבודה)...

פורסם

לצרכן bay שהעלה את הפוסט שלום רב,

אני מודה לך על המידע שהעלת. חברת Eline מחוייבת לכללי אמון הציבור ובתוך כך מחוייבת החברה במתן מענה מפורט לכל תלונה המועברת על ידינו לתגובתה בתוך 10 ימים. פנייתך מטופלת על ידינו מרגע קבלתה ונדבקת מול החברה. נשמח אם תפנה אלינו על מנת שנוכל לעדכן אותך בפרטי הבירור והמשך הטיפול בתלונה.

לידיעתך עסקים בעלי תו אמון הציבור מתחייבים לפעול בהתאם לכללי אמון הציבור המשקפים את דרישות החוק ונורמות בינלאומיות של הגינות במסחר. התו ניתן לאחר תהליך בקרה קפדני להטמעת הכללים בעסק הכולל בחינת הממשקים הצרכניים של העסק ותיקונם ככל שנדרש. התהליך כרוך בתשלום עבור הבקרה הצרכנית. התו מהווה הצהרה של העסק על מחוייבותו להתנהלות צרכנית הוגנת ונכונות לתקן ליקויים צרכניים התורמים לרמת ביטחון צרכני גבוהה. העסקים המחוייבים נמצים בבקרה שוטפת של הצוות המשפטי במחלקת בקרת מחוייבים בארגון. עסק המפר את הכללים לאורך זמן ואינו מתקן את הליקויים עומד בפני הליך שלילת תו.

פניות ותלונות של צרכנים, בדומה לפנייתך, משמשות כלי ומקור מידע חשוב המשמש את ארגון אמון הציבור בבקרה השוטפת אחר התנהלות העסקים המחוייבים, כמו גם את בית העסק נשוא פנייתך לאיתור ליקויים אפשריים ולפתרון דפוסי הליקוי העולים מהם גם ברמה מערכתית.

בברכה

יגאל אכטנברג, מנהל תחום פיתוח וקשרי חוץ, ארגון אמון הציבור

פורסם

הוא ציין שהוא פנה ב 7 למאי. עברו מאז 10 ימים כפול 4.

אני גם חייב לציין, כאן לא יצליח לכם לפרסם משהו שנראה כמו טופס ג'נרי המוכן לשליחה אוטומטית.

התגובה הזו נראת כמו ערבוב של יחסי ציבור עם קישקושי בירוקרטיה ובתוספת חנפנות מזויפת.

פורסם

אמון הציבור היא חברה הרשומה אצל רשם החברות כחברה בע"מ. היא גובה תשלום בעבור השירות, וזה בסדר גמור. לא ברור לי מדוע הם מתביישים בכך, או כועסים כשמזכירים להם זאת, שהרי זכאית חברה לתשלום בעבור שירותיה, גם אם שירות זה הוא בחינה והערכה ואישור. זה שירות מכובד וחשוב ולא ברור למה חברת אמון הציבור (חברה לתועלת הציבור) מאיימת בלשון משפטפטנית על מי שמעלה ברבים עובדת היותם חברה בע"מ.

החברה הזו, כמו חברות אחרות הבודקות תמורת תשלום נתונים ומאשרות למי שמבקש את אמינות הנתונים, אמורה ליצור מערכת כללים, להבהיר אותם לעסק המבקש, ותמורת תשלום מתאים מאשרת ונותנת אישור על עמידה לכאורה בכללים אלו.

כמו למשל מעבדות אמינולאב שבודקות תקינות בקטריאלית במזון ונותנות אישור , או חברה אחרת שבודקת דגימה מיציקות בטון למקלטים אם עומדות בתקן ונותנת אישור על כך, או חברה שבודקת עמידה בתקני אבטחת איכות ועמידה בדרישות וכללי תהליכי יצור נאותים.

מה לא בסדר שהם גובים תשלום על שירות זה? לא בטוח בכלל שהתשלום לא צריך להיות גבוה יותר בתבחין עיסקי כלכלי ריווחי.

מה שלא בסדר הוא שזה שנתן את האישור ויצר מערכת ציפיות מסוימת, לא בודק בעצמו אלא מסתמך על הצהרות הלקוח (העסק המשלם להם). זה יוצר מצג ודימוי לא סימפטי.

כמובן שאין חובה לאף עסק לשלם להם ולקבל איזה אישור שלהם, זה הכל וולונטרי ומתבסס על מערכת יחסי ציבור. זו היוצרת מצג כאילו התו הזה בעל משמעות אחרת, כדי ליצור דימוי מסוים ל"תו" הזה ובכך מוטיבציה של עסקים לפנות אליהם. למרות הכוונה הטובה, הרי בפועל רוב האנשים לא בוחרים לקנות אצל מי שמחזיק בתו זה, אלא אצל מי שמציע עיסקה מפתה.

הבעיה היחידה שאני רואה היא רק בכך, שבגלל אופן יחסי הציבור של אמון הציבור הרי שיוצא הציבור מוטעה, בחושבו שכאילו לחברה זו יש "שינייים" עונשיות למי שעובר על חוקי הגנת הצרכן או חוק המכר או החוזים וכויב"א. ה"עונש" היחיד הוא שלילת הזכות להתהדר ב"תו" הזה , אשר העסק מן הסתם הביא בשיקוליו העיסקיים עד כמה זה עלול לפגוע בעסקיו, אם בכלל.

פורסם

תגיד, על מה אתה מדבר?

שמת לב בכלל על מה אתה חופר או שאתה סתם חופר בלי סיבה או נושא?

איפה ראית שהם "מתביישים בכך" שהם גובים תשלום, או "כועסים כשמזכירים להם זאת" או "מאיימים בלשון משפטפטנית על מי שמעלה ברבים עובדת היותם חברה בע"מ"...? אף אחד בכלל לא הזכיר את זה, נראה לי שאתה קצת מתבלבל בין המציאות לחלום...

פורסם

Old Cat שלום רב,

ראשית, תודה על תגובתך. אנחנו בהחלט מסכימים איתך שאחד האתגרים המרכזיים העומדים בפני חברות כמו ארגון אמון הציבור, בעולם כולו ובישראל בפרט, הינה יצירת איזון בו מצד אחד אנו מצליחים ליצור מערכת בקרה ואכיפה אפקטיביים ומנגד, זוכים באמון הציבור. מדובר במשימה מרתקת ומאתגרת, ובעולם ישנם לא מעט גופים שזכו להצלחה. עם זאת, לתוך משוואה זו יש להכניס גם את השוני התרבותי, שגורם לציבור הישראלי לנקוט בחדשנות ומשנה זהירות כלפי חברות מסוג זה, בעיקר בשל ניסיון עבר לא מוצלח מול גופים קקיוניים שונים. הדרך שבה בחר ארגון אמון הציבור להתמודד עם המשימה הינה באמצעות מערך בקרה המבצע בדיקות שוטפות, עריכת דוחות ענפיים המתבססים על בדיקת ממשקים, בדיקות לקוח סמוי ואיסוף מידע מתוך מוקד התלונות שלנו, בחינות סף מחמירות ועוד.

אנו רואים בביקורת חשיבות גדולה מאחר ואנחנו בבחינה מתמדת של אופן ביצוע הבקרות והפיקוח ועל כן נשמח לשמוע כיצד לדעתך כיצד יש לבצע את הבקרה והאכיפה. אחד המרכיבים החשובים בינינו הינה דעתו של הציבור וחשוב לנו לשמוע את קולו ולשלבו בהליך הפיתוח של כלי הארגון.

בברכה,

יגאל

פורסם

בהתיחסות לדבריך חתול זקן.

גם אם יפתרו את כל מה שאמרת, אני לא חושב שאפשר לצפות מחברה מסחרית להיות אוביקטיבית לגביי מי שמשלם לה את המשכורת. ושלא כמו דוגמת המעבדה, כאן אין חוקי משחק ברורים. (מעבדה מחוייבת לפי חוק לספק נתונים מדעיים מדויקים)

פורסם

kalen שלום ,

ארגון אמון הציבור אינו חברה מסחרית אלא חברה לתועלת הציבור במעמד מלכ"ר, שהוקם במטרה לקדם הגינות בקרב עסקים ומוסדות ציבור. הארגון ממומן מכספי תרומות ומכספים אותם משלמים עסקים המתחייבים לכללי אמון הציבור. עסקים המתחייבים לכללי הארגון, כללים המשקפים את דרישת החוק בישראל וסטנדרטים בינלאומיים בתחום, נמצאים תחת בקרה שוטפת, עבורה הם משלמים. עם זאת, חשוב להדגיש כי עסק המעוניין להתחייב לכללי אמון הציבור עובר הליך סינון ראשוני, בו נבחנת התאמתו ויכולותו לעמוד בדרישות הסף של הארגון. לאורך שנות פעילותו של הארגון עסקים רבים נדחו מאחר ולא עמדו בתנאי סף אלה. רק לאחר שעסק מתקן ומתאים עצמו לדרישות ניתנת לו האפשרות לשאת את תו אמון הציבור. הליכי הבקרה, הכוללים בחינת כלל ממשקיו הצרכניים של העסק (חוזים, תקנונים, פרסומים וכו'), נמשכים לאורך כל תקופת ההתחייבות של העסק ואינם נפסקים עם קבלת התו. בקרה זו כוללת גם בחינת תלונות המגיעות אל מוקד התלונות של ארגון אמון הציבור, אופן הטיפול בהן וכו'. עסק המפר את הכללים ואינו עומד בהתחייבותו נכנס להליך שלילת תו ואם הוא אינו מתקן את הבעיות – התו נשלל ממנו. חשוב לציין כי מוקד התלונות של הארגון מטפל בעשרות אלפי תלונות מדי שנה על מגוון עסקים (גם על עסקים המחוייבים לתו אמון הציבור) ומוסדות ציבור, ללא תמורה.

בברכה,

יגאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים