עבור לתוכן

בעיה - בקירור של המעבד.

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש ברשותי מעבד Core i7 920, לאחר אובר קלוק הוא הומר מ-2.6GHZ ל- 3.6GHZ.

יש לי מארז של Antec DF-85, עם 7 מאוררים,

קירור של Nuctua, אפשר לראות במפרט של המחשב את הדגם המדוייק.

השתמשתי במשחה טרמית שהגיעה עם הקירור.

(אם חסרים פרטים, אוסיף)

הבעיה שלי זה טמפרטורות מאוד גבוהות של המעבד. בהתלחה הטמפרטורות היו 51 מקסימום עם אובר קלוק, ולאחר מכן זה זינק ל-60.

מדובר פה במעלות בלי מאמץ בכלל, אולי דפדפן אינטרנט. וגם כאשר אין כלום הטמפרטורות נשארות בין 50~60.

המליצו לי לעשות בדיקת מאמץ למעבד לראות מה הטמפרטורות המקסימליות,

השתמשתי בתוכנה OCCT, וכאשר הפעלתי את התוכנה, כש85 זה הטמפרטורה המקסימלית,

שנייה אחרי שהוא התחיל את המבחן האמיתי הטמפרטורה זינקה ל-95 והמבחן נפסק מיד.

אשמח לעזרה בנוגע ל-

1. איך אני יודעת אם המשחה הטרמית מקולקלת. כשאני מרחתי, היא הייתה יבשה כזאת. לא נמרחה בקלות.

2. אולי הבעיה בקירור עצמו, או בין החיבורים..

3. בכללי, מה אפשר לעשות להפחית את הטמפרטורות. כי להוסיף מאוורר למארז לא כ"כ נראה לי פתרון יעיל, למרות שמאורר ישירות על הקירור אולי יעשה נפלאות. אבל עדיין, אני מעדיפה להתחיל במעבד ואז לעלות מעלה.

תודה רבה לכל העוזרים, הטמפרטורות האלו מדאיגות אותי, ובדקתי באינטרנט שזה נע בין 50~60 כש-70 זה המקסימום,

אבל כשבדקתי עם ידיד שלי שגם לו יש את המעבד+אותו הקירור, אצלו זה נשאר על 45~50.

שוב, תודה...

הילה.

פורסם

70-75 זה די המקסימום במאמץ..לגפי מה שאת מתארת אני הייתי מתחיל לפני הכל ברענון משחה טרמית..ולאחר מכן מריץ בבדיקות מחדש..

כמו כן יותר מאוורר לא תמיד אומר קירור יותר טוב..בכל מקרה אני מציע שתתחילי עם המשחה הטרמית ונוכל להמשיך משם :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

70-75 זה די המקסימום במאמץ..לגפי מה שאת מתארת אני הייתי מתחיל לפני הכל ברענון משחה טרמית..ולאחר מכן מריץ בבדיקות מחדש..

כמו כן יותר מאוורר לא תמיד אומר קירור יותר טוב..בכל מקרה אני מציע שתתחילי עם המשחה הטרמית ונוכל להמשיך משם :xyxthumbs:

החלפתי משחה טרמית, וביטלתי את האוברקלוק. הטמפרטורות ירדו למה שהיה קודם, ל-54 מקסימום במנוחה. הטמפרטורות קצת ירדו, אבל לא בצורה דרסטית..

פורסם

מה הטמפ' במאמץ ? על כמה RPM הקירור במנוחה/מאמץ?

פורסם
  • מחבר

מה הטמפ' במאמץ ? על כמה RPM הקירור במנוחה/מאמץ?

אני אישית לא הצלחתי להביא אותו בכלל למאמץ, אז השתמשתי בתוכנה OCCT, בהתחלה הוא הגיע לי ל-100 מעלות שנייה אחרי שהתחיל המבחן.

ביטלתי את האוברקלוק והחלפתי משחה, ועכשיו הוא החזיק יותר מ-2 דקות בלי להגיע למקסימום שזה 85.

אעלה פשוט תמונה של התוכנת טמפרטורה.

bkah.jpg

פורסם

רק מאוורר אחד מחובר אצלך ? את בטוחה שהקירור מתוכן טוב מהודק וכו ?

פורסם
  • מחבר

רק מאוורר אחד מחובר אצלך ? את בטוחה שהקירור מתוכן טוב מהודק וכו ?

לא רק אחד, כמו שאמרתי, 7. 3 מקדימה, 2 מעלה ו-2 מאחורה. משומה הם אלא מזוהים..

פורסם

אני מדבר על המאווררים של הקירור עצמו..והם לא מזוהים כי הם פשוט לא מחוברים ללוח האם..

פורסם
  • מחבר

אני מדבר על המאווררים של הקירור עצמו..והם לא מזוהים כי הם פשוט לא מחוברים ללוח האם..

אחד מחובר, בזה אני בטוחה כי אני יכולה לראות לאיפה הוא מתחבר. לגבי השני, הכבל שלו הולך למאחורי המארז. (אני לא בניתי את המחשב),

אם זה קריטי, אנתק אותם ואחבר אותם מחדש. הם שניהם עובדים וחזק. (ניסיתי לעצור אותם פעם אחת, לראות אם בכלל יש להם השפעה על הטמפרטורות. מדובר במאוררים מאוד חזקים..)

פורסם

אין הרבה ברירות אם שני המאווררים מחוברים..אז או שהקירור לא מותקן כמו שצריך..או שנמרחה הרבה משחה..

פורסם
  • מחבר

אין הרבה ברירות אם שני המאווררים מחוברים..אז או שהקירור לא מותקן כמו שצריך..או שנמרחה הרבה משחה..

מצטערת אם אני לא מבינה הרבה, צריך הרבה סבלנות איתי xD

הרבה משחה לא טוב? כי אני מרחתי על כל המעבד שכבה יחסית דקה ואחידה ובנוסף לשכבה הזאת, מרחתי גם על הקירור, את אותה השכבה.

ושמתי לב שיש בורג אחת שלא סגור עד הסוף - ניסיתי לסגור.. אבל לא הצלחתי. אבל הקירור מוצמד היטב, נראה לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים