עבור לתוכן

עזרה ב- OC למעבד phanom 2 x4 965

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

טוב אני אנסה..גם ככה מאוורר ב-2 דולר מאיביי לא נותר הרבה.

גילתי אבל שהמאוורר של המעבד שהוא סופר איכותי, מרעיש יותר על הדלת צד מאשר על המעבד..בטח בגלל שאני מצמיד לו מסנן אבק וגם הדלת פח לא תורמת לעסק.

חשבתי על פתרון מושלם עבורי. בגלל שלפני ה- OC לא הייתי שומע הגה מהמחשב (באמת היה שקט ברמות היסטריות וכל המאווררים היו בסביבות ה- 700RPM) אבל אני רוצה להנות משני העולמות והמחשב שלי דולר 24\7..אז יש איזו תוכנה שניתן דרכה להפעיל OC על שולחן העבודה? ז"א כמו שאני עושה OC לכרטיס מסך שלי משולחן העבודה, אין תוכנה שעשוה OC ושומרת מצבים מראש..ככה במצב עבודה אני יכניס OC ל- 4G ובשוטף יעבוד על סטוק ויהיה שקט בהתאם.

נ.ב זה גם בריא לחיי הרכיב! ככה אני עושה עם הכרטיס מסך שלי. וכך בחשבון שזה לא לניסויים, אני כבר יודע איזה תדר ומתח יציב אצלי.

• תגובות 75
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כרטיס מסך זה לא מעבד.

אני בחיים לא עשיתי OC למעבד דרך תוכנה, אני עובד רק דרך הביוס וגם כולם ימליצו לך לעשות ככה.

אתה סתם שובר את הראש, יש לך כאן 3 אופציות לפתור את הבעיה בחר אחת ולך על זה.

פורסם
  • מחבר

נראה שלא הסברתי את המצב ברור כי אין לי כל כך הרבה אופציות...שוב:

כרגע למעבד יש מאוורר 120MM שקניתי באיביי. המאוורר הזה מחובר למולקס והוא פועל קבוע במהירות שנעה בערך ב-700RPM להערכתי והוא לא נשלט ע"י המערכת. הוא שקט יחסית, אבל יש לו איזה תדר גבוה שהוא כן עושה בו רעש שאני שומע בלילה...כנראה המנגנון הפנימי שלו הוא מהפשוט ביותר (נדמה לי זה נקרא SLEEVE או משו). נניח שאני מוציא אותו. נשארתי עם שני קירורי המארז שהם מוצאים אוויר והם שקטים לחלוטין ומהם אין רעש, אבל נשאר גם המאוורר המקורי של הקירור מעבד (המאוורר של הנינג'ה). אותו כרגע אני מחבר לדלת צד שאליה מגיע החיבור שלוש פין של המעבד בלוח. ז"א המאוור של הדלת צד נשלט כעת ע"פ טמפרטורת המעבד...וזה עושה רעש לצערי.

עכשיו אני לא רוצה להוריד OC כי אז לא הייתי מתעסק עם זה בכלל, מצד שני אם אני מוציא לחלוטין את המאוורר של הנינג'ה, שוב לא יהיה לי מאוורר מכניס וטמפ' יעלו....אתה חושב שזה שווה ניסיון?

פשוט אם הייתה תוכנה שמאפשרת לי להכניס ולבטל OC משולחן העבודה זה היה פותר לי את כל הבעיות.

פורסם

תחליף את המאורר שבדלת למאורר שקט אחר.

או לחלופין תוריד SPEEDFAN ׁיש מדריך בפורום (אם זכרוני לא מטעה אותי)

ובצורה הזו תשלוט על מהירות המאורר.

יותר מזה? אם זה כבר לא יעזור לך אז פשוט תפרק את המאורר ותישן בשקט וכן כן גם אנחנו :sleep:

פורסם
  • מחבר

חחח מדירה שינה מעניך הצרה שלי ;D

הלוואי שהיה לי מאוורר שקט להחליף.

קיצר אני יודע מה לעשות...מחזיר את הקירור מעבד המקורי לגוף קירור ולא צריך מאוורר מכניס. אמרת נכון על SPEEDFAN רק שמלא זמן יש לי אותה ועוד לא הבנתי איך שולטים במאווררים איתה...לא משנה הפעם אני אחרוש תאינטרנט עד שאמצא איך. התכנון שלי הוא לכוון אתה כך שמאוורר מעבד לא יעבור את ה- 650RPM כל עוד המעבד מתחת ל- 56 מעלות בערך וככה מובטח לי שקט כל עוד אין מאמץ אמיתי..לגבי המעבד, שיהיה לו קצת חם גם במנוחה, לא נורא העיקר שיישורד 4 שנים ומצידי שייתפגר אז גם ככה אני מחליף מחשב כל 5 שנים אז אז שייתן תמקסימום :biglaugh:

נ.ב יש לך קירור+מארז עצבניים...איך זה שאתה לא עובר א ה- 4G ב- OC?

פורסם
  • מחבר

עידכון:

נדמה לי שנמצא המצב המושלם...זה מצחיק אבל הלכחתי במעגל ועכשיו אני שוב עם המצב ההתחלתי. שני מאווררי מארז מוצאים ומאוורר מעבד מקורי של הנינג'ה. אבל ההבדל היחיד הוא שכעת ניקיתי את המחשב מאבק וכנראה זה שיפר. המחשב שוב ב- 43 מעלות במנוחה והמאוורר מעבד לא עובר את ה- 900RPM וזה שקט לחלוטין (במנוחה)...אפשר לישון בשקט :sleep:

ולסיכום התרד:

OC מוצלח ל- 4G עם עלייה קטנה במתח. טמפרטורות במנוחה 43 מעלות המאמץ מקיסום 70 מעלות. המחשב נשאר שקט במנוחה רועש קצת יותר מבעבר במאמץ. אני מבסוט :hat: תודה לכולם ולא חושב שאגע יותר ב- OC למעבד הזה..זה הגבול שלו.

פורסם

אני יכול לעבור את ה4.0 דיי בקלות פשוט אני רוצה להוסיף עוד מאורר לגוף קירור לפני.

אני מאמין שאני יכול לעבור ולהיות במאמץ על 65 מעלות שזה דיי טוב.

ותראה מה אבק עושה, אני מנקה כל סוף שבוע אחרת בפעם הבאה שאני כן ינקה אני ישחרר שטיח אבק מהמחשב.

ועכשיו בדקת במנוחה, תבדוק על כמה אתה נמצא בOC + מאמץ - של שעה לפחות! :xyxthumbs:

עריכה:

ערכת בדיוק שסיימתי לכתוב.

אתה נמצא במאמץ מלא על 70? אם כן כמה זמן הייתה הבדיקה?

אצלי במאמץ מלא אני נמצא גג על 62, ב70 מעלות אני מאמין שאני יסגור 4.2GHz

ממליץ לך לשקול הוספה של עוד מאורר לנינגה שלך. :hi:

פורסם
  • מחבר

ועכשיו בדקת במנוחה, תבדוק על כמה אתה נמצא בOC + מאמץ - של שעה לפחות! :xyxthumbs:

ממליץ לך לשקול הוספה של עוד מאורר לנינגה שלך. :hi:

הרצתי עכשיו בדיקה של שעה. אני נמצא במאמץ מלא על 75 בערך עם נקודות ירידה ועלייה סביב טמפרטורה זו. אגב הרצתי גם בדיקה נוספת ומישום מה הטמפרטורות הגיעו ל78 מעלות וקרס המחשב אחרי כמה דקות..לא יודע למה זה קרה...אבל חד פעמי.

אגב אני מבין עכשיו למה המאוורר שהוא על הקירור מעבד לא מרעיש כל כך...אני רואה שהוא לא עובר את ה- 1010RPM גם שהמחשב ממש בעומס, כנראה בגלל לחץ סטטי מהגוף קירור של הנינג'ה...על הדלת הוא מגיע לכמאט - 1300RPM.

דבר נוסף שבכלל שכחתי מהמשוואה הוא הספק שלי שכנראה גם במאמץ מוגבר כעת ועכשיו מועלה מהירות מאוורר (אני נוגע בו והוא ממש חם).

פורסם

מבין עכשיו למה אמרתי לך לעשות בדיקה של שעה לפחות ולא רבע שעה או 20 דקות? זה למה.

ושהמחשב קרס עשית את אותה הבדיקה שנית? תבדוק אם יש שגיאות ואם כן מה הם. ותחזור שוב פעם על הבדיקה.

בקשר למאורר לא ממש הצלחתי להבין אותך אבל במידה ובמאמץ מלא הוא לא עובד על הMAX RPM אז

זו הסיבה למספר המעלות הדיי גבוה שהצגת כאן, 75 נראה לי דיי הרבה.

שוב, זה משתנה מגוף קירור אחד לאחר, כנ"ל מארז וסידור פנים - אבל עדיין זה נראה לי מוגזם.

פורסם
  • מחבר

אני אומר שאותו מאוורר שמחובר לאותו חיבור בלוח, שהוא נמצא על הדלת מגיע ל-1200RPM ושהוא נמצא על הגוף קירור של המעבד מגיע ל- 1000RPM. לא יודע למה זה?

פורסם

תראה, חברת אותו לחיבור של הCPU לפי מה שהבנתי.

ברגע שהמעבד מגיע לX מעלות הוא נכנס למקסימום עבודה ובמידה והוא לא מגיע למקסימום הוא עובד בהדרגה/בהתאם.

ושוב פעם חזרנו לאופציית בביוס "health status" ששולטת על החלק הזה.

פורסם
  • מחבר

נכון...המאוורר מחובר לחיבור של ה- CPU. כאשר הוא מוצמד לגוף הקירור של המעבד הוא מגיע ל- 1010RPM מקסימום גם אם המעבד ב- 80 מעלות.

כאשר אני מפרק אותו מהגוף קירור של המעבד ומחזיק אותו ביד, הוא מגיע ל- 1270RPM...מה ההסבר לזה?

בביוס מצאתי CPU FAN CONTROL ושמתי את זה על "מתח" אופצייה שנייה זה WMD נדמה לי

פורסם

חפש תפריט כזה:

http://www.xbitlabs.com/images/mainboards/ga-ep45-ds3/bios_health.jpg

אצלי לדוגמא הוא כזה:

http://www.legitreviews.com/images/reviews/1015/dfi_790gx_m3h5_health.jpg

אחרי שתמצא איפה ואיך לשלוט על המאורר אתה תוכל לישון בשקט בלילה ולא משנה איפה המאורר הנ"ל ישב.

תחפור קצת בתפריטים ואתה תמצא - למרות שזה אמור להיות על העמוד הראשי.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

אמרתי לך נכנסתי לתפריט הזה כבר עשרות פעמים...אין שם שום מסך שליטה על המאווררים בפירוט כזה כמו אצלך (שבוחר מתי מאוורר במקסימום).

כל מה שיש לי זה זה:

גם עכשיו ביטלתי לגמרי שליטה חכמה במאוורר והוא נמצא קבוע על 1020RPM...זה מוזר, הוא צריך להגיע ל- 1270RPM.

פורסם
  • מחבר

טוב נמאס לי להתעסק בשטויות. המארז שלי צריך מאוורר מכניס ולא יעזור כלום. אני הולך לעשות שיפצור למארז שלי ולנסר קצת את הדלת צד שתתאים למאוורר גדול במיוחד. אלו הכי חזקים ועדיין שקטים...החלטתי לעשות OC..אז חייב להשקיע קצת.

רציתי לשאול איך האתר הזה במשלוחים לארץ? לא מצליח למצוא מחיר משלוח...אני מתכנן להזמין את זה:

http://www.frozencpu.com/products/5451/fan-279/250mm_Silent_Case_Fan.html

או לחילופין מישו יכול להמליץ לי על אתר עם מחרירם טובים ומשלוח לארץ? היחידים שמוכרים דברים כאלו בארץ הם KSP הגנבים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים