עבור לתוכן

עזרה ב- OC למעבד phanom 2 x4 965

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

המתח שלך גבוה מאוד לדעתי תבטל את הoc ותעשה מתח על אוטומטי ותראה כמה הוא עומד ותעדכן פה

אני מקווה שבoc שלך אתה מעלה את המכפלה ולא את הבאס

לביצוע הoc תוריד את התוכנות cpu-z ו whmonitor

תבטל את הoc כמו שאמרתי שים מתח אוטומטי ותעלה תמונה ששתי התכונות פתוחות

שcpu-z תהיה פתוחה בלשונית memory

לגבי המאוורר שראיתי שאתה רוצה להוסיף למארז יש לך אחד מקדימה מכניס אוויר ואחד מאחורה מוציא ? תקן אותי אם אני טועה

אני ממליץ לך לנקות את המארז מאבק טוב טוב לפני הoc כדי שלא נקבל הטעיה בטמפרטורה

מתי ביצעת החלפת משחה טרמית ?

1)כרע יש לי שני מאווררים מוצאים ואף אחד מכניס (אגב איך המאוורר שרשמתי?)

2)החלפתי משחה תרמית לא מזמן (חצי שנה בערך).

3)המתח 1.4 היה בברירת מחדל עוד לפני שנגעתי. הוא מתח נורמל לפי הביוס.

4)החדר עם מזגן כרע מה שהופך את התוצאות ליותר לא משקפות ואני חושש מה ייקרה ביום יום בקיץ.

עובד על התוכנות, תכף יעדכן.

• תגובות 75
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

זה עם OC יש לי קצת בעיה לכבות מחשב כרגע.

אגב למה לא רשום תדר זיכרונות 1333?

פורסם

אתה מעלה את המכפלה ? לא את הבאס נכון ?

הם אתה מעלה רק את המכפלה אז פשוט תעלה כל פעם קצת ותעשה בדיקה של כ חצי שעה עד שעה עם occt שזה בדיקת יציבות במידה ולא יתן שגיאות תמשיך לעלות

תן לי תמונה מהתוכנה cpu-z מלשונית cpu כדי שנבדוק מה המתח המומלץ

לגבי הזכרונות הכל תקין הם 1333 זה מראה חצי כי זה זכרונות t2

פורסם
  • מחבר

מעלה מכפלה לא באס.

לגבי הזיכרונות יש לי שני מודולים זהים טובים של G.SKILL ואחד של 4G של פטריוט. הם שונים בתזמונים ואני חושב שהמערכת עשתה ברירת מחדל ככה ששתיהם יעבדו כי בתחילה היא לא רצתה לעלות בגלל OC לזיכרונות (ככה היה רשום)..אז עובד תקין?

דבר שני איזה מישו אמר לבטל הגנות והגבלות ולקבע תדר PCIE מה זה אומר?

פורסם

הפונקציה pci-e אחראית על התדר שיעבוד חריץ הpci בלוח אם לרוב יהיה מורכב שם הכרטיס מסך תשים אותו על 100

ולא על יותר זה לא יוסיף שום ביצועים בוודאות

ולבטל הגבלות

אני מניח שהוא דיבר על פונקציות C1E וEIST שגם אני ממליץ לך לשים אותם בביוס על disabld

ניתן לראות בתמונה את שמם המלא

לגבי הזכרונות תקין

תעשה את זה תבדוק בדיקת מאמץ עם occt בבדיקה שנקראת cpu:LINPACK

עם לא קיבלת שגיאות תעלה את המכפלה

פורסם
  • מחבר

טוב נכנסי לביוס וביטלתי את כל ההגבלות. למרות שאני חושב שההגבלה של התדר ומתח די נחוצה כי אני משאיר את המחשב דולק כל הזמן ובלילה חבל שסתם ירעיש לי וייתחמם בלי טעם כי הוא שומר על תדר גבוה. אני רואה שהטמפרטורות עלו כעת ועומדים על 50 במנוחה.

אני יריץ תכף את הבדיקה ליציבות אבל שוב אין לי מאוורר מכניס במערכת. ואגב אני לא צריך להיות צמוד לבדיקה נכון? רק לבדוק בסוף שאין שגיעות?

ודבר אחרון המתח עדיין על 1.4 זה בסדר או לעלות להוריד?

פורסם

ברור שאחרי שתסיים את הoc תחזיר את ההגבלות כלומר את C1E ו EIST לenabled

עכשיו פשוט אתה מעלה את המכפלה בודק יציבות עם occt מאמץ מלא למעבד עד שאתה מגיע לקריסות אז אתה מתחיל לעלות מתחים בצעדים קטנים עד שאתה מגיע ליציבות ועוד פעם ככה וכו'

אין צורך להיות צמוד לבדיקה מדי פעם תסתכל שאתה לא עובד את ה70-75

תעדכן אותנו בתוצאות של הoc

לכמה אתה רוצה להגיע עם המעבד בערך 4.2 ?

פורסם
  • מחבר

ברור שאחרי שתסיים את הoc תחזיר את ההגבלות כלומר את C1E ו EIST לenabled

עכשיו פשוט אתה מעלה את המכפלה בודק יציבות עם occt מאמץ מלא למעבד עד שאתה מגיע לקריסות אז אתה מתחיל לעלות מתחים בצעדים קטנים עד שאתה מגיע ליציבות ועוד פעם ככה וכו'

אין צורך להיות צמוד לבדיקה מדי פעם תסתכל שאתה לא עובד את ה70-75

תעדכן אותנו בתוצאות של הoc

לכמה אתה רוצה להגיע עם המעבד בערך 4.2 ?

נעלמתי לכמה שעות אני שוב פה :)

טוב סיימיתי הרצה עכשיו של חצי שעה נראה בסדר איזה קובץ לעלות לך..נפתחה לי תקייה עם מלא תמונות..מה לעלות כדי לבדוק תוצאה?

ולהגיע ל- 4.2 נשמע לי פסיכי לגמרי..הלוואי שיגע לזה :o

עידכון:

בכל התמונות רשום שאין שגיאה ;D

פורסם
  • מחבר

עידכון (נראה לי אני מעדכן את עצמי פה :lol: ):

אני עומד כרגע על 4G ומתח של 1.4250 (ז"א תוספת 600 לתדר ו 0.0250 למתח) ועבר בדיקה של חצי שעה. החדר ממזוג כמו חדר מתים. אז מחכה למחר להריץ שוב בטמפרטורה של יום חם ולראות שעדיין יציב. עם המזגן זה נע בין 65-70 מעלות.

קיבינימאט..לא מבין מה אנשים נהנים מלעשות OC ??? חרא של התעסקות ושורף זמן על בדיקות, הייתי מוכן לשלם כסף לחנות שקניתי תמחשב ושיביאו לי אותו עם OC אופטימלי שאפשר למערכת. האמת שאני מתחיל לראות שיפור מורגש בחילוץ RAR על ה- SSD שלי (בעיקרון בשביל זה ה- OC).

ועוד עידכון:

אני לא מצליח לגרום למעבד להיות במצב חיסכון שוב. ז"א הוא קבוע על 4G ולא יורד מהתדר הזה כמו שהוא היה יורד לי פעם. אני רואה את זה ב- COU-Z. שחזרתי את האופצייה C1E..מה לעשות?

פורסם

הטמפרטורה תקינה אין צרוך לעלות שום תמונה הם לא קיבלת סוג של שגיאה או שהמחשב התכבה

סומך עלייך שתגיע ל4.2 יש אפשרות זה לא חוזר למצב של חיסכון כי אתה החזרת רק את C1E אתה צריך להחזיר גם את EIST

הם עובדות במקביל

למרות שאני במחשב שלי משאיר אותם מכובות כי בתכלס הם לא עושות כלום חוץ מלהזיק ולגרום לנפילות

ולגבי הטמפרטורות אצלי אני בדקתי גם שהם היו מופעלות הפונקציות וגם מכובות הטמפרטורה הייתה אותו דבר

אגב מה הטמפרטורות במנוחה ?

תן תמונה מ whmonitor

בהצלחה בהמשך תעדכן :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

^

היי תודה על התגובה.

שמע עכשיו אני בלי מזגן וטמפרטורות במנוחה על 45-50 מעלות. ניסיתי לעלות ל 4.1 והמחשב לא עלה. העלתי מתח ועדיין לא עלה..לא ניסיתי לעלות עוד מתח וגם עדיין אין לי מאוורר מכניס..מחר אבדוק זאת בהמשך. לבנתיים אני ממש מנסה למצוא דרך להחזיר את הבקרה הזו על התדר במנוחה כי אצלי המחשב דולק כל הזמן והא ממש קרוב אלי שאני ישן, ככה שאני מעדיף שלא ירעיש לי ואני ממש מרגיש בהבדל שעכשיו הוא עושה רעש גם במנוחה. העניין הוא שאני לא מוצא שום אופצייה שנקראת EIST אלא רק C1E ועוד איזה משו COLL&QUIAT, כמובן שניהם מאושרים אבל בעוד שבעבר הייתי רואה את התדר יורד ל-800M עכשיו הוא קבוע על 4G וטמפרטורות בהתאם.

פורסם

רגע איזה פונקציות ביטלת ?

במידה ואתה מסתבך תעשה דפלוד לואד זה באנגלית בביוס זה איפוס הגדרות והכול יחזור כרגיל

ואז תנעל pci-e 100

מתח כמו עכשיו ומכפלה גם כמו עכשיו והכל יהיה תקין

אגב אני לא מבין על איזה רעש אתה מדבר אני רואה שrpm של המאוורר לא השתנה 800 עדיין אז איזה רעש אתה שומע תפרט?

פורסם
  • מחבר

מעדיך שלא לעשות ברירת מחדל לכל הביוס כי יש מלא דברים ששינתי ואני פשוט לא אדע לשחר (זיכרונות BOOT HDD תזמונים WAKE-UP ועוד מלא דברים ששברתי תראש למצוא אותם)..יותר כדאי לאתר את האופצייה שתחזיר את הבקרה על התדר.

עכשיו שאני אומר שאני שומע את המחשב הכוונה לא ברמות היסטריות..הוא פשוט לא חרישי כמו שהיה פעם!

לגבי איזה פונקצייה ביטלתי..ראיתי איזה משו שנקרה IGX אם אנלא טועה ושם היה אופציות של הכרטיס מסך המובנה..ביטלתי אותו כליל (לא ידעתי שהוא סתם עובד עד היום).

פורסם

תחזיר את הפונקציות שביטלת

מה עוד שנית בביוס שיכול לשפר את המחשב לא ידוע לי על כך תסביר לי ? אולי אני ישנה גם

ריזה חברה הלוח שלך ?

פורסם
  • מחבר

זה הלוח שלי:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3475

כאמור ביטלתי כ.מסך מובנה כליל כי יש לי חיצוני.

ביטלתי כונן דיסקטים שלא יכיר בדבר כזה בכלל.

ביטלתי אופציית תמיכה למערכות מרובות (ז"א כמה OS על אותו מחשב)

ביטלתי אופציית תמיכה למצב חיסכון מוגבר עבור WIN XP MC

ועוד כמה דברים שאנלא זוכר וזה רק היום. קשה לי לומר לך בדיוק שמות, אבל תראה בפירוט. בכללי הביוס שלי עכשיו במצב אופטימלי חוץ מהעניין הזה של הורדת התדר, בגלל זה לא רוצה לשחזר ברירת מחדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים