עבור לתוכן

עזרה ב- OC למעבד phanom 2 x4 965

Featured Replies

פורסם

שלום.

קראתי מלא מדריכים וראיתי כל מיני תוצאות למעבד הנ"ל (אחד פה באתר הגיע ל- 4.2GHZ). לא עשיתי OC למעבד ורציתי לשאול כמה דברים להתחלה.

1)איפה אני מוצא את המסך בביוס בו אני משנה תדרים ומתחים למעבד?

2)יש לי מעבד BE שזה אומר שאנלא נוגע בזיכרונות נכון?

3)מישו שעה כבר OC למעד הזה יכול לתת לי נקודת פתיחה..חשבתי ישר להתחיל מ- 4GHZ ונתח 1.5V ומשם להזדחל עד סף ה- OC.

4)שאלה נוספת היא אם אני עושה OC בחדר חם או ממוזג ..זה משפיע על התוצאה? ז"א יכול להיות שעכשיו המערכת תהיה יציבה ופתאום בימים החמים בקיץ תקרוס?

אלה הנתונים:

מעבד כמו בכותרת.

לוח :

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3475

ספק:

סי סוניק 500W

קירור:

NINJA 2 של Scythe

• תגובות 75
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. חיפוש וידע מקדים זה חשוב..ולכן מעבר לקריאת מדריכים וחיפוש בפורום..אתה חייב לעבור על החוברת של הלוח אם שלך..ככה תדע להכיר את האופציות השונות והמיקום שלהם.

2. זה אומר שהמכפלה שלו פתוחה..ואתה לא צריך לשנות את הבאס..שמשפיע ישירות על שאר התרדים כגון הזיכרון..

3. אל תתחיל מהמלצות או מניסיון..כל מערכת והOC שלה..תתחיל לאט מההתחלה ותראה איך מתקדם..

4. מין הסתם לא ? חם יותר בחדר=חם יותר לרכיבים שלך..אל תשכח שקירור מים ואוויר מתבסיסים בסופו של דבר על האוויר בחדר..

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אוקי..

שאתה אומר: "תתחיל לאט מהתחלה ותראה איך מתקדם"..אתה מתכוון שאין נקודת פתיחה שאני יכול להתחיל מימנה במקום לעלות כל פעם עוד קצת? ראיתי באינטרנט שמגיעים ל- 3.8G בלי לגעת במתח. אז נומר אני אתחיל ב- 3.7G ומשם ייתקדם. זה בסדר?

פורסם

אני אומר שאתה יכול להתחיל מאיפה שאתה רוצה..אבל בכוונה "מההתחלה" היא לעלות לאת לאת את המכפלה ולבדוק יציבות..

לקפוץ ישר להגדרות של אחרים ברוב המקרים לא צולח שכן כן מערכת בפני עצמה..

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה.

מה התוכנה הכי טובה לבדוק יציבות בזמן מהיר?

פורסם
  • מחבר

עידכון:

האמת פעלתי בסוף לא לפי הספר..נכנסתי לביוס ושמתי כך

תדר 4GHZ ןמתח 1.4750V . ז"א הוספתי 600M לתדר ו- 0.075V למתח עכשיו החדר שלי ממוזג ככה שאין לי מושג איך זה יהיה בטמפרטורת יום רגיל. בכל מקרה אני רואה שעלו הטמפרטורות ואני שומע את הקירו עובד חזק.

במצב מנוח ההמעבד עומד על 53 מעלות.

יש תוכנה לבדוק יציבות?

פורסם

OCCT.

פורסם
  • מחבר

תודה. עכשיו בודק נראה מה יצא.

עריכה:

מה הולך בתוכנה הזו..על מה ללחוץ?

פורסם

בכרטיסייה CPU תלחץ ON (זה בירוק). תריץ את זה כמה שעות.

פורסם
  • מחבר

טוב זה הרבה יותר מסובך ממש שחשבתי. התחלתי בממש גבוה וקיבלתי מסכים שחורים כאלו ומסך כחול גם.

קיצר אני נותן למחשב קצת להתקרר אחרי שכמה פעמים שחקתי וישר הרצתי עוד פעם. עכשיו אני הולך על 3.8G תדר ומתח של 1.4150

נראה איך ילך....

פורסם

תינעל את ה-PCIe על 100, תבטל את אפשרויות החיסכון (לא חסרים כאלו) ואז תמשיך.

פורסם
  • מחבר

תינעל את ה-PCIe על 100, תבטל את אפשרויות החיסכון (לא חסרים כאלו) ואז תמשיך.

יש מלא אופציות בביוס מהדברים שאתה אומר...חשבתי שלא נוגעים בהם. מה הכוונה חיסכון? ודבר שני יש לי מעבד BE, זה לא אומר שהוא לא מושפע מתדר זיכרון PCI וכ"ן? אגב יש גם משו על תדר גשר צפוני..

לבנתיים הפסקתי אותו אחי 8 דקות עם הנתונים שרשמתי. נראה בסדר וטמפ' על 75 מעלות מקסימום.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאני יורד מיכל עניין ה- OC לבנתיים. קשה להשיג יציבות בזה..למרות שנראה לי שעל 3.8G אני די סבבה אבל הטמפרטורות עולות וחשוב לי שקט. אני צריך להוסיף עוד מאוורר מכניס למארז אז אולי טמפרטורות יהיו נמוכות יותר. לבנתיים חזרתי לסטוק והאמת שלא כזה צריך OC כרגע כי חשבתי שזה ישפר זמנים ב- RAR אבל מסתבר שזה מינורי.

אבל למדתי המון. חשבתי OC זה בשמיים..כולה לשנות מכפלה ולבדוק יציבות. אגב כל הדברים ש- OR2OOO אמר לי, לא מצאתי ונגעתי בהם, לכן נראה לי שלמעבד שלי פוטנציאל OC יפה.

פורסם
  • מחבר

עידכון. בסוף נשארתי עם OC של 3.8G (ז"ת תוספת של 4M) ומתח לא שיניתי כלל (ז"א 1.4V).

הטמפרטורות עומדות על 50 בערך במנוחה גלישה באינטרנט ומגיעות ל-75 במאמץ..זה טוב? הרצתי בדיקה של 10 דקות בלבד והיה בסדר.

פורסם

המתח שלך גבוה מאוד לדעתי תבטל את הoc ותעשה מתח על אוטומטי ותראה כמה הוא עומד ותעדכן פה

אני מקווה שבoc שלך אתה מעלה את המכפלה ולא את הבאס

לביצוע הoc תוריד את התוכנות cpu-z ו whmonitor

תבטל את הoc כמו שאמרתי שים מתח אוטומטי ותעלה תמונה ששתי התכונות פתוחות

שcpu-z תהיה פתוחה בלשונית memory

לגבי המאוורר שראיתי שאתה רוצה להוסיף למארז יש לך אחד מקדימה מכניס אוויר ואחד מאחורה מוציא ? תקן אותי אם אני טועה

אני ממליץ לך לנקות את המארז מאבק טוב טוב לפני הoc כדי שלא נקבל הטעיה בטמפרטורה

מתי ביצעת החלפת משחה טרמית ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים