עבור לתוכן

לוח אם טוב להמהרה

Featured Replies

פורסם

איזה לוח אם טוב (לסלרון 1000) להמהרה ??? ובערך כמה הוא עולה

פורסם

בארץ או בחו"ל?

מכיוון שבארץ אין מבחר יש לדעתי רק epox ואסוס

בחו"ל יש אביט

פורסם
  • מחבר

רק בארץ ועל איזה דגמים אתה מדבר

פורסם

הדגם של האסוס הוא tusl2-c וגם kom בחר אותו בתור הלוח שלו

הדגם של הepox הוא EP-3PTA

ואני לא יודע כמה טוב הוא אבל הוא בא מבית טוב

פורסם

הדגם של האסוס הוא tusl2-c וגם kom בחר אותו בתור הלוח שלו

הדגם של הepox הוא EP-3PTA

ואני לא יודע כמה טוב הוא אבל הוא בא מבית טוב

דייי.נכון שהלוחות של אסוס הם טובים

אבל הלוח של EPOX,הוא יותר טוב ל O/C,אבל הלוח של

אסוס,נותן דברים אחרים (לא ממש רצויים)כמו ה IPANEL ו ועוד

כל מיני שטויות.אבל הם לא טובים ל O/C,נכון אפשר לעשות בהם O/C

אבל הם לא מגיעים לרמה של לוחות EPOX,ABIT.והכי מעצבן

ללוחות של ASUS,אין ג'מפר לאפס את הלוח..זה חיסרון ל O/C.

פורסם
  • מחבר

לגבי האסוס אתה מדבר על TUSL2-C I815EP

פורסם

כן,הוא לוח טוב,אבל לא מושלם ל O/C

פורסם

גם האפוקס מבוסס על ערכת השבבים הזאת

פורסם
  • מחבר

כן,הוא לוח טוב,אבל לא מושלם ל O/C

לכמה אתה חושב שאני יכול להגיע איתו

פורסם

איזה מעבד ? סלרון 1000 ? אני מאמין 150 תגיע בכייף, ורוב הסיכויים שיותר... השאלה היא כמובן המעבד... והמתח בשבילו...

פורסם
  • מחבר

בלוח הנ"ל של אסוס אפשר להרים את המתח למעבד

פורסם

ברור....

אבל יש בעיה

כשאתה בoc באמת גבוהה......

כי את המתח הוא כשאתה מעלה את המחשב הוא נותן רגיל ורק אחרי כמה שניות הוא נותן את המתח שהגדרת ואז אין post בכלל

פורסם

ברור....

אבל יש בעיה

כשאתה בoc באמת גבוהה......

כי את המתח הוא כשאתה מעלה את המחשב הוא נותן רגיל ורק אחרי כמה שניות הוא נותן את המתח שהגדרת ואז אין post בכלל

הסבר ונמק , כי אני לא הבנתי . באיזה לוחות זה קורה בדיוק ?

פורסם

של אסוס.....

ובשביל שזה לא יקרה אתה צריך לעשות מוד וולטאז' כמו שקובי מתכנן

זה מה שאת'לון אמר אז אני בטוח שהוא יכול להסביר יותר טוב

פורסם

סקורפיון רואים שלמדת משהו ממני ומהפורומים האלה.

כך: הלוח של אסוס לא נותן למעבד את המתח שאתה מגדיר לו בBIOS מיד כשאתה מדליק אותו, אלא עושה POST עם הDEF VOLTAGE של המעבד(לפי הSIGNAL שהמעבד שולח ללוח), ורק אחרי שהוא עושה POST(השלב של ספרית הזכרון זיהוי הכוננים וכו') כשהוא עובר למסך השני, לפני טעינת מערכת ההפעלה הוא נותן את המתח הנוסף שאתה מגדיר לו בBIOS(אם אתה רוצה "מיקום" מדויק זה לאחר הPCI DEVICE LISTING...). בנוסף, הלוחות של אסוס מחשבים את הVOLTAGE הנוסף למעבד באופן יחסי לזה שהמעבד "מדווח" להם(זה בלוחות לאינטל בעיקר), כלומר עם הVCORE של המעבד שלך הוא 1.5 אתה בחיים לא תוכל להגיע ל1.85. לי היה את הTUSL2C וזה היה עושה לי את זה עם סלרון 633, לעומת זאת כשהיה לי את הP3V4X עם SLOCKET זה תמיד נתן לי להעלות את זה בכמה NOTCHים מעל מה שהיית מגדיר בסלוקט. כלומר, אם הייתי מגדיר בסלוקט VOLTAGE של 1.85 הייתי יכול להעלות את הVCORE עד ל2.5 אם הייתי רוצה, ואם הייתי שם את המעבד על CORE של DEFAULT לא הייתי יכול להעלות מעל ל1.825 וגם זה בקושי. כלומר, הלוחות של אסוס מוסיפים מתח למתח הקיים של המעבד ולא נותנים לו את המתח בלי להתחשב במעבד כמו שלוחות של ABIT עושים, ומה שאני מתאר כאן זה בעיקר בלוחות למעבדי אינטל. וההסבר שלי נותן לכם גם את הנימוק מדוע בTUSL2, שעובד על מערכת OC זה לזו של הP3V4X, לא יכול לתת מתחים גבוהים, כי הוא נותן את המתחים באופן יחסי לDEFAULT של המעבד, לאחר שהוא קיבל את הSIGNAL מהמעבד לגבי המתח שלו.

צריך גם לשים לב, שבלוחות ASUS למעבדי AMD אין את הSO CALLED "מכאוב" הזה, וצריך לשים לב שגם אפשר להגדיר את הVCORE בג'מפרים על הלוח, דבר שאין בכלל בלוחות ASUS המיועדים לאינטל(לא משנה אם זה צ'יפסט VIA או אינטל), לכן לוחות אסוס למעבדי אינטל הם דבר "כאוב" במיוחד לOC.

נ.ב

לגבי מכאובים המתח למעבד של הTUSL2-C, קראתי במספר פורומי OC בחו"ל ואפילו בביקורת שהיית על הלוח הזה בAnandtech ציינו את העודה שהוא לוח טוב לOEMים ולאנשים שמרכיבים מחשב ולא רוצים להתעסק הרבה בOC או TWEAKING.

זהו, לבנתיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים