עבור לתוכן

קניית אוזניות IN EAR איכותיות בארץ

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אחרי לא מעט חפירה בימים האחרונים על מנת למצוא אוזניות IN EAR איכותיות במחיר סביר מבחינתי (עד 500), נראה לי שצמצמתי את האפשרויות ל-Etymotic HF5 ו-Shure se215 .

קראתי ביקורות מצויינות על השור, אבל בלא מעט מהן ציינו שהבאסים המעולים שלהם באים קצת על חשבון הטווחים הגבוהים יותר. כעיקרון אני שומעת בעיקר רוק (מפינק פלויד ודייר סטרייטס ועד מטאליקה), ואוהבת מאוד את הצלילים הגבוהים של גיטרות ופסנתר, אז העניין קצת מטריד אותי. לגבי האטימוטיק אומרים שהבאס שלהן קצת חלש יותר אבל הן אמורות להיות יותר מדוייקות מהשור, אם כי על השור מעידים שהן יותר "חיות" וכיפיות.

אגב חשובה לי גם אטימה טובה לרעשים מבחוץ (ושלא תהיה דליפה כי אני אוהבת לשמוע יחסית חזק וליד אנשים בנסיעות וכו').

ומה דעתכם (או מניסיונכם) - האם החוט מעל האוזן של השור בעייתי עם משקפיים (בכמה ביקורות שקראתי אמרו שהן ממש ממש נוחות ושהחוט לא מפריע, היה מבקר אחד שאמר שזה כן הפריע לו).

אז קודם כל אשמח מאוד לשמוע התרשמויות ממי שניסה את האוזניות האלו כי אני ממש מתלבטת, וגם אם יש לכם המלצות נוספות.

דבר שני רציתי לשאול אם בכלל אפשר לקנות אוזניות אטימוטיק בארץ, כי מחיפושים בגוגל מצאתי רק הודעות על יד שנייה, ולא חנויות שמוכרות (וגם בזאפ אין).

וגם - האם יש סיכוי כלשהו למצוא חנות בארץ שתיתן לנסות אוזניות IN EAR בכלל, ואחת מהאוזניות עליהן דיברתי בפרט (הבנתי שקילומבו נותנים אבל אין להם שור ולא אטימוטיק) ?

תודה :)

ליאל

פורסם

אהלן,

אחרי לא מעט חפירה בימים האחרונים על מנת למצוא אוזניות IN EAR איכותיות במחיר סביר מבחינתי (עד 500), נראה לי שצמצמתי את האפשרויות ל-Etymotic HF5 ו-Shure se215 .

קראתי ביקורות מצויינות על השור, אבל בלא מעט מהן ציינו שהבאסים המעולים שלהם באים קצת על חשבון הטווחים הגבוהים יותר. כעיקרון אני שומעת בעיקר רוק (מפינק פלויד ודייר סטרייטס ועד מטאליקה), ואוהבת מאוד את הצלילים הגבוהים של גיטרות ופסנתר, אז העניין קצת מטריד אותי. לגבי האטימוטיק אומרים שהבאס שלהן קצת חלש יותר אבל הן אמורות להיות יותר מדוייקות מהשור, אם כי על השור מעידים שהן יותר "חיות" וכיפיות.

אז קודם כל אשמח מאוד לשמוע התרשמויות ממי שניסה את האוזניות האלו כי אני ממש מתלבטת, וגם אם יש לכם המלצות נוספות.

דבר שני רציתי לשאול אם בכלל אפשר לקנות אוזניות אטימוטיק בארץ, כי מחיפושים בגוגל מצאתי רק הודעות על יד שנייה, ולא חנויות שמוכרות (וגם בזאפ אין).

וגם - האם יש סיכוי כלשהו למצוא חנות בארץ שתיתן לנסות אוזניות IN EAR בכלל, ואחת מהאוזניות עליהן דיברתי בפרט (הבנתי שקילומבו נותנים אבל אין להם שור ולא אטימוטיק) ?

תודה :)

ליאל

הSE215 רחוקות מלהיות שיא הפירוט, אבל בתור אחד שהן בבעלותו כבר בערך כחצי שנה אני יכול להגיד שאני נהנה מכל רגע איתן =]

אני לא אאודיופיל אז להתייחס אליי בהתאם, אבל כשאני משתמש בSE215 אני לא מרגיש שאני מפספס משהו או שמשהו חסר לי.

את הHF5 לא ניסיתי.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת רחוקות מלהיות שיא הפירוט? אתה באמת מרגיש את זה? בצלילים הגבוהים כמו שאמרו או בכלל? (סורי על החפירות, כנראה קראתי יותר מדי ביקורות של אודיופילים כבדים שזה הכניס אותי ללחץ :) )

אגב איפה קנית אותן? ואיך היו המוכרים, יש סיכוי שייתנו לי לנסות?

פורסם

מה זאת אומרת רחוקות מלהיות שיא הפירוט? אתה באמת מרגיש את זה? בצלילים הגבוהים כמו שאמרו או בכלל? (סורי על החפירות, כנראה קראתי יותר מדי ביקורות של אודיופילים כבדים שזה הכניס אותי ללחץ :) )

אגב איפה קנית אותן? ואיך היו המוכרים, יש סיכוי שייתנו לי לנסות?

אני קניתי בKSP, ולפי ZAP הם וIVORY נותנים את המחיר הכי זול בארץ.

קודם כל כשאני אומר שהן רחוקות מלהיות שיא הפרוט אני א. מתבסס על מה שקראתי כי לי לא יצא להשתמש ביותר מידי אוזניות כמו למשל לבחור הזה -

http://www.head-fi.org/t/478568/multi-iem-review-238-iems-compared-astrotec-am-90-added-05-21-12

ב. אני לא מתייחס לקטגורית המחיר הזאת אלה לכל אוזניות הIEM (ודי לא הוגן להשוות אותן לכאלה שעולות 1000$ :P)

למחיר שלהן הן די מפורטות, אבל כנראה אם לחפש אפשר למצוא משהו מפורט יותר.

עכשיו זה שהן לא מפורטות לא אומר שאת תשבי ותתבאסי כי את לא שומעת חצי מהשיר (אלה אם כן את אאודיופילית עם סטאג' מטורף, ואת יכולה לקבוע באופן מיקרוסקופי איפה חסר צליל מסויים).

לאוזניות יש סאונד מאוד מהנה, את לא מרגישה שהבאס משתלט יותר ממה שהוא צריך, ובסה"כ הן די מאוזנות. מה שכן אני הייתי צריך כמה ימים בשביל להסתגל לסאונד שבהתחלה נראה לי די עייף ומשעמם (ההרגשה הזאת השתנתה לחלוטין)

האוזניות ממש ממש נוחות (בהשוואה לCK300M, MEELECTRONICS M9, SENNHEISER CX300II, אוזניות שמגיעות עם SGS) אבל אני לא יודע מה להגיד לך לגבי המשקפים כי לי אין.

אני לא יודע אם תצליחי למצוא חנות שתתן לך לנסות אותן הרי מדובר באוזניות IN-EAR ואף אחד לא רוצה להכניס לאוזנים משהו שהיה באוזנים של מישהו אחר.

פורסם

אני מחזיק ב-HF5 שקניתי לפני שנתיים בבלאק פריידי במבצעיי ה-1+1= יצא לי 200 שקל. מחיר מצוין לאוזניות שכאלה בארץ הקודש.

אישית אני קצת משוחד אליהם ודיי מאוהב בהם, אך לא יצא לי לנסות את השור, אך אשווה אותם בכלליות לשוק הרחב ונקודת מבט אישית.

מדובר בזוג אוזניות מצוין. אפשר לומר שזה ה-IEM הכי טוב בטווח הנ"ל בארץ לדעתי ולדעת רבים. יכול לראות על כך שיוסי (אודיופיל שחבר כאן בפורומים) רשם אותם בין האוזניות IEM המומלצות בארץ בטווח של 700 ש"ח.

החתימת צליל שלהן שמאפיינת את החזון של אטימוטיק הוא: "לשמוע כמו שהיוצר התכוון" (בתרגום חופשי) וזה נכון מתמיד עם האוזניות הללו. הן מדויקות, (אך גם לא חדות) וזה מאוד מהנה ונשמע טוב לאוזן. הצליל יושב באמצע הסקאלה של ה-היי-באס ומתמרן בין הצלילים בצורה מדויקת ויפה.

אני לא יודע אם באמת מדובר בדבר נכון, אך מנסיוני, דרייבר אמצ'ר נשמע יותר "אמיתי ומדויק" לעומת דרייבר דינאמי. מה ההבדל בין כל אחד מהם תוכל לקרוא באינטרנט (בחצי רגל- ההבדל הוא בשימוש "בתיבת תהודה").

בנוסף לכל, כאחד שנוסע יומם וליל בתחבורה ציבורית (כל יום מינימום 3 שעות) ומשתמש באוזניות, אני יכול לספר שהן אוטמות ברמה מדהימה! האטם הקוני שנראה כמו שלושה אטמים בגדלים מתרחבים הוא פטנט של החברה וניכר כי הוא עושה את העבודה בצורה מצוינת! האוזניות אוטמות רעשים חיצוניים ברמה של 30DB בערך לדעתי, זה אומר שתינוק שבוכה לידך ישמע כאילו הוא נמצא 20 מטר ממך בערך.

לא יצא לי להיתקל באוזניות עם אטימה כה טובה כמו הדגם הנ"ל.

הערה אחרונה ושולית- אני אישית כמו שציינתי משתמש הרבה עם האוזניות, בין היתר בשינה איתם. מבנה קו האוזניה ביחס לאוזן אצלי שואף כמעט לשטוח, דבר אשר לא לוחץ באוזן כאילו דוחפים בכוח את האוזניה פנימה.

לטובת השור שלא שמעתי בחיי, יש לציין שאוזניות שעוברות מאחוריי האוזן זה דבר מאוד נוח ובדר"כ לא מפריע ללובשיי המשקפיים (תלוי בעובי הכבל של האוזניה ועובי מקלות המשקפיים). כך בחשבון שלרוב תאלץ להוריד את המשקפיים בזמן שתכניס את האטמים פנימה לאוזן ואז להחזיר.

במידה ותרצה אוזניות יותר "קופצניות" שלא ישעממו אותך עם עקומה ישרה, כדי שתבחר בשור, האטימוטיק לפעמים "משעממות" עקב הבאס השקט שלהן יחסית.

אוזניות IEM בדר"כ קונים עיוור, חנויות לא מוכנות להחזיק אותן בחוץ כי הן מתלכלכות בשלל האוזניים של האנשים, זה ליכלוכים והרבה ג'יפה מאוזן לאוזן- דבר שהוא מאוד לא בריא וסטרילי.

אלו היו ה-2 סנט שלי....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים