עבור לתוכן

הבוקסי בוקס שוב משגע אותי

Featured Replies

פורסם

בתמצית, יש סרטים של 1080p שהוא עושה לה buffering כל דקה. לפני יתר הפרטים, שאלה מקדימה: לבוקסי בוקס יש חומרה מספיק חזקה בשביל לנגן 1080p, נכון ?

להלן פירוט, הכל מחובר חוטית:

*) ראטור Netgear חדש של בזק, הבוקסי בוקש מחובר אליו בכבל אתרנט ואל הטלביזיה (Samsung D6000) בכבל HDMI.

*) אל הראוטר מחובר בכל אתרנט גם מתאם חשמלי מסוג D-Link 306AV, אמור להיות 200Mbps. בממ"ד יושב המחשב שמארח את הסרט המדובר, והוא מחובר בכבל אתרנט אל מתאם חשמלי נוסף.

*) הסרט (Apollo 18) הוא mkv בגודל 15GB, אמור להיות ברזולוציה 1080p.

*) בוקסי בוקס עושה buffering כל דקה בערך, בין אם אני מנגן דרך שיתוף SMB, ובתדירות נמוכה יותר אם אני מנגן דרך תוכנת Boxee Media Manager שמותקנת על המחשב המארח.

בואו נניח שהמתאמים החשמליים אינם צוואר הבקבוק במקרה זה. בסה"כ אני מסוגל להוריד דרכם ברציפות למחשב סרטים בקצב המרבי שאני מנוי עליו, שהוא 15 Mbps.

אפשרות שעוד לא ניסיתי: לקנות דיסק און קי 16 ג"ב, לשים עליו את הסרט ולנגן ישירות מה-USB של הבוקסי בוקס. אם גם אז יש באפרינג, זה אומר שהסטרימר המחורבן הזה לא מספיק חזק ...

חוץ מזה, תופעה שקורית בכל מיני סרטים: כשהמצלמה עושה Pan, יש השהיה קצרה כל שניה בערך. לא יודע אם הבעיה היא בקידוד המקורי, בבוקסי בוקס או בטלביזיה.

פורסם

אין לך מספיק רוחב פס, זה לא קשור לבוקסי. ב 15GB סביר להניח שהביטרייט של הסרט הוא 16-18mbps

אם אין לך חיבור מאוד מאוד יציב ורציף של לפחות 20-22mbps, אתה תחטוף באפרינג פה ושם.

פורסם
  • מחבר

למה שלא יהיה לי חיבור יציב ? סה"כ כל הציוד חדיש וסטנדרטי, והנתב תומך ב-100Mbps או אפילו ב-Gigabit Ethernet אם אני לא טועה, אז איפה הבעיה ?

פורסם

אז מה? אתה משתמש במתאמי חשמל איטיים שגם לא מספקים 100% מרוחב פס המוצהר עליהם.

פורסם
  • מחבר

על מה אתה מסתמך כשאתה אומר שה-DLink 306AV הוא איטי ושהנתון על 200Mbps הוא מומצא ? קניתי את ה-homeplug כי כתוב עליו שהוא מיועד ל-HD Streaming.

פורסם

הוא לא נתון ממוצא, אלא נתון במצב הכי אידיאלי, שכמעט לעולם לא מתקיים. תקרא מאמרים פה באתר וב netChief ותבין על מה מדובר.

ואז מה אם כתוב HD Streaming? בטח ניסו 720p ב Bit-rate נמוך, וגם בתנאים הכי אידאליים.

תקרא את המאמר הבא:

http://www.httv.co.il/article03471.%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%A2-%D7%90%D7%A0%D7%97%D7%A0%D7%95-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%A6%D7%9C%D7%99%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%AA-HD

זה תקף גם לגביך עם המתאמים שלך.

פורסם
  • מחבר

ברור לי כי 200Mbps זה נתון מקסימלי לא מציאותי, אבל רבאק, בסה"כ נחוץ לדבריך עד 25Mbps לסטרימינג חלק, שזה רק בערך 12% מהקצב המקסימלי שהמתאם החשמלי תומך בו, אז למה שהמתאם לא יעמוד בזה ? יש לך קישור למאמר על יציבות קצבי ההזרמה עם המתאם הנ"ל ?

בלי קשר ועם קשר, אני חושב לקנות הארד דיסק חיצוני לאחסון ההורדות. אם אני אחבר את הקשיח החיצוני ב-USB2 לראוטר Netgear DGN2200, הבוקסי בוקס שמחובר חוטית לראוטר יצליח לקבל קצב סטרימינג כנדרש למנוע buffering ?

פורסם

אתה מוזמן לקרוא תגובות של Chief:

המתאם הזה תומך בפועל ב-40Mbps עד 50Mbps לכל היותר - מהירות ה-200Mbps היא תאורטית לחלוטין.

כל המתאמים של 200Mbps הם פחות או יותר זהים. תוסיף לזה Overhead של הפרוטוקול, של הכיווץ של הקובץ, חומרה חלשה של הסטרימר, הפרעות למיניהם (מכשיר חשמלי נדלק / נכבה) ותקבל בדיוק את אותה התוצאה שאתה חווה :)

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה על העזרה.

להבנתי, נותרו לי האלטרנטיבות הבאות, אם אני מתעקש להזרים מה-PC שבממ"ד אל הסטרימר שבחדר השינה:

• להחליף ממתאם חשמלי למתאם HPNA3.1 על בסיס תשתית הטלפונים הקווים בבית. האם HPNA3.1 מזרים ברוחב פס גבוה מספיק ל-1080p ובלי הפרעות ?
  • לשלשל כבל אתרנט דרך הצינור של שקעי הטלפון של בזק, כל הדרך משקע הטלפון שבחדר השינה לשקע הטלפון בממ"ד -- אם בכלל יש צינור שמקשר אותם ישירות ויש בו מספיק מקום.

כאמור לעיל, אני חושב גם לקנות הארד דיסק חיצוני לאחסון ההורדות. אם אני אחבר את הקשיח החיצוני לכניסת USB2.0 של הראוטר (Netgear DGN2200), האם סידור זה יאפשר סוף סוף לבוקסי בוקס, שמחובר חוטית לראוטר, לקבל קצב סטרימינג כנדרש לסרט 1080p כבד ?

פורסם

לבוקסי בוקס אין בעיה לנגן גם 1080P של בלו ריי 1:1.

מדובר באחד הסטרימרים החזקים בשוק.

פורסם
  • מחבר

לבוקסי בוקס אין בעיה לנגן גם 1080P של בלו ריי 1:1.

מדובר באחד הסטרימרים החזקים בשוק.

זה טוב.

מה בנוגע לשאלה על HPNA3.1 ועל דיסק קשיח חיצוני ?

פורסם

בנוגע לדיסק קשיח זה תלוי הבמהירות קריאה והורדה אבל אני בספק אם זה יישתפר בכלל.

פורסם
  • מחבר

למה לא ישתפר ? הסידור הזה מוציא את ה-homeplug מהמשוואה: רק בוקסי בוקס והארד דיסק שמחוברים דרך ראוטר. יותר מהיר מזה זה רק לחבר את ההארד דיסק החיצוני ישירות לבוקסי בוקס.

פורסם

דיסק קשיח שמחובר לראוטר אינו יותר מהיר אלא אמור לפעול בצורה זהה (זה משתנה מנטב לנטב).

נסה לראות עם רואים יותר טוב כשאתה מוציא תוכן מדיסק און קי שמחובר לראוטר עם יותר טוב תקנה עם לא ננסה למצוא פתרון אחר.

פורסם
  • מחבר

סליחה, האם קראת את כל הדיון בת'רד הזה וראית שצוואר הבקבוק הוא כנראה מתאם הרשת החשמלי ולא מהירות הקריאה מדיסק מכאני ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים