עבור לתוכן

שווי של מחשב מבוסס פנטיום E6700

Featured Replies

פורסם

המחשב מיועד לאח שלי לצורך הקלטת ועריכת מוזיקה. למעשה ההורים שלנו "יקנו" לו את המחשב (במסגרת עסקה סיבובית משפחתית), צריך הערכת מחיר הוגנת.

מעבד - פנטיום E6700 - מהירות 3.2 גה"צ

קירור - Scythe Shuriken

לוח אם - ג'יגהבייט GA-G41M-ES2L

זיכרון - 3 ג"ב בסיסי של קינגסטון (1GB+2GB)

כרטיס מסך - רדאון 6450 מתוצרת Sapphire (פרופיל נמוך, זכרון 512MB DDR3, קירור פסיבי).

מארז+ספק - Enermax Laguna עם מאוורר 80 מ"מ של נקסוס נוקטואה - במצב כמעט חדש (כשנה שימוש).

ללא HDD (אני אמליץ לו לרכוש SSD קטן למערכת הפעלה ותוכנות העריכה ועוד דיסק חיצוני לשמירת הקבצים)

כל הציוד כמובן יהיה מורכב ובמצב עבודה

פורסם

עריכה - בהצלחה

פורסם

^אשמח לדעת איך הגעת להגזמה פראית כזאת

לדעתי רק המעבד שווה 150 שקלים לפחות, כל המחשב באיזור 550-600

פורסם

עריכה - בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אין לי בעיה לתת את המחשב אפילו בחינם, אבל נראה לי שהערכת המחיר שלך מתבססת על מספר הנחות שגויות וחבל שחברי פורום אחרים יראו את התגובה שלך ויסיקו ממנה מסקנות לא נכונות.

* מחיר יד שניה נגזר (בד"כ) ממחיר יד ראשונה סופי לצרכן, המחיר ההוא כולל כמובן מע"מ לכן השמטתו לא ברורה לי. לא קניתי את המחשב לעסק שלי עם קיזוז מע"מ ובמכירה אני לא מוציא חשבונית ורושם בסעיף הכנסה בספר שלי (עם תשלום מע"מ כדין).

* החבילה שאני מוסר לאח שלי כוללת מספר רכיבים שלא נכללים במחשב גנרי ב-1200 ש"ח שאתה לא יכול להתעלם מקיומם.

** מארז משודרג (שעולה 350 ש"ח לעומת מארז גנרי ב-200 ש"ח).

** קירור משופר למעבד (עולה 130 ש"ח חדש).

** מאוורר 80 מ"מ של נוקטואה (טעיתי בהודעה המקורית) - 60 ש"ח.

** כרטיס מסך דיסקרטי (200 ש"ח).

** סך הכל 500 ש"ח או יותר ביחס למחשב גנרי - מרכיבים נוספים אלו הם בעלי משמעות לשימוש היום יומי ולכן בעלי ערך מוסף לכל קונה (לא מדובר בקישוטים מיותרים).

פורסם

עריכה - בהצלחה

פורסם

עריכה - בהצלחה

פורסם

לפי דעתי השווי הוא 400 ש"ח, אני מכרתי מחשב חלש יותר (אבל מעבד E6300 מומהר ל-3GHz), ב-3-- ש"ח+סט מקלדת ועכבר אלחוטיים של מייקרוספט ב-50 ש"ח (בכללי 350 ש"ח). המחשב היה במצב מצוין, הבאתי לקונה את המחשב מפורמט עם כל הדרייברים מותנים (כולל הדיסק והקופסה של לוח האם. המחשב עבד היה ללא חלקים גנריים (כולל מארז שעשיתי לו מודינג מזמנו). הבעיה במחשבים האלו שהם מאוד ישנים, החלקים כבר לא מה שהיו פעם, ורובם בסוף החיים. את שלי מכרתי עם קשיח (WD 250GB) ומערכת הפעלה (מקורית) כמו שאמרתי. זו הסיבה שלפי דעתי שלך לא שווה יותר מ-400 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

אני כנראה אמכור לו ב-400 ש"ח. אם כי אני מסופק אם הוא היה מסוגל למצוא מחשב דומה אפילו ב-100 ש"ח יותר (וזה מה שהייתי ממליץ למישהו שהיה מעלה כאן מערכת דומה להערכה - 500-600 ש"ח).

אני לא מסכים עם חלק מהדברים שנאמרו פה ולמען שאר חברי הפורום אני מעלה כאן את ההסתייגויות שלי --

* שאתה קונה מחשב ב-1000 ש"ח אין לך שום בחירה של חלקים.

* מעבד E6300, אם כוונתך למעבד המקורי ולא לפנטיום, הוא מאוד ישן (הוא שייך לדור הראשון של ה-C2D, יצאו באמצע 2006!) והמהרה מורידה מערכו ולא מעלה. הפנטיום E6700 הוא מהדור האחרון של הסדרה (יצא באמצע 2010). מחזור החיים של מעבדי 775 היה מאוד ארוך ולא דין הראשונים בסדרה כדין האחרונים. גם לוח האם הוא אמנם בסיסי אבל מהדור המאוחר יותר של לוחות אם 775.

* גם לא דין מאווררים וספק שנקנו ב-2006/7 לציוד דומה שנקנה בתחילת 2011.

* מדובר במחשב עם ערך מוסף (קומפקטי וחרישי) שאין ברוב המחשבים, בוודאי שאין למחשבים גנריים והופך את המחשב למתאים להקלטות ביתיות. מחשב שנבנה מתוך מחשבה לשקט וחיסכון בחשמל (החלקים הגיעו מה-HTPC שלי שעבר שדרוג בשלבים) - שקט שווה כסף.

* ל-HDD יד שניה יש ערך מאוד קטן, במיוחד לישנים. אישית הייתי מאוד נזהר בקניית HDD משומש וגם אז הייתי מוכן לשלם מעט מאוד. מדובר למעשה במוצר מתכלה. אני יכול לזרוק פנימה דיסק של 160 ג"ב, להתקין מערכת הפעלה ודרייברים ולמסור לו אותו כך, אבל מתוך דאגה לשלום הנתונים של אח שלי אני ממליץ לו על רכישת חומרת איחסון חדשה. גם הערך של מערכת הפעלה ישנה מאוד תלוי - אני לא חושב ש-XP לדוגמא שווה ולו שקל אחד היום.

* באמת שאין לי מושג איך המע"מ קשור לעניין מכירה ביד שניה. אולי באותה מידה שאתה בא לרכוש מכונית משומשת תפחית ישר מהמחירון חצי (מע"מ+מס קניה). העובדה שאין למוצר אחריות מגולמת כבר בפיחות הערך המשמעותי של המוצר כמשומש (במחשבים מדובר בפיחות של כשליש עד חצי כל שנה).

בחיאת, במקרה שלי לא נגרם כל נזק כי מדובר בעסקה בתוך המשפחה והאמת שהכסף הזה ממש לא חסר לי, אבל יש כאן אנשים שבשבילם עוד מאה-מאתיים ש"ח זה סכום משמעותי ואתם חייבים להיות יותר רציניים ויסודיים בתגובות כאן.

פורסם

הבאתי לו אותו עם 7 (ב-2010 שדרגתי את המחשב ל-7 מ-XP, בגלל זה המהרתי את המעבד כי המערכת היית זזה לעט מאוד) ואני מדגיש מקורי (את הדיסק שמרתי לעצמי). אני יודע שיצאתי פרייר, במקרה הזה, אבל היה לי עוד רישיון של 7, אז זה לא שינה לי. הדיסק הזה חיי עד היום לא היו לו בעיות (עשיתי לו פרמוט מלא כדי לבדוק בעיות, ואחרי התקנת המערכת עוד פעם עשיתי בדיקה עם כלי היצרן ועם HDTUNE בדיקת סקטורים, הכל יצא תקין) הדיסק היה שקט כל ימי חייו ואף פעם לא התחיל לזמזם, גם בקריאה וכתיבה הוא היה שקט מאוד. היה עליו לוח שבאותה תקופה נחשב לאחד הלוחות הטובים ל-OC (בזמנו הוא עלה סביב ה-900 ש"ח), אם לא היה עליו קירור סטוק הוא היה יכול להגיע ליותר. המחשב הזה גם היה שקט מאוד, לפני שהבאתי לו אותו עשיתי לו תחזוקה, ניקיון יסודי החלפת משחה למעבד ולכרטיס, שימון המאווררים.

פורסם

אני הייתי מתמחר באופן הבא:

שילוש בסיסי חדש (מבוסס פנטיום) עולה כ-700 שקל. מוצר זהה אך משומש וללא אחריות שווה לדעתי מחצית, ומכיוון שמדובר במוצר קצת פחות טוב, השווי לדעתי הוא כ-300 שקל.

כרטיס מסך - חדש עולה כ-200 שקל, לכן משומש וללא אחריות אני מתמחר ב-100 שקל.

בנוסף מארז+ספק+קירור - כ-200 שקל.

סה"כ כ-600 שקל.

פורסם
  • מחבר

א. אני לא יודע כמה חוקי למכור רישיון שהוא לא OEM ללא האריזה והדיסק, תזכור שרישיון RETAIL צמוד לאריזה ולדיסק ואילו רישיון OEM צמוד למחשב מסוים, אתה לא יכול לשחק עם זה ולטעון שמכרת מערכת הפעלה חוקית למהדרין. בכל מקרה אתה מודה שמכרת במחיר נמוך ממה שאתה חושב שהיה מגיע לך - אבל אם אתה נדפקת, אז למה לדפוק אחרים?

ב. הדיסק יכול להתפגר כל רגע (יש להם נטיה לעשות את זה כך), הוא כבר זקן, דיסק בן כמה שנים הייתי קונה במחיר נמוך מאוד בלבד.

ג. OC לא טוב למעבד ולא טוב ללוח האם. אתה עשית OC קיצוני שמאיץ את הזדקנות הקבלים על לוח האם המיושן שלך, אתה גם לא יכול להשוות רכיבים שיצאו ב-2006 לכאלו שיצאו ב-2010, במיוחד בציוד מחשב שאובדן הערך בו כל כך מהיר.

תחזוקה גם אני אעשה, שימון מאווררים זה נחמד, אבל מה שקובע זה הגיל והפירמה שלהם.

פורסם

עריכה - בהצלחה

פורסם
  • מחבר

1. מכונית משומשת היא כמו מכונית חדשה עם בלאי מסוים, פחות (או בלי) אחריות ואולי פגיעות סמויות. אבל היא עדיין מכונית. הדבר שקול בכל מוצר טכנולוגי משומש מול חדש.

2. אפשר לקנות מחשב חדש ב-1200 ש"ח ואז להוסיף עוד 500 ש"ח בשדרוג לספק נורמלי ומאווררים נורמליים כדי שיהיה יציב ולא ירעיש כמו טרקטור. כמובן שבמחשב חדש יש גם אחריות, אבל במקרה של מחשב ב-1200 ש"ח יעשו לך את המוות אם תרצה לממש אותה. כל אלו באים בחשבון בעת התמחור של המוצר יד שניה. אני גם בכוונה שמתי דגש על ההבדל בין המודלים של המעבדים, משום שמי שנותן כאן הערכות מחיר צריך לכל הפחות לדעת שיש מעבדי E6XXX שיצאו ב-2006 ויש מעבדי פנטיום E6XXX שיצאו ב-2010. אם אתה לא יודע את זה - אולי אתה לא מוסמך מספיק להגיב כאן.

3+4 הפנתי אותך למחירון רכב בשביל להצביע על האיוולת בהתחשבנות הנוספת על מע"מ. ירידת ערך במחשבים היא שונה יותר, יש אמנם ירידת ערך גדולה יותר בשנה הראשונה, אבל הירידה היא פחות ניתנת לחיזוי, יש רכיבים שערכם נשחק יותר ויש שפחות. יש רכיבים מסוימים שיקרים לקניה כחדשים אולם ערכם נשחק לאפסי לאחר תקופה קצרה או דור טכנולוגי אחד ולהיפך.

5. ואתה משום מה שקללת את המע"מ בהערכת השווי למרות שאני לא עוסק מורשה. גם אם הייתי עוסק מורשה הייתי מגלגל את המע"מ על הרוכש (ואז מעביר לרשויות המס), כך שבכל מקרה זה לא משנה. מחיר המוצר המשומש הוא X ונגזר מכוחות השוק ולא ממרכיב המס על המוצר כחדש.

6. אם הקונה לא רוצה לשלם מחיר ריאלי הוא עשוי למצוא עצמו מחפש הרבה זמן אחר מציאה ואולי בסוף ליפול אצל נוכל שימכור לו מוצר "נהדר" במחיר "הזדמנות". גם לא כל מוכר לחוץ. אם הייתי מעמיד את המחשב למכירה בשוק החופשי הייתי דורש 600 ש"ח ומתפשר על לא פחות מ-550. לא רוצה? לא צריך, בשבילי זה כסף כיס ואני אמתין לקונה הבא. בנתיים אתה בלי מחשב, או שתאלץ להוציא 1200 ש"ח על רכיבים חדשים שבתכלס לצרכי הקלטת מוזיקה יתנו לך אותו הדבר (ואתה תהיה עם 650 ש"ח פחות בכיס - אם אתה חושב שזה "גרושים", אשריך).

לכן המחיר הוא בסופו של דבר באמצע ומטרת הפורום הזה היא לנסות לתת הערכה מה זה אותו "אמצע" - הווה אומר - המחיר הריאלי.

תבין - לא מענין אותי הסכום הספציפי שרשמת, כאמור זה עסקה עם אח שלי לא קריטי לי 200 ש"ח לכאן או לכאן (רציתי פשוט הערכה של צד ג' לא משוחד בשביל עסקה שתהיה הגונה). מפריעים לי הנימוקים שהובילו אותך להערכת המחיר הזאת.

פורסם

עריכה - הגעתי למסקנה שאתה פשוט לא רוצה להבין.

אתה מסרב להבין מה זו הערכת שווי.

אתה מסרב להבין מה זה מוצרים תחליפיים.

אתה מסרב להבין מה זה מע"מ.

אתה תמיד יכול לדרוש איזה מחיר שאתה רוצה. אין חולק. יכול להיות גם שלא תמכור אף פעם ושהמחשב ימות לך (בהצלחה עם מימוש אחריות).

אתה ביקשת הצעת שווי ריאלית בעסקה הוגנת ממוכר לקונה מרצון.

אחרי שראית שהיא לא נוחה בעיניך החלטת להתווכח "למען יראו ויראו".

החלטתי למחוק את כל ההודעות שלי משום שהגעתי למסקנה שדיון איתך מוריד מכבודי.

בהצלחה. מקרב לב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים