עבור לתוכן

תיקון מחשב נייד שנשפך עליו תה, אפשרי?

Featured Replies

פורסם

אני יכול רק לנחש מה יכולות להיות הסיבות לכך שהוא עוד לא עולה, אבל אני כן יכול להגיד לך שמקלדת זה דבר שאוהב להתקלקל, ויכול להוות בעיה אח"כ (וקוץ בתחת אמיתי). מניסיון בהחייאת איזה מקבוק.

כמו כן, במידה ולא תצליח לחלץ, גם המעבד, אך ביחוד הזכרונות, ההרדיסק והכונן האופטי יכולים להכניס לך רווח נאה... אגב, בכמה קנית בסוף?

• תגובות 59
  • צפיות 12k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לי לוח של דסקטופ שהיה מלא קורוזיה "שטחית" בגל שהמחשב עמד בתוך מקום רטוב (מלא אדים קבוע אבל ללא מים ישירים על הלוח). כמה שניקיתי אותו אם אלכוהול לא עבד, אחריי זה ניסיתי אם פראפין (ממיס תעשייתי) וזה סידר אותו

תנסה להטעין את הסוללה בלפטופ אחר ואז תביא אותה ללפטופ הזה

יכול להיות שהקורוזיה יצרה שכבה שמקצרת איפה שהוא, או שיש משהוא שנאכל מהקורוזיה (זה המקרה החמור), ויכול להית תקלה אחרת לא קשורה כמו קירור שיצא מהמקום וגורם לציפ להתחמם תוך שניות

פורסם
  • מחבר

מאיפה ניתן להשיג פראפין כזה?

הדלקתי את המחשב מתי שהמקלדת לא הייתה מחוברת.

הוא הביא לי את המחשב להערכת מחיר

עדיין לא קבעתי

אחרי שראיתי שזה לא רק סיפור של ניקוי של אלכוהול, אני אתעלם מהמחשב, אלא רק אתייחס לדיסק ולזיכרון

פורסם

אל תתיאש כל כך מהר!

בסיפור שהיה לי למשל, המסך לא דלק, והחלטתי למכור את המחשב בחלקים לחילוף. ואחרי שפירקתי חצי מחשב גיליתי כבל שכבר היה מנותק. אתה יכול לתאר לעצמך שזה היה הכבל של המסך... ומאז יש לי לפטופ ב60 שקל :xyxthumbs:

רק אנקדוטה קטנה שלא שווה להתייאש כ"כ מהר, רק אם אתה כבר רואה שיש לנו פה טוטאל-לוס.

פורסם
  • מחבר

הצעתי לו על המחשב 150

בפירוש התקלה נגרמה מנוזל שנשפך פנימה. ראיתי סימנים בפירוק הפנימי, וסימנים.

במידה והוא יסכים, ואפרק אותו שוב, עם איזה חומרים כדאי לי לעבוד ומאיפה משיגים אותם?

אגב, למה זה חשוב לעבוד עם סוללה?

פורסם
  • מחבר

אמנם עוד לא פתחתי אותו שוב (אני אעשה זאת כשיהיה לי חומר חזק לניקוי)

אבל אתמול כשפתחתי אותו צילמתי במאקרו את החלק שסבל מקורוזיה נראית לעין באופן רציני יחסית

הצילום נעשה אחרי ניקוי בפד אלכוהול 70%

פורסם

תנסה לנקות את זה אם משהוא מהחומרים שיש לך + מברשת שיניים וכו

פורסם
  • מחבר

היום קניתי בבית מרקחת אלכוהול 90% (יקרנים!)

ניקיתי עם מברשת שיניים את הלוח

התמקדתי ברכיב אותו הבאתי קודם

צילמתי באייפון של חבר (המצלמה שלי לא הייתה באיזור)

כמובן שאחרי שהרכבתי זה עדיין הביא את אותם סימפטומים (נדלק לכמה שניות, נכבה, שוב נדלק, ונכבה)

ניקיתי הכל קודם ברטוב, ואחר כך ביבש

פורסם
  • מחבר

במהלך העבודה, אחרי התאדות האלכוהול נוצרה מעין שכבה לבנה שניקיתי ביבש

מה אתם אומרים?

האם יתכן שכדאי להחליף את הרכיב הנ"ל? (משהו נראה לי מוזר באחת הרגליים התחתונות שלו)

(תמונה 4)

האם יש מקום אחר שכדאי להתעסק איתו?

האם לשים שלט RIP?

פורסם

יש שם נייר/אלבד מודבק כזה ביזה שהוא מקום, ניקית גם מתחת ? חוצמזה תעיף אותו אם אי שם משהוא שנוגע במעגל (וזה מונע ממנו) אז לא צריך אותו בכל

פורסם
  • מחבר

לא ניקיתי מתחת, זה לא היה נראה במסלול הלכלוך, אני מצרף תמונה של מקום הקורוזיה. להוריד הכל לגמרי?

אני ארצה לעבוד על זה בפעם הבאה כשיהיה לי מנורה עם זכוכית מגדלת (יש לנו במעבדה) אשתדל להצטייד מראש במצלמה עם מצב מאקרו.

זה כנראה יהיה רק בשבוע הבא.

נתקלתי באינטרנט בתסמינים דומים (בנסיבות אחרות מן הסתם) ששויכו לסוללת CMOS דפוקה, האם זה יכול להיות משהו שנדפק ומונע מפעולה תקינה?האם אלכוהול 90% באמת יכול להספיק לביצוע העבודה?

ומעבר לכך, האם הרכיב שפרסמתי למעלה ברגליים התחתונות שלו, נראה תקין?

פורסם
  • מחבר

לפני המשך הטיפול, שחיטה ראשונה בוצעה

החלפתי את הכרטיס הרשת האלחוטי במחשב הנייד שלי מהמחשב התקול.

אז ה VOSTRO 1510 שלי יידע להכיר גם את תקן הn.

האם יש משמעות לכך שהחלפתי במחשב בין כרטיס half למיני ולהפך?

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

לפי כל הבדיקות שעשיתי אני חושד שהרכיב הבא הוא הבעיה

ניתן לנסות לחדש לו את ההלחמות (עשיתי ניסיון זהיר מידי כנראה באמצעות בלואר אבל הפסקתי כדי לא לגרום לנזק ושום דבר לא השתנה)

המחשבה שלי היא להחליף אותו

אם אני צודק מדובר ברכיב הזה

http://www.ti.com/product/tps51117#technicaldocuments

הבעיה שאין לי מספיק נסיון וידע באריזות השונות, לכן אני פונה לעזרת הציבור, אם אני רוצה להזמין דוגמית מהדוגמיות המצויות שם איזו אריזה מתאימה על מנת להחליף את הרכיב הזה? (אל תדאגו, את מלאכת ההחלפה אני משאיר למלחים מקצועי)

אני מדבר על הרכיב שנמצא ליד הPU7, התמונה צולמה דרך מנורת זכוכית מגדלת כך שודאי שהקנה מידה קטן, תקחו את הקבלים בתור רפרנס

טוב לפי הפינים נראה שזה השניים התחתונים

לא הבנתי מה ההבדל ביניהם מעבר לזה שאחד מהם הוא GREEN ואחד לא

בכל מקרה זה מה שהזמנתי TPS51117RGYR

האם זה נכון?

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

המחשב חזר אלי אתמול

הלחימו את הרכיב

נראה שעשו מעט נזק בסביבה, השאלה אם זה נזק שמזיק או רק קוסמטי

צירפתי תמונה

בכל מקרה עדיין לא עובד, אבל נראה שיש שינוי מסויים

מה שכן קורה זה שהמחשב נדלק לזמן ממושך, המאוורר של המעבד נכבה אחרי כמה שניות אבל אין פלט על המסך

אמשיך לבדוק שבוע הבא

פורסם

התמונה באיכות ירודה, קשה לראות בהגדלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים