עבור לתוכן

מספר שאלות לאחר הרכבת חומרה חדשה במחשב

Featured Replies

פורסם

אהלן לכולם, היום החלפתי לוח, מעבד וזכרונות במחשב ויש לי כמה שאלות לגבי כמה דברים שקרו לי במהלך ההתקנה:

1. בזמן התקנת הקירור, הייתי צריך ללחוץ די חזק על הלוח בשביל לאבטח את הברגים ושמתי לב שהוא קצת התעקם, לא משהו רציני אבל יש טיפה כיפוף פנימה כתוצאה מהלחץ, האם זה יגול לגרום לבעיות בלוח? כרגע המחשב עולה ועובד ללא בעיות.

2. בזמן מריחת המשחה הטרמית על המעבד, מעט משחה הגיעה למגעים שנמצאים בחלק העליון של המעבד מסביב ללוחית הכסופה, ניקיתי את המשחה בעדינות עם קיסם אוזניים, בנוסף ממש ממש ממש מעט משחה נגעה באחד הפינים בחלק התחתון של המעבד, גם אותה ניקיתי בעדינות, האם יכול להגרם מזה נזק למעבד או שאין מה לדאוג?

3. בזמן ההתקנה של הלוח עבדתי עם כפפות גומי כדי למנוע חשמל סטטי אבל נראה לי שעדיין היה זרם סטטי פעם אחת או פעמיים בזמן ההתקנה, הכל נראה בסדר והלוח עובד, אבל האם יש משהו שאפשר להריץ על המחשב כדי לבדוק אם יש בעיות בלוח אם? לא ראיתי קבלים נפוחים או משהו כזה והמחשב כאמור עולה ללא בעיות.

4. כשהתקנתי את הגוף קירור, השתחרר אום מהלוחית שיושבת על הלוח אם והייתי צריך להדביק את האום חזרה ללוחית כדי להבריג את הגוף קירור, אחרי ההדבקה, הגוף קירור יושב טוב אבל עדיין אפשר להזיז אותו ממש טיפה כשהוא נוגע במעבד, אולי בגלל המשחה הטרמית הטרייה? בכל מקרה, המעבד הוא i5 2500K והטמפרטורה במנוחה כשהדלקתי אותו הייתה באיזור 36 מעלות, האם תקין? יש לציין שהטמפרטורה בחדר הייתה באיזור ה-28 מעלות באותו זמן, ועכשיו חודש יוני ודי חם :)

אשמח לקבל פידבק, מקווה שאין בעיות, תודה!

פורסם

אם הכל עובד, אין לך מה לדאוג.

באיזה קירור מדובר ומה הטמפרטורות במאמץ מלא?

פורסם
  • מחבר

שכחתי לציין, הקירור הוא Zalman CNPS10X Extreme, מאמץ מלא עוד לא בדקתי כי לא היה לי זמן.

בטוח שאין מה לדאוג לגבי החלקים האחרים?

פורסם

אין סיבה מיוחדת לדאגה. כאמור, תריץ מבחן מאמץ כדי לוודא שהכל בסדר (וגם הטמפרטורה).

פורסם

יש לך מזל... פעם ראשונה שאתה מרכיב מחשב?

פורסם
  • מחבר

ממש לא פעם ראשונה שאני מרכיב מחשב, פשוט היה לי בלת"מ עם הקירור... גם לגבי החשמל הסטטי אני לא בטוח אם זה באמת היה זרם של חשמל סטטי או שהכפפות נתפסו באחד הברזלים וזה הרגיש כמו זרם, לא סגור על זה... אבל הייתי מאוד זהיר והקפדתי לפרוק את הזרם כל כמה דקות.

גיל, תודה, אבדוק מאמץ בהזדמנות הקרובה, הטמפרטורה במנוחה אבל תקינה?

סתם לשם השוואה הרכבתי גם את המחשב הישן שלי אצל חבר שקנה אותו ממני והטמפרטורה אצלו הייתה 29 מעלות עם OCZ Vendetta 2 והמעבד היה Q9550... אבל אצלו הטמפרטורה בחדר הייתה יותר קרוב ל-25 מעלות כי המזגן פעל.

פורסם

הטמפרטורה תקינה. שאני מרכיב מחשב אני לא משתמש בכפפות או משהו אחר, אף פעם לא נתקלתי במצב שזה הרס לי משהו (או בחשמל סטטי).

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה על התגובות, אבצע בדיקת מאמץ לבדוק שאין קריסות או משהו כזה ואעדכן :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים