עבור לתוכן

חיבור מנוע פשוט שהסתבך

Featured Replies

פורסם

יש לי מנוע סלילים עם קבל והכל ממכונת מייבש כביסה.

יש 3 חוטים:

חום, צהוב וכתום.

החום והצהוב מתחברים לקבל ואילו הכתום הישר אל המנוע.

ניסיתי את הקומבינציות הבאות:

כתום - S

חום, צהוב - N

תגובת המנוע: מזמזם ולא זז בכלל גם כשאני מנסה להזיז עם היד

כתום, צהוב - S

חום - N

תגובת המנוע: זמזום, כאשר אני מזיז ידנית הוא מגיע ל420 סל"ד - איטי בשביל מנוע כזה

כתום, חום - S

צהוב - N

תגובת המנוע: זמזום, כאשר אני מזיז ידנית הוא מגיע ל420 סל"ד - איטי בשביל מנוע כזה

למה המנוע איטי? ומדוע בכלל אני לא מצליח להניע אותו ללא סיבוב ידני? הרי, בשביל זה יש קבל לא?

תודה!

עריכה: הערכה שלי, הקבל פשוט הלך לעולמו. הגיוני? 8uF 240V, כמה יעלה?

פורסם

הגיוני מאוד שקבל יילך, זה לפעמים קורה. יותר מזה, הם שמו קבל של 240V - וקבל שמפעיל מנוע חייב להיות ל 400V לפחות - כך שאפילו יותר סביר שהקבל לא תקין

קבל כזה אמור לעלות באיזור 20 שקל

קבל ל 240V יכול להיות קבל Passive PFC או סינון, אבל 8uF זה הרבה יותר ממה שניתן למצוא בחלומות בדבר כזה

אם אתה יודע איזה 2 חוטים הלכו לקבל, אז אתה נותן את ה 240V לחוט ה 3 ולאחד מהחוטים שהולכים לקבל - תנסה את 2 האפשרויות

יש מנועים שבהם צריך לתת לרגע קצר בין 2 החוטים של הקבל כדיי להתניע אותם, ובמעגל יש PTC במקביל לקבל בשביל זה (ויש מנועים שבהם אין את הקבל בכלל ויש רק את ה PTC). כמעט כל המדחסים במקררים ביתיים / תמי4 / וכו עובדים בצורה הזאת, אבל לא ראיתי דבר כזה במנוע של מכונת כביסה/מייבש

יש מנועים (בעיקר קטנים וחלשים יחסית - יש הרבה כאלה במאווררים ומשאבות קטנות וכו אבל לא המנוע שמסובב את התוף למשל) מסוג shaded pole, שיש להם סליל 1 פשוט, אם 2 חוטים שנותנים ביניהם 240V. מנוע כזה לא צריך בכלל קבל - אם יש קבל למנוע כזה אז רק בתור PFC. מנוע כזה ניתן לזהות דיי בקלות : נוא לא עגול כמו כל מנוע אחר אלא מסגרת מרובעת שבולטת מהמנוע לצד, עליה יש סליל אחד פשוט שמקבל את המתח, ולולאה (או כמה) של חוט נחושת עבה מאוד שמולחמת "סתם" מסביב לחלק מהליבה ולא מחוברת לכלום

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת כמו תמיד :)

אני מניח שאם אני יחליף את הקבל הכל יעבוד, אבל דבר אחד עדיין מעניין אותי: מדוע המנוע מסתובב רק ב420 סל"ד? הרי, מנועים כאלה אמורים להתחיל מ1,000, לא יכול להיות שהוא כלכך איטי..

פורסם

יש מנועים שצריכים את הקבל כל הזמן ולא רק בתור דחיפה - יש מצב שהוא יסתדר אם קבל חדש

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

רגע זה פורום מחשבים.. :o מה הקשר למייבש כביסה או שאני לא הבנתי נכון :cool2:

פורסם

האם בבית ספר אתה אך ורק עסוק בלימודים ? ^^

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים