עבור לתוכן

pin tp pin connector

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני כרגע בונה פרויקט, ונתקעתי באיזה משהו - אני צריך להכין קונקטור שהוא פין לפין, כלומר לא מוצלב ולא כלום.

חשבתי שתוכלי לעזור לי למצוא אחד כזה.

הדרישות:

4 חוטים, עם חוטים שמסוגלים להעביר 12V.

חשבתי על ADSL, אבל הבנתי (על בשרי) שיש שם הצלבה כלשהי ולכן זה לא אפשרי.

מה אתם אומרים על MOLEX ?

פורסם

אני לא יודע מה זה קונקטור ADSL, אתה מתכוון לRJ45 ?

מה אתה מתכוון להעביר על הכבל הזה ? על כמה זרם מדובר ?

אם אתה הולך ללחוץ את הכבל לבד אתה בוחר מה להצליב, או שאתה מחפש כבל מוכן ?

פורסם
  • מחבר

1. אני מתכוון לכזה: http://images.blueunplugged.com/dbimgs/WSS-C03-prod.jpg

2. אני רוצה לחבר את הזכר לסטריפ לד - יש לו 4 חוטים כאשר 3 מהם זה הצבעים ועוד אחד של הPOSITIVE COMMON.

3. אני מתכוון להעביר זרם של 12V.

4. אני מחפש פשוט לקרוע את אחד הצדדים של הזכר ולחבר את זה לסטריפ, ואת הנקבה לחבר ללוח מסויים שאני עובד איתו.

פורסם

אם אתה קורע את הכבל ומחבר צד אחד ישירות בלי המחבר אתה יכול לסדר את המוליכים איך שאתה רוצה, ואז לא איכפת לך אם הכבל מוצלב או לא.

12v זה מתח ולא זרם, זרם נמדד בA (אמפר). רוב כבלי הRJ45 מכילים חוטים בעובי של 24AWG - שלא מומלץ להעביר עליהם יותר מכ0.5A.

פורסם

יש כבלים שהם מוצלבים ויש כאלה שלא. חוצמזה אתה יכול לחבר את אחד מהשקעים בצורה מוצלבת (כדיי לבטל את ההצלבה מהכבל), או אם ממש בא לך תשים מיישר מ 4 דיודות בצד שמקבל את המתח (אבל אתה תאבד עליו איזה 1.3V)

הבעיה אם הכבל _בשימושים מסוימים_ היא לא מתח אלא זרם. ובזרם, הבעיה היא לא שהכבל יתחמם או משהוא אלא המתח שיילך לך לאיבוד בהתנגדות של הכבל, והמתח הנמוך מידי שתקבל בצד השני. לחוט נחושת 1 של 1mm^2 באורך מטר יש התנגדות 0.017 ohm. חוטים בכבל CAT5 רגיל הם 26AWG כלומר 0.128mm^2. ויש לך חוט בכל כיוון. כלומר 0.26 ohm במטר של כבל. בזרם של 1A וכבל 5 מטר, אתה תישאר אם 10.8V מתוך ה 12V. אתה יכול להקטין את ההפסדים אם תחבר 2 או יותר חוטים במקביל לכל קו שמעביר זרם משמעותי

בסטריפ לד זה לא הולך להיות בעיה, פשוט כי אם המתח יורד קצת בגלל הכבל גם הזרם יירד בהתאמה, והמעגל לדים בכל מקרה יתייצב במצב שבו הלדים יכולים לעבוד - לכל היותר אם שמת כמות ענקית של לדים הם ידלקו חלש יותר

פורסם
  • מחבר

אתה יכל להמליץ לי על קונקטור שיכל להכיל כמה שיותר ? כי אם יש לו אפשרות להכיל כמה שיותר, זה טוב לי אני לא מאבד שום זרם (תקנו אותי אם אני טועה).

פורסם

יש 2 הגבלות אל הזרם - הקונקטור והכבל :

הקונקטור הוא קטן ונקודתי ולכן הוא לא גורם לאיבוד מתח. אבל אם תעבור את הגבלת הזרם שלו הוא יתחמם ויישרף

האורך של הכבל (לא כולל הקונקטור) הוא מה שמשפיע אל איבוד מתח. אם הכבל דק מידי, בדרך כלל המתח יהיה נמוך מידי למעגל לפניי שזרם יהיה גדול במידה שתגרום לכבל להתחמם כלומר הפקטור המגביל הוא בדרך כלל איבוד מתח ולא התחממות הכבל (במתחים נמוכים כמו 12V - ב 240V השיקול הוא יותר בכיוון של התחממות הכבל)

בתור קונקטור, הערכה שלי לכמה חיבורים שונים :

חיבור RJ (כמו מה שיש לך) 300-500mA

חיבורי קואקס למיניהם (של כבל טלויזיה /הוט) 2A

חיבור בזק ישן מאוד (חור אם פין באמצע) 2A

מולקס 4A

כבלי RCA (וידאו) 2A, התקע עצמו (אם אתה משתמש אם כבל גדול יותר) 4A

פורסם
  • מחבר

תודה !

אני חושב שאני יילך או על RCA או על MOLEX ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים