עבור לתוכן

דרוש מפרט לשדרוג מחשב קיים לצרכים ביתיים/משרדיים תקציב עד 1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אחרי שהשלמתי עם העובדה שהמחשב שלי זוחל ומתיישן החלטתי לשדרג אותו:

כרגע המפרט שלי הוא זה:

HP Pavilion a6420.is

Pegatron Benicia mainboard

Mid-Size ATX

e4600 2.4ghz

2gb DIMM DDR2-666

Gefore 8500 GT

WD Caviar 320GB

המפרט כמעט זהה לזה שמוצג כאן: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01479758&cc=us&dlc=en&lc=en&product=3728844#N859 4

אני רוצה להחליף את ה motherboard ואת המעבד + להתקין זיכרון DDR3 4GB, בנוסף להתקין Corsair GT Series 60GB SSD שכבר קניתי עליו תהיה המערכת ההפעלה וה-WD הישן ישמש לאחסון.

מסקירה קצרה שעשיתי, קיבלתי את הרושם שעדיף לקנות כבר מעבד Core i5 ולא את i3 או שאולי אני טועה. בכל אופן אני רוצה שלאחר השדרוג המערכת תחזיק 3-4 שנים לפחות.

אני מעוניין לשמור על הספק כוח, מארז, כרטיס מסך, dvd, HD, ובמתאם WIFI של המחשב הנוכחי, ואם אפשר(אני מניח שחלק זה עלול להיות בעייתי) בקולר+מאורר של המעבד הנוכחי והקורא כרטיסי זיכרון שיש לי כרגע. אז בעצם אני צריך שהMB החדש יתמוך בכל אלו ויהיה באותו גודל(microATX). כמו כן תמיכה ב USB 3 יכולה להיות פלוס וכמובן כרטיס רשת/קול מובנה בלוח החדש(אני מניח שזה הסטנדרט היום).

השימוש שלי הוא ביתי בלבד, גלישה באינטרנט, office, acrobat פיתוח קליל ב eclipse וצפייה בסרטים מדי פעם.

תקציב כמו שאמרתי עד 1000 ש"ח(לא כולל ה SSD שכבר קניתי). אגב אין לי בעיה לקנות מעבד ישן יותר (i3) וזול יותר כל עוד אני אוכל עוד כמה שנים טובים לשדרג ללא צורך להחליף שום דבר אחר פרט למעבד.

תודה !

פורסם

הדבר היחיד שהייתי משדרג זה להוסיף 2GB, אפילו יד2.

לפני שאתה קונה משהו, תתקין מערכת על הSSD ואז תחשוב אם אתה באמת רוצה לשדרג.

אגב חבל שלא הלכת על הM4 64GB שעולה טיפה יותר.

פורסם

מעבד I5 במקרה הזול עולה מעל 750 ש"ח כך שתצטרך חריגה בשביל זה.

מעבר לזה כדאי לשים לב למה שRUBI אמר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.רק לשדרג את הזיכרון - זאת הייתה התוכנית המקורית אבל הגעתי למסקנה פשוטה: היות ש ה MB שלי תומך רק ב ddr2 זה אומר שלקנות זיכרון כזה ישפר את הביצועים עכשיו אבל זאת השקעה שלא ניתנת ל-"מחזור", בפעם הבאה שארצה לשדרג אני אהיה חייב להחליף את ה MB ואת המעבד ופשוט "לזרוק" את הזיכרון שאני אקנה עכשיו. מעבר לזה ראיתי כבר עכשיו ש ddr2 יותר יקר מ ddr3 ואני מניח שזה בגלל שאף MB חדש לא תומך בהם. בגלל זה לטווח הארוך יותר נראה לי חכם יותר להחליף את המעבד/MB/זיכרון, כך שבעוד 3-4 שנים אני אוכל לשדרג אם אצטרך.

אני לא נעול על i5, האמת היא שאין לי כלל העדפה, אני רק מחפש מעבד שהולם את השימוש שלי ושיהיה אפשר לשדרג אותו בעתיד בלי להחליף את ה - MB.

נשמע כמו שיקול הגיוני לא?

פורסם
  • מחבר

מקפיץ, מחפש עוד עצות

תודה

פורסם

לקנות DDR2 חדש זה אכן "בזבוז" בגלל זה אמרתי שעדיף יד 2, הDDR2 נפוצים שם כי חלק מהאנשים עוברים לDDR3 ואין להם מה לעשות עם הישנים.

אבל יודע מה, אל תקנה כלום בינתיים, אפילו לא זכרון.

תתקין מערכת חדשה על הSSD - ואז תגיד מה אתה חושב על הביצועים של המערכת.

פורסם
  • מחבר

נלך על זה, אמתין בסבלנות ל SSD..

פורסם

אתה עדיין ממתין לו? אפשר עוד לבטל?

למה בכלל הלכת על F3 60 במקום M4 64 כשההפרש כזה קטן..

פורסם
  • מחבר

אני מאמין שאני יכול עדיין לבטל.

אתה חושב שזה באמת כל כך משמעותי ההבדל בין שני הדגמים? שווה לבטל ולהזמין מחדש?

פורסם

עכשיו ראיתי שהF3 עולה 345, חשבתי שהוא בהפרש 20 ש"ח מהM4.

שניהם יהיו מהירים מבחינת תחושה,הM4 יהיה מעט מהיר אם תעשה מדידות לפי זמן אבל זה שלא שמים לב אליו כשהכל זריז. ויש לו גם עוד 4GB.

אני הייתי הולך על הM4.

פורסם

הוא גם אמין יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים