עבור לתוכן

המלצה למפרט של מחשב נייד (2,000-4,000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

לאור זה שהמחשב הנייח שלי עושה בעיות משמעותיות, ולאור זה שגם ככה תוך מספר חודשים אהיה סטודנט ואזדקק ללאפ-טופ, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור מחשב נייד שיתאים לצרכי.

השימושים העיקריים והכמעט בלעדיים שלי במחשב הם כאלה:

- גלישה באינטרנט (הרבה פייסבוק...) - אני פותח הרבה פעמים הרבה חלונות במקביל.

- צפייה בסרטים (בד"כ אונליין).

אני לא משחק במחשב כמעט בכלל.

מבחינת גודל המסך, ארצה שיהיה לפחות 15". משקל פחות משנה. בנוגע לזמן סוללה אני לא מבין (מה זה ארוך? מה זה קצר? כדאי שהוא יעבוד לי באוניברסיטה למשך פרק זמן ראוי...). יש צורך בכונן CD/DVD. אין צורך במערכת הפעלה ורישיון.

אשמח אם תוכלו להמליץ לי על המאפיינים העיקריים שצריכים להיות במחשב. כסף הוא כן אישיו מבחינתי כרגע, לצערי, אז אני משער שאני מדבר על משהו במחיר שבין 2,000 ל-4,000 ש"ח. אבל עדיין הייתי רוצה מחשב שיהיה טוב גם בעוד 3-4 שנים.

תודה מראש!

עומר.

פורסם

כדאי שתענה על השאלון בחוקי הפורום, כדי שאפשר יהיה לדעת מה הדרישות מבחינת הניידות עם המחשב, חיבורים דרושים, וכמובן תקציב.

כמו כן, מה הבעיה עם המחשב הנייח? אי אפשר לסדר אותו ולדחות את הקנייה של הלפטופ למועד קרוב יותר לתחילת הלימודים?

פורסם
  • מחבר

היי יאיר,

הוספתי את זה לת'רד שפתחתי. בנוגע לסיבה שבגללה אני רוצה לקנות כבר עכשיו את המחשב - תראה, קודם כל - בכל מקרה אצטרך לקנות אותו; שנית, מה שקרה למחשב הנייח שלי הוא זה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=534266.0

אני משער שגם אקח אותו לתיקון וגם אם התיקון יצליח, הוא יעלה לפחות כמה מאות שקלים, ועולה השאלה אם לא עדיף כבר לקנות מחשב חדש לאור זה שבכל מקרה אני אצטרך אותו עוד מספר חודשים. אגב... המחשב הנוכחי ממש מסריח לי את החדר (כנראה בגלל השמש ששמתי בו), ואני לא ממש יודע איך לנקות אותו (ואני תוהה אם בכלל אפשר להסיר ממנו את הריח הזה...).

פורסם

לגבי המחשב הנייח, אתה יכול לנסות לפרק אותו, לנקות אותו ביסודיות, להחליף משחה תרמית למעבד וכו'.

אם לא בא לך להתעסק עם זה ואתה רוצה לקנות כבר עכשיו את הנייד, אני הייתי ממליץ על המחשב הבא:

http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-3550-2350m.htm

איכות בניה טובה, מעבד חזק לשימושים, 3 שנות אחריות.

אני לא יודע עד כמה זה יהיה נוח להסחב עם מחשב 15.6" כל היום באוניברסיטה, וכנראה תצטרך לקחת איתך גם את המטען.

אני הייתי מעדיף מחשב קטן יותר, אבל זה שיקול שלך.

אם אתה מעוניין באופציות זולות יותר זו גם אפשרות.

פורסם
  • מחבר

נראה מחשב טוב. בדקתי קצת לגבי מחירים וכו' ופתאום ראיתי שאפשר לקבל מחשב שנראה לי על-פניו דומה - רק עם מעבד Core i5 במקום Core i3 - במחיר טיפה יותר נמוך אפילו:

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=10764

מה דעתך? מה מביניהם עדיף?

פורסם

שים לב שבלינק שלך האחריות היא לשנה בלבד במקום לשלוש.

ובעניין הגודל והמשקל, קח עצה ממישהו עם קצת נסיון עם ניידים בלימודים: אתה ממש לא הולך להסחב עם 15.6" איתך כל יום - מהר מאוד תוותר על הרעיון והמחשב ישאר על השולחן בחדר. אם זה בסדר מבחינתך, מה טוב. אם לא, אני מציע שתשנה את סדר העדיפויות שלך ותחפש 13" קל משקל שנותן זמן סוללה ראוי - ואגב, הווסטרו לא בדיוק מצטיינים בחלק האחרון.

פורסם
  • מחבר

יש לך המלצה למחשב עם מסך 13" וזמן סוללה ראוי, שיתאים לשאר הדרישות שציינתי?

אגב, אפשר בבית לחבר אותו למסך חיצוני, נכון?

פורסם

אם אתה מעוניין בנייד 13" אני הייתי ממליץ על ווסטרו v131 או לנובו thinkpad edge e320.

אפשר לחבר את המחשבים למסך חיצוני דרך חיבור vga או hdmi.

אם אתה כבר מעלה את האופציה לחיבור למסך חיצוני, אולי תרצה להסתכל גם על המחשב הבא:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=14546

11.6", קל וקומפקטי. הרזולוציה זהה למסכי 13.3" ו-15.6" בדגמים האחרים.

המעבד חלש יותר, לשימושים שלך כרגע הוא טוב אבל למקרה שתשתמש באיזושהי תוכנה תובענית בלימודים הוא פחות מומלץ.

פורסם
  • מחבר

כשאני חושב על זה, לחבר את זה למסך יהיה קצת בעייתי... מה, אני אשב עם לפ-טופ פתוח (כולל המסך שלו) ואסתכל על מסך אחר, כשבזווית העין אני כל הזמן רואה את המסך של הלפ-טופ?

ואני תוהה... המחשב עם מסך ה-13" שוקל 1.8 ק"ג, ועם מסך ה-15.6" שוקל 2.4 ק"ג. ה-600 גרם האלה הם הבדל כל-כך גדול?

כי חשוב לי מאוד גם שהמחשב יספק את כל הצרכים שלי בבית... כולל לראות סרטים וכד'.

פורסם

זו לא בעיה בכלל, פשוט סוגרים את המסך של הלפטופ, וכמובן לא שוכחים להגדיר לפני זה שהמחשב ימשיך לעבוד גם כשהמסך סגור.

אפשר גם להגדיר שהמסך החיצוני בלבד יעבוד והמסך של הלפטופ ישאר כבוי, ואז אפשר להשאיר אותו פתוח.

אם כבר יש לך מסך חיצוני אז זו צריכה להיות הבעיה האחרונה שלך.

מבחינת משקל, מדובר בערך ב-600-700 גרם, וגם פיזית המחשב גדול יותר. אם אתה מתלבט תבדוק אפשרות להסתכל על המחשבים האלה (או מחשבים דומים בגודל) באיזושהי חנות.

מה הכוונה מבחינת הצרכים? אם המעבד הוא אותו מעבד הביצועים יהיו זהים.

פורסם
  • מחבר

הכוונה מבחינת צרכים בהקשר הזה היא בעיקר שאוכל לראות בו סרטים וסדרות בנוחות.

הבעיה היא שצריך להשתמש במקלדת שלו, ואז המסך פתוח... Anyway, לי אישית לא נראה שתהיה לי בעיה "להסחב" עם מחשב עם מסך 15". אבל אשקול את זה.

בכל אופן, המון תודה לכם חברים! :-)

פורסם

כשאתה בבית אתה יכול לחבר לו את המקלדת, ואז זה ירגיש כמו מחשב שולחני לכל דבר.

הרבה עושים את זה, לא סתם המציאו תחנות עגינה לניידים (לא שאני ממליץ לקנות מחשב נייד עם תחנת עגינה, כן?...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים