עבור לתוכן

לוח אם לאינטל מבוסס ציפ 875 וכמה שאלות על RAID

Featured Replies

פורסם

חבר שלי ביקש ממני לפרסם את השאלה הזאת

ברצוני לקנות לוח לפנטיום 4 עם RAID ב SATA, ולחבר שני רפטורים בסטריפינג.

עדיין לא הבנתי לחלוטין את ההבדל בין הצ'יפסטים של אינטל, הבנתי שה PAT שיש ל875 עובד יותר טוב רק

בתאורייה אבל אף אחד לא הוכיח את זה עדיין, אבל שהוא גם מגיע עם בקר RAID שיכול לחסוך בעלויות.

הלוח שאני מחפש חייב להיות אמין ואיכותי. משהו שיעבוד בלי תקלות.

עכשיו כמובן שאני מחפש לוח שיהיה כמה שיותר זול.

בגדול אני מתלבט בין שלושה לוחות שהבנתי שהם טובים.

Gigabyte GA-8I875 שעולה 871 בזיגזאג ומגיע עם אחריות לשלוש שנים, שני SATA בצ'יפסט של

אינטל, ושש מקומות לזיכרון.

הבנתי שזה לוח איכותי מאוד שלא עושה בעיות, אבל שלא משתווה ל ABIT.

Abit IC7 שעולה 670 ב KSP, מגיע עם אחריות לשנתיים, שני SATA בצ'יפסט של אינטל, וארבע מקומות לזיכרון.

עכשיו, לפי מה שהבחור בזיגזאג אמר לי, הבקר הוא לא של אינטל, אלא של פרומיס, מה שנשמע לי מאוד מוזר.

בנוסף הוא אמר לי ששני לקוחות שלו שעבדו ב RAID 0 עם שני רפטורים של WD, אכלו אותה כשהבקר זרק להם

את כל החומר מהדיסק. הוא אמר לי שזה לא רשמי, אבל שיש בעייה עם הלוח הזה.

Abit IC7-G שעולה 890 ב KSP, מגיע עם אחריות לשנתיים, שני SATA בצ'יפסט של אינטל, ושניים נוספים עם

בקר פרומיס, וארבע מקומות לזיכרון.

עכשיו, מצד אחד קראתי שהבקר של אינטל יותר מהיר כי הוא עובד בנפרד מהPCI, מצד שני קראתי שאם משנים את

המהירות של ה PCI המחשב לא עולה כשמחוברים דיסקים בבקר של אינטל, בעוד שאם מחברים אותם לבקר של

הפרומיס, הכל סבבה אגוזים.

עכשיו השאלה המרכזית היא, איזה לוח אני לוקח בהתחשב בכל זה.

כמובן שאני פתוח להצעות נוספות שיתנו לי פתרון לצרכים.

והאם באמת יש בעייה עם אחד הבקרים\הלוחות ??

בבקשה, רק מידע שמגובה בנימוקים או לינקים.

פורסם

I haven't heard of any problems with increasing the FSB while using the ICH5R SATA RAID controller.

As for a good board, I'd consider the Asus P4P800, it's reliable and it has the ICH5R SATA controller.

פורסם
  • מחבר

בלי קשר ל-OC הם טענו שיש בעיות עם SATA RAID של Promise

ואני עדיין צריך המצלמה ללוח.

יש איזה משהו מיוחד שאני צריך לדעת על הגיגהבייט? המלצות אחרות?

פורסם

Gigabyte are generally ok, I'm just not too crazy about their boards.

I would personally go for the Asus or the Epox EP-4PDA2+ (865PE),it has two SATA RAID controllers, one Silicon Image controller and one Intel controller and also a Highpoint PATA RAID controller, I personally have it and it's a superb board.

פורסם
  • מחבר

Epox לא בא בחשבון כי אין איפה שאני קונה

Asus יקר וקראתי שהוא עושה בעיות עם זיכרון של Corsair (יש לי Corsair 512MB 400MHz LL X 2)

פורסם

הייתי יורד מה-IC7-G לחלוטין מכיוון שהוא יקר מה-IC7 הרגיל רק עקב כרטיס הרשת במהירות ג'יגה שהוא מכיל.

פורסם

מה עם הABIT AI7? לוח מצויין במיוחד לאוברקלוק...

פורסם

אמממ....

אני בעליו המאושר של P4P800 ASUS כבר שבוע לערך,אני מאוד מאושר ממנו,הוא אמין,איכותי,קל לתפעול (יש הרבה פיצ'רים ויוטיליטיס) וגם יפה בנוסף לכל.

הוא גם לא מאוד יקר,למרות שהוא לא זול,ואם אני לא טועה הוא בסך הכל יקר מהלוחות שאת שמם הזכרת ב100 או 200 ש"ח.

בסך הכל אני ממליץ עליו בחום כמו שדן אמר.

דבר שני לגבי בעיות ASUS וקורסירים?

לחבר שלי יש את גרסת הדלוקס של הלוח שלי,ו512 די די אר קורסיר,והוא עובד נהדר.

בסך הכל אני חושב שהקורסירים קיבלו שם טוב מדיי,הם בסך הכל לא מדהימים לאובר כמו שסופר עליהם,המתחים סבירים,והמחיר בשמיים.

הם אומנים איכותיים יותר,אבל בשביל המחיר שלהם אפשר לצפות ליותר.

בכל מקרה אני אומר שאין בעיה וגו פור אסוס...:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים