עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

בניית מכונית על שלט RC

Featured Replies

פורסם

היי ,

אני רוצה לשלוט עם שלט של אוטו על שלא ישן שעובד על rc 27mhz

ופירקתי תאוטו והחיישן שהיה שם הוא TBV18900 r-01

איך אני מחבר אותו לארדואינו ?

תודה

פורסם

לא מצאתי מידע על רכיב כזה ברשת. אפשר תמונה?

בעיקרון, מהמקלט במכוניות על שלט יוצאים שני סטים של חוטים - אחד לסרבו ששולט בכיוון ימין-שמאל, ואחד לסרבו נוסף או למעגל ששולט במנוע הראשי. אתה יכול "להתעלק" על החוטים האלה בעזרת הארדואינו, אם כי לא בטוח שזה יהיה פשוט - למשל, סיגנלים שנשלחים לסרבו הם בעצם עליות וירידות של המתח בתדר משתנה, כך שאתה לא יכול סתם למדוד אם יש מתח בחוט או לא אלא צריך לעשות ממוצע לאורך פרק זמן מסוים.

פורסם
  • מחבר

אני יכול פשוט רק להתשמש בשט ולקנות כזה ? את הסרווים אני קונה חדשים ויחבר אותם ישירות לארדואינו לא ישר למקלט

פורסם

בוא נפריד בין ארבעה חלקים: השלט-רחוק, המקלט, הארדואינו והסרבו(אים).

אלא אם אתה גורו של אלקטרוניקה, ממש לא כדאי לוותר על המקלט. אם זה שבמכונית לא עובד, תצטרך להשיג איכשהו אחד חדש שמתאים לשלט, כי לקלוט ולפענח לבד את הסיגנלים מהשלט זה סיפור מהת**.

ברגע שיש לך מקלט תקין, מה שאתה עושה איתו זה כבר בחירה שלך: לצורך העניין, אתה יכול בהחלט לחבר את היציאות שלו לארדואינו ולקרוא מהן. רק תוודא שהמתחים שהוא מספק הם בטווח 0-5 וולט, כדי שלא תשרוף משהו בטעות.

וכמובן, לארדואינו לבדו אין מספיק כוח להניע סרבואים רציניים, אז אל תחבר את הפלוס והמינוס שלהם ליציאות של הארדואינו אלא השתמש בטרנזיסטורים ובאספקת כוח חיצונית. יש טונה מדריכים לזה ברשת.

פורסם
  • מחבר

אין לי דרך לבדוק עם המקלט עובד, כי המנוע שיש במכונית לא עובד ,, אני גם לא מוצא שום דפי מידע ברשת על הדפים האלה, האם אפשר לבנות שלט ומקלט על RF?

פורסם

אז איך אתה יודע שזה דווקא המנוע שמקולקל ולא המקלט? ;)

קח מולטימטר ותתחיל למדוד בדיוק מה עובד ומה לא...

כמובן שעם רכיבים ותכנות מתאים אפשר לבנות מה שרוצים, אבל אם יש סיכוי שמה שיש לך ביד יספיק, זה נראה לי פתרון עדיף.

פורסם
  • מחבר

חיברתי את המנוע ישירות ל5 וולט והוא לא זז

לגבי הסרווים אני יכול פשוט לחבר אותם לסוללה חיצונית של 4.8 וולט ורק את הככבל הצהוב לארדואינו ?

ולסרווים איך אני מחבר צירים?

דרוש בקר לכל סרוו?

פורסם

וזה מנוע של 5v? גדול? קטן?

יכול להיות שהוא מקולקל, אבל הכי טוב לבדוק עם מולטימטר את המתח שיוצא מהמקלט כשאתה משדר פקודות מהשלט. רק ככה תוכל לדעת בוודאות אם המקלט תקין או לא - כמובן, בהנחה שהשלט תקין...

אפשר לחבר את הסרבואים לסוללה חיצונית, רק תזכור שאת המינוס שלה צריך לחבר גם ל-Ground של הארדואינו, כדי ליצור "בסיס משותף" לשליטה שלו דרך החוטים הצהובים.

סרבואים מגיעים בד"כ עם מספר "ראשים" להחלפה, שאפשר להבריג לציר הראשי של הסרבו מצד אחד ולמה-שזה-לא-יהיה מצד שני. אם אתה צריך משהו משוכלל/מדויק יותר, זה כבר לא התחום שלי.

פורסם
  • מחבר

האם צריך לסרבו דרייבר ?

ואיך אני בודק מתח במקלט כי יש שם 5 חיבורים ואין לי מושג מה של מה או משהו כזה.

פורסם

סרבואים קטנים כמו של מכוניות על שלט וטיסנים לא צריכים דרייבר.

אין לי מושג איזה מין מקלט יש לך ומה כל חוט בו עושה (אני אפילו לא יודע איך הוא נראה...) אז או שתביא תמונה, או שתיקח מולטימטר ותתחיל לחקור.

פורסם
  • מחבר

בדקתי ויש שינויים במתח שהשלט פועל אבל משום מה שכל המערכת עובדת השלט לא מפעיל את המנועים (בסוף המנוע כן עובד)

אני רוצה בכ"מ להשץמש בשני סרווים אחרים אבל איך אני מסדר תשלט ? ואת הRC ?

סוללה של 4.8 וולט מספיקה לסרבו ?

אני גם רוצה לעשות במכונית חיישן מהירות שיציג את הקמש על LCD האם החיישן הזה מתאים ?http://www.ebay.com/itm/MMA7361-Angle-Sensor-Inclination-Accelerometer-Acceleration-Module-Arduino-Speed-/190596909700?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c60760a84

פורסם

בדרך כלל הסרווים משמשים כדי להפנות את הגלגלים לכיוון הנסיעה ולא בתור "המנוע של הרכב".

בעקרון אפשר להשתמש בחיישן כדאי למצוא את המהירות אבל זה דורש קצת עיבוד מתמטי.

יש לך ספריה לחיישן שיודעת לעשות את זה ?

אתה רוצה שיהיה LCD על המכונית והוא יראה לך את המהירות ? אתה מתכוון לרדוף אחרי המכונית בשביל לראות את המהירות ?

איזה LCD מדובר ? טקסט ?

פורסם
  • מחבר

המכונית לא תהיה כל כך מהירה , אני יודע שבעיקרון סרוו אחד הא קדימה ואחורה ועוד סרבו רק מזיז את הכיוון של הגלגלים אבל יש שיטה יותר טובה מבחינתי והיא שני מנועים , אחד על ציר גלגלים אחורי ואחד על קדמי אם האחורי מתסובב בכיוון השעון וההקדמי נגד כיוון השעון זה יוצר נסיעה לכיוון מסוים. הבעיה שלי היא בעיקר השלט כי אני לא מצליח להגדיר את החיישן

פורסם

שיטה פופולרית היא לשים מנוע על הגלגלים הימנים ומנוע על הגלגלים השמאלים, אם שני המנועים פועלים באותה מהירות המכונית תסע קדימה.

אם מנוע ימין יהיה מהיר יותר המכונית תפנה ימינה.

פורסם
  • מחבר

גם אפשרי אבל אני חייב קודם להצליח עם השלט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.