עבור לתוכן

סוללות תחליפיות למכשיר סלולרי

Featured Replies

פורסם

שמתי לב שאין בסטיקי את הנושא הזה, ולדעתי צריך להיות...

לא כי אני צריך כרגע, אלא כדי שתהיה מודעות לבעיה.

נכון להיום אם רוצים לקנות סוללה תחליפית, יש 2 אופציות, OEM ו-non OEM.

לרוב זה מה שזה אומר:

OEM - סוללה של היצרן המקורי, במילים אחרות זהה לזו שבמכשיר שלכם.

non OEM - סוללה תחליפית, לרוב מדובר בסוללות של יצרני צד 3 והן בעלות עוצמה חלשה או סוללות מקוריות פגומות (נפלו בבדיקות).

בארץ לרוב מוכרים סוללות non OEM במחירים של סוללות OEM (שעולים מן הסתם יותר), זו ממש גניבה(!).

ב-eBay הבעיה זהה, רוב הסוללות הן מהסוג השני והן לא שוות את הכסף שלכם (גם אם הם עלו דולר).

בד"כ הישר מהקופסה תרגישו שהן מספיקות למעט זמן, או שהן יפעילו בסדר שבועיים שלוש ואז תרגישו כאילו הסוללה בת שנתיים שלוש (אחרי חצי שעה של שיחה צריך לחפש מטען).

האם מישהו מכיר חנויות בארץ או ב-eBay שמוכרות סוללות איכותיות?

תודה

פורסם

אם כבר אתה רוצה לעשות מזה סטיקי אז כדאי לכתוב את המידע בצורה נכונה:

Original סוללה מקורית של היצרן המקורי.

OEM סוללה תואמת שיוצרה על ידי יצרן אחר אבל תואמת למפרט של היצרן המקורי. זאת המשמעות של המושג. הסוללות האלה לא בהכרח לא איכותיות ובטח ובטח לא סוללות פגומות שנפלו בבדיקות (אף אחד לא מוכר כזה דבר בשום מקום). הרבה פעמים הן אותם הסוללות מאותם המפעלים של היצרן המקורי, רק בלי הלוגו למשל.

לא מכיר מה זה NON OEM, לא ראיתי כזה דבר אף פעם.

סוללות זה עסק בעייתי. אף אחד לא רוצה לשלם יותר מדי, אבל אף אחד לא רוצה סוללה גרועה או כזאת שתתפוצץ לו במכשיר.

חברה אחת שנחשבת יחסית איכותית בתחליפיות שאני מכיר זאת mugen:

http://www.mugen-power-batteries.com/

יש עוד חברה שאני אזכר בה בהמשך.

פורסם

אישית אני מביא לארץ את הסוללות Anker, עד עכשיו אני והשאר מרוצים

פורסם
  • מחבר

OEM = Original

הנה קישור אם תרצה לקרוא. בכל זאת תודה על האתר!

פורסם

הכוונה בסוללות OEM היא סוללות שמיוצרות על ידי יצרן אחר שהן כמו המקורי. אם אתה רוצה לחשוב שהן מהיצרן המקורי אז בהצלחה. זאת המשמעות של המושג.

פורסם
  • מחבר
An original equipment manufacturer

תרגום: היצרן המקורי של הציוד.

אבל אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה ;)

פורסם

באיביי המשמעות של זה שהסוחרים אומרים שבעצם מי שמייצר את הסוללה זה אותו היצרן שמייצר לחברה המקורית. זה לא אומר שזה מקורי, זה לא אומר שזה באמת ככה, וזה לא אומר שזה סוללה מקורית.

פורסם
  • מחבר

ולכן פתחתי את הטרד :xyxthumbs:

פורסם

אבל לא הבנת, ההסבר שלך שגוי מהיסוד

OEM= original equipment manufacturer, כלומר, יצרן המקור של הציוד. למה הכוונה?

סתם לדוגמה, חלק מספקי הכוח של חברת corsair מיוצרים ע"י סיסוניק, לכן corsair זה ה brand, וסיסוניק הם ה OEM.

שמוצר נמכר כ OEM, זה אומר שהוא נמכר תחת השם של החברה שמייצרת אותו בפועל.

פורסם
  • מחבר

אין בעיה, טענתי שזה זהה לסוללה שבאה עם המכשיר (כאשר מצוין OEM), וכך יודעים שהמוצר איכותי (שוב, יש רמאויות...).

הרעיון בטרד היה להמלצה על חנויות, חבל שנכנסנו לדקויות.

פורסם

מעקב

פורסם

יש לי נסיון טוב עם סוללות שרשום עליהן שם של חברה כלשהי שהן לא זהות למקוריות (andida למשל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים