עבור לתוכן

מחפש כרטיס קול "אודיופילי" אנלוגי

Featured Replies

פורסם

אני מחפש כרטיס קול לשדרוג שמיעת מוזיקה מהמחשב. הקאצ' - צריך להוציא סאונד 4.1 אנלוגי. שמתי עין על הSTX המומלץ אבל מסתבר שאפשר להוציא ממנו רק סטריאו אנלוגי.

כרגע יש לי CREATIVE AUDIGY 2 ואני מועניין לשדרג את חוויית הסאונד. הדגש הוא על מוזיקה אבל שתהיה תמיכה במשחקים. בעקבות הסיוט עם קריאייטיב אני מעוניין גם בכרטיס עם דרייברים נורמליים לWINDOWS 7.

מהבדיקות שערכתי מצאתי שהכרטיס הכי רלוונטי לדרישות שלי הוא הXONAR D2X יד שניה (כי אי אפשר למצוא חדש בשום מקום). אשמח לדעת אם יש כרטיס שיענה טוב יותר על הדרישות שלי. התקציב הוא עד 1000 ש"ח.

פורסם

נראה לי שקלעת בול. Asus Xonar D2X הוא נראה לי הבחירה האידאלית.

אפשר לשקול גם Auzentech X-Fi Meridian מיד שניה, אבל אני לא יודע איך הוא כנגד האסוס (פרט לעובדה שהוא יותר טוב במשחקים בגלל שבב הXFI).

כמו-כן אני לא יודע איך הדרייברים שלו - בעוד שאני יכול להעיד שהדרייברים של הXONAR הם פשוט תענוג.

פורסם

אני לא חושב שנשארו עוד יצרניות נוספות עם דרייברים מעודכנים חוץ מאסוס.

לא שמעתי על כרטיסי קול חדשים\מיצרנים אחרים כבר שנים.

אבל יכול להיות שאני טועה, כי אודיו זה לא כ"כ התחום שלי.

פורסם

הD2X שלי עובד נפלא עם הכל בוינדוס 7.

לא יודע לתת סיבות למה כן לקנות אותו(כי אני לא מכיר את כל האפשרויות), אבל גם לא רואה סיבות לא לקנות אותו.

פורסם

פעם היה לי כרטיס "כאילו איכותי" שהגיע עם לוח יקר של ASUS.

אחר כף החלטתי לשדרג ולקנות CREATIVE X-FI(מסיבה כלשהיא).

הCREATIVE עשה בעיות שלא ניכנס אליהם, ובגלל זה נאלצתי להחליף אותו בD2X.

ההבדל באיכות הסאונד בין הOB(שנחשב איכותי יחסית לOB בזמנו) לCREATIVE היתה במקצת מורגשת.

ההבדל באיכות הסאונד בין הCREATIVE לD2X היתה יותר מורגשת.

אני לא יודע אם אפשר להגדיר אותו כאודיופילי מבחינת איכות.

אנטולי אולי יגדיר את הDAC של הD2X כבינוני+ או כטוב-, בטוח יש DAC איכותיים יותר בעולם האודיופיליה.

בעוד שאת הכרטיסים של CREATIVE והOB הוא יגדיר כגרועים.

בהתחשב במכלול הדברים שצריך מכרטיס קול במחשב ושהD2X נותן, אני מאוד מרוצה ממנו.

החיסרון היחידי שלו הוא שאין יציאת אוזניות נפרדת(לא אחורית ולא לחיבור קדמי).

כך שאם אין לך אפשרות להתחבר למגבר עם יציאת אוזניות זה יכול להיות מאוד מטריד.

פורסם
  • מחבר

האודיופילי היה במרכאות. הכוונה לכרטיס שיתן חווית האזנה טובה במוזיקה כאשר הוא מחובר למערכת רצינית. הסתדרתי עד עכשיו בלי יציאת אזניות, זה לא מה שישבור אותי.

פורסם

לא אמור להיות לSTX מפצל אודיו אנלוגי ל7.1?

פורסם
  • מחבר

כמעט בלתי אפשרי למצוא אותו ואיפה שניתן המחיר שלהם ביחד הוא כבר באיזור ה1300 ש"ח, שזה כבר יותר מדי.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שכחתי לעדכן.

קניתי כרטיס D2X יד שניה. הצליל "שונה" מהקודם. אני מחפש דרך להיפטר מכל האקולייזרים למינהם ולהוציא קול טבעי ככל האפשר. איך אני עושה זאת? בנוסף, מה תפקיד הINPUT AUDIO בלוח הבקרה שלו? אני צריך להחליף כל פעם ידנית לפי סוג השימוש שלי (מוזיקה,סרט,משחק)?

פורסם

קודם כל תתחדש. אם אתה מאזין למוסיקה (2 ערוצים) תשתמש ב Kernel Streaming או WASAPI. אם אתה מאזין למוסיקה רב ערוצית / סרט (איזה נגן?) פשוט תבטל כל מיני אקולייזרים, אפקטים וכו' בדרייבר, כמו כן תבטל גם ב Properties של הכרטיס עצמו תחת טאב "Enhancements".

פורסם
  • מחבר

יש לך דרייברים של אסוס? משהו מוזר שם בINPUT. לא נראה לי הגיוני שאצטרך לשנות כל פעם בלוח הבקרה בין מוזיקה לסרט (לדוגמא). אני משתמש בד"כ בMPC-HC כי הוא מאפשר לי שליטה נוחה על הרמקולים.

פורסם

אין לי דרייברים של אסוס, אבל אני די בטוח שזה מן סוג של EQ. תקרא ביקורות פה על כרטיסים שלהם, אולי תקבל מושג איך הדרייברים בנויים.

פורסם
  • מחבר

יש שם משהו מוזר, לכן שאלתי.

פורסם

תמונה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים