עבור לתוכן

אוברקלוק לQ9550 (עדכון: הגעתי ל3.2GHZ יציב, תקוע עכשיו בגלל טמפ' +80-85 מעלות)

Featured Replies

פורסם

לגבי הצ'יפ התכוונתי ל-Q9550 עצמו, כל סדרת Q בעיקרון מעוצבת על אותה ליטוגרפיה וטכנולוגיה ואינטל מוכרת את המעבדים האלה במהירויות שונות בהתאם לתקציב של הצרכנים, כמובן שמעבדים חזקים יותר מצויידים בטכנולוגיות חזקות יותר לתדרים גבוהים. יכול מאוד להיות שה-Q9550 שלך יצא מהמפעל עם יכולת אוברקלוק של כמה מאות מגה הרץ, זה יכול לקרות, אני לא חושב שמדובר בלוח כי אתה אומר שבמתחים גבוהים יותר המעבד יציב והלוח לא מגביל, מה שמגביל הוא כנראה המעבד.

ולגבי הפירוק וההרכבה, לא התכוונתי שתפרק את כל הלוח, פשוט לפרק את הקירור מהמעבד ולבדוק אם קיימת שם משחה טרמית, ואם כן אולי שווה להוציא את המעבד ולרענן אותה קצת, תאמין לי, לוקח 10 דקות :)

נניח שהזכרון שלך הוא לא הבעיה, כשאתה שם תדר גבוה כמו 3.8GHZ ומשאיר את המתחים על AUTO הביוס אוטומטית לוקח טווח בטחון ועושה Overvolt כדי שהמחשב יחזיק אותו, בגלל זה אוברקלוק זו עבודת נמלים כדי למצוא את המתח הכי יציב. אני למשל נתקעתי ב-3.8 וכשניסית 4.0 פחות מ-1.5 המעבד שלי לא היה מוכן לקבל בשביל להחזיק את התדר הזה וזה מתח שלא היה מקובל עליי אז נשארתי במתח 1.4 על 3.8 גיגה כי ה-200 מגה הרץ הנוספים לא שווים את זה..

אבל כשאני ניסיתי להגדיר לו 4.0GHz על AUTO הלוח הקפיץ לי את ה-PLL (שזה המתח הכולל של כל המעבד כולל VCORE וכל הרפרנסים למיניהם) ל-1.77 או משהו כזה ואת ה-VCORE ל-1.6 שזה מטורף וסביר להניח שהמעבד היה שופך מנוע עם מתח כזה.

החלק הכי מדאיג כאן הוא שגם באוברקלוק יחסית קליל של 10-15% אתה מגיע לטמפרטורות מאוד גבוהות של 80 מעלות וזה באמת לא תקין, אני יודע שזו שאלה מטומטמת, אבל בדקת שהמאוורר על הגוף קירור עובד כמו שצריך? כנס לביוס ותראה מה ה-RPM שלו, יכול להיות שהמאוורר התעייף והוא לא מקרר טוב כבר?

עשה לעצמך טובה תרים את הגוף קירור ותראה מה קורה שם עם המעבד, יכול להיות שתחסוך ככה את כל ההתעסקויות האלה...

• תגובות 40
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

יכול להיות שנפלתי על צ'יפ כזה למרות שהSTEPPING שלי הוא A, וREVISION E0? אני זוכר שקראתי שהוא הכי מוצלח לאוברקלוק מהסדרה הזאת.. מוזר

אצלי בשביל להגיע למעבד ולהחליף את המשחה הטרמית, חייב לפרק את כל הלוח אם ולהוציא את התומכות של מאחורה - אחרת ההייתי עושה זאת מזמן. (THERMALRIGHT EXTREME )

המאוורר בהחלט עובד כמו שצריך ותקין.

בכל מקרה, מקודם ניקתי את כל המארז טוב טוב עם קומפרסור , ירדו מעט הטמפ' , בעיקר במנוחה במצב מנוחה זה מורגש

מצב מנוחה ומצב מאמץ (אמנם מאמץ רק 8 דקות ולא הכי מייצג אבל עדיין):

tempp587.jpg

אבל כל זה לא עוזר לנו - אני רוצה שיהיה לי 3.2GHZ יציב שמוגדר ידנית ולא AUTO על המתחים. מה לעשות?

אח"כ משם ולהגבלה של טמפ' גבוהה נידע איפה הגבול של המעבד הזה, כי כמו שאתה אומר כנראה שאני שם אותו על 3.8 עם ההגדרות שלך ושם AUTO שוב על המתח, אז יש מתח ממש ממש גבוהה..

פורסם

נראה לי שיש לך בועת אוויר במשחה, הפרש של 10 מעלות לא צריך להיות.

3 שנים בלי להחליף משחה זה הרבה זמן. גם תלוי אם המשחה איכותית, ככל שהיא איכותית ככה היא מחזיקה יותר זמן.

פורסם

אני עם Jabberwock, אין טעם להמשיך לנסות ולקנפג את הביוס עד שתבין מה קורה מתחת לגוף קירור...

פורסם
  • מחבר

אני באמת מתקשה להבין מה הקשר בין הדברים :nixweiss:

עם הגדרות AUTO על המתח אני מצליח להגיע ל 3.2GHZ יציב כמו ברזל, עם הגדרות ידניות של המתחים(גם גבוהות!) אני לא מצליח אפילו לעלות את המערכת הפעלה או לעשות POST

מה הקשר בין הטמפ' של המעבד שהיא גבוהה בכל מקרה כה וכה? (ועכשיו פחות בגלל שניקתי את כל האבק עם קומפרסור אוויר)

מה ששאלתי זה איך להגיע למינימום אוברקלוק אבל שיהיה מוגדר ידנית במתחים ויציב!!(קרי OVER של 400MHZ סה''כ ל3.2GHZ) כך גם אם יהיה את המתח המתאים, שיהיה הרבה יותר נמוך מהAUTO שמוגדר לו(אתה בעצמך אמרת שהוא עושה כנראה Overvolt שיכול לגמור את המעבד), אז גם המעבד יהיה בטוח יותר קר.. זה כבר לא מה שחוסם אותי כרגע.

אבל במקום כל זה, עדיף לא להסתבך.. :-\

פורסם

בעיקרון מה שאתה צריך לעשות זה לא לגעת במתחים בביוס, כנס לוינדואס ותגדיר את המתחים שאתה רוצה ב-ET6 של גיגהבייט, כמובן שהם זמניים... אחרי ההגדרה הזו אתה צריך לעשות בדיקות מאמץ ומשם להתקדם. עוד משהו שהייתי מציע לך לעשות זה לעדכן את הביוס, יש כלי של גיגהבייט שאתה יכול להוריד מהאתר שלהם כדי לעשות את זה.

פורסם

אם גוף הקירור שלך חם כמו תנור , כנראה שהטמפי באמת גבוהה .וחוץ מזה , אם גוף הקירור כזה חם , שום הוספה של משחה טרמית לא תעזור , כי כנראה שמעבר החום בסדר .

מה שמגביל אותך הוא כנראה לוח האם . אני בספק שהמעבד בעייתי .

בשביל אוברקלוק מסכן כזה אין צורך בכלל לגעת במתחים , אם זה לא עובד במתח נמוך , כנראה הלוח מספק מתח לא יציב שנופל ברגע שהמעבד מועמס טיפה . כשאתה מעלה טיפה את המתח ויש עומס על המעבד , המתח שוב נופל , אבל הפעם לדרגה בה המעבד יכול להמשיך לעבוד , אבל מתחמם יותר מדי .

פורסם

חוץ מזה משהו מוזר לי במפרט שלך , הלוח Gigabyte GA-EP45T-UD3LR

לא תומך בזכרונות DDR3 , ואתה רשמת שיש לך DDR3 ?

פורסם
  • מחבר

בעיקרון מה שאתה צריך לעשות זה לא לגעת במתחים בביוס, כנס לוינדואס ותגדיר את המתחים שאתה רוצה ב-ET6 של גיגהבייט, כמובן שהם זמניים... אחרי ההגדרה הזו אתה צריך לעשות בדיקות מאמץ ומשם להתקדם. עוד משהו שהייתי מציע לך לעשות זה לעדכן את הביוס, יש כלי של גיגהבייט שאתה יכול להוריד מהאתר שלהם כדי לעשות את זה.

אוקי הורדתי את התוכנה , רק לא הבנתי מה התכוונת שאני יעשה בידיוק

לבטל את האוברקלוק בביוס או לא? במתחים בביוס אני לא נוגע שם, סבבה.

לעלות בתוכנה רק את הVCORE תוך כדי העאלת הFSB ואז לבצע בדיקות של מאמץ?

מה עם שאר הפרמרטים של Termination / MCH CORE / CPU PLL והשאר? באיזה הדרגה לעלות אם בכלל?

אה, ולגבי השאלה שלך סטפן - צחי צודק, מאוד מבלבל אבל הדגם שלי הוא T שתומך בDDR3..

פורסם

אתה לא מבטל את האוברקלוק בביוס, אתה משאיר אותו ו-ET6 יקרא את הערכים מהביוס שלך, תגדיר שם את המתחים שאתה רוצה לבדוק כמו שהיית מגדיר בביוס ותעשה בדיקת מאמץ, בינתיים תתחיל רק עם VCORE ואל תגע ברפרנסים כרגע, מה שחשוב עכשיו זה שתגיע למצב שאתה מצליח להעלות וינדואס על תדר 3.8.

הרבה אנשים יגידו לך ש-ET6 לא טוב כי לעשות אוברקלוק דרך וינדואס יכול לעשות בעיות, אבל אנחנו לא באמת עושים אוברקלוק דרך וינדואס אנחנו רק משנים הגדרות מתח באופן זמני כדי שתוכל לבדוק יציבות, למה זה כן טוב? כי אם במקרה תעלה את התדר יותר מדי והמחשב לא יתן לך פוסט תוכל למנוע לופ של ריסטרטים כי ההגדרות בביוס לא נשמרות, אחרי שתמצא את המתחים והתדר המדוייק תוכל להגדיר ערכים אבסולוטיים בביוס.

בקיצור, תעלה את ה-VCORE ואת ה-FSB לכמה שאתה רוצה ותלחץ SET או APPLY לא זוכר כבר איך זה שם, אם האוברקלוק לא יציב המחשב ישר יקפא לך ורק ריסטרט ישחרר אותו. אם אתה רואה שהמחשב ממשיך לעבוד בלי בעיות, פתח פריים 95 ותעשה בדיקת BLEND של שעה לראות שיציב, אפשר גם לבדוק עם IBT או LINX אבל אלה תוכנות שמעמיסות חום כבד מאוד על המעבד ועם הטמפרטורות הנוכחיות שלך שהם כבר יותר מדי גבוהות לא הייתי ממליץ. תשאר עם פריים 95 כרגע.

ואגב זה יעזור אם תפרסם הגדרות מלאות של הביוס שלך, תשתמש בתבנית הזו:

MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
Robust Graphics Booster ...............: Auto or Fast
CPU Clock Ratio ..........................:
Fine CPU Clock Ratio.....................:.0
CPU Frequency ...........................:

Clock Chip Control
Standard Clock Control
CPU Host Clock Control..................: [Enabled]
CPU Host Frequency (Mhz) ............: Mhz
PCI Express Frequency (Mhz) .........:Set to 100

C.I.A.2 .................................:[Disabled]

Advanced Clock Control [Press Enter]
CPU Clock Drive...........................: <<< 800
PCI Express Clock Drive.................: <<< 900
CPU Clock Skew (ps)....................: <<<
MCH Clock Skew (ps)...................: <<<

DRAM Performance Control
Performance Enhance...................: [STANDARD]
Extreme Memory Profile (X.M.P.).....: Disabled
(G)MCH Frequency Latch...............: [Auto]
System Memory Multiplier ..............:
Memory Frequency (Mhz) ..............:
DRAM Timing Selectable ................: [Manual]

Standard Timing Control
CAS Latency Time........................
tRCD .........................................
tRP'...........................................
tRAS..........................................

Set all Suggested below to highest Values first. Then later you can lower, one at a time, testing as you go

Advanced Timing Control
tRRD...........................................
tWTR..........................................
tWR............................................
tRFC...........................................
tRTP...........................................
Command Rate (CMD) ....................:2

Driving Strength Profiles
Driving Strength ............................

Channel A
Static tRead Value.........................:6/7-10 333/B MCH - 8/9-12 400/D MCH
tRD Phase0 Adjustment...................:Auto <<< Leave for all below as well
tRD Phase1 Adjustment...................:Auto
tRD Phase2 Adjustment .................:Auto
tRD Phase3 Adjustment..................:Auto
Trd2rd(Different Rank)....................:Auto
Twr2wr(Different Rank)...................:Auto
Twr2rd(Different Rank)...................:Auto
Trd2wr(Same/Diff Rank)..................:Auto
Dimm1 Clock Skew Control...............:Auto ps
Dimm2 Clock Skew Control...............:Auto ps

Channel B
Static tRead Value.........................:6/7-10 333/B MCH - 8/9-12 400/D MCH
tRD Phase0 Adjustment...................:Auto <<< Leave for all below as well
tRD Phase1 Adjustment...................:Auto
tRD Phase2 Adjustment .................:Auto
tRD Phase3 Adjustment..................:Auto
Trd2rd(Different Rank)....................:Auto
Twr2wr(Different Rank)...................:Auto
Twr2rd(Different Rank)...................:Auto
Trd2wr(Same/Diff Rank)..................:Auto
Dimm1 Clock Skew Control...............:Auto ps
Dimm2 Clock Skew Control...............:Auto ps

Motherboard Voltage Control

CPU
CPU Vcore….……….........................:Auto if not overclocking, if you are overclocking please do find and set your own voltages

CPU Termination…..... 1.200V*.......: << If overclocking Please set to stock, Auto overvolts this way to much. Optimal range for overclock would be 1.2-1.5 depending on Vcore, try to keep at least .1 under vcore. Auto is fine if not overclocking

CPU PLL…………………....1.500V*.......: << If overclocking Please set to stock, Auto overvolts this way to much. Optimal range for overclock would be 1.5-1.65. Auto is fine if not overclocking

CPU Referen.…………....0.755V*.......: <<< .64% Of Vtt (Termination above) Auto Will set this correctly

CPU Reference2………,,0.800V*.......:<<< .67% Of Vtt (Termination above) Auto Will set this correctly

MCH/ICH
MCH Core…………….....1.100V...........: <<
MCH Reference….…….0.760V...........; <<< Leave
MCH/DRAM Ref.…......0.900V...........: <<< Leave
ICH I/O……………….....1.500V............: <<< Leave
ICH Core…………...……1.100V............: <<< Leave

DRAM
DRAM Voltage ……....1.800V............:
DRAM Termination .…0.900V............: <<< Leave
Channel A Reference 0.900V............: <<< Leave
Channel B Reference 0.900V............: <<< Leave

Advanced Settings
Limit CPUID Max. to 3.....................: [Disabled]
No-Execute Memory Protect............: [Enabled]
CPU Enhanced Halt (C1E)................: [Disabled]
C2/C2E State Support....................: [Disabled]
x C4/C4E State Support..................: [Disabled]
CPU Thermal Monitor 2(TM2) ...........: [Enabled]
CPU EIST Function.........................: [Disabled]
Virtualization Technology................: [Disabled] Enabled if you use Vmware/Virtual PC

Integrated Peripherals
Legacy USB Storage Detect ..............[Disabled] *Note* Must be enabled to flash from USB

איפה שהערכים כבר כתובים בתבנית שנתתי לך תגדיר את אותם ערכים אצלך, אלה הדברים הבסיסיים שצריך לעשות לפני אוברקלוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים