עבור לתוכן

אוברקלוק לQ9550 (עדכון: הגעתי ל3.2GHZ יציב, תקוע עכשיו בגלל טמפ' +80-85 מעלות)

Featured Replies

• תגובות 40
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בSPD הופיע לי ככה:

2.40b

3.20b

4.00b

אכן שמתי את ה2.40, ואז למטה בmemory frequncey כתוב 1333, ומצד ימין השתנה בהתאם ל960MHZ (שמתי מכפלה 8 על 400)

אמרתי הפעם אני אנסה לא לתת מתח למעבד בכלל, אני אשאיר אותו על AUTO (המשתמש 84NATAN המליץ גם לעשות כך בהודעתו), וכן הצלחתי להפעיל את המערכת הפעלה ולהריץ בדיקת עומס של 20 דק' ב100% מעבד והוא יציב, הבעיה עכשיו היא שאין לי לאן ממש להתקדם עם הטמפ' ( 81 מעלות בליבה הראשונה)

ממוצע לכל המעבד 75 מעלות? אז מה בעצם הטמפ' האמיתית שלא כדאי לחרוג ממנה עם לכל ליבה יש טמפ' אחרת? האם באמת אפשר לעבוד על 85 מעלות במאמץ כמו שSTRINGER אמר בעמוד הראשון ולא לפחד ?

rfwei.jpg

אגב, בCPU Z עכשיו מופיע בFSB : DRAM יחס 5:6

המלצה למאוורר 120 מ"מ נוסף עם קליפס פלסטיק/ברזל שמתאים לקירור שלי(THERMALRIGHT EXTREME )ובעצם יהיה בצד השני שלו ויוציא את האוויר החם מחוץ למארז ?

פורסם

החישוב לא כזה קשה באס שלך כפול המחלק זהו.. 400*2.4=960

והטמפ' שלך גבוהות גם אם זה פיק ומקסימום והמערכת לא תגיע אליהם הרבה..זה עדיין גבוה..בקיץ זה יעבור את זה :-X :-\

ולא הבנתי את השאלה לגבי הקירור..כמו שציינתי קליפסים לא תמצא בארץ עד כמה שאני יודע..

פורסם
  • מחבר

אני באמת לא יודע מה תיהיה הטמפ' במאמץ באוגוסט :-X

אבל תעזור לי, אני רוצה להגיע ל3.6 / 3.8 GHZ לפחות ולהיות בטמפ' יותר סבירה..

עד כמה רענון משחה טרמית יכול לעזור? אני לא רוצה לפרק את כל המחשב והלוח במשך שעות, להסתבך להחזיר הכל למקומו במדויק, ואז לראות שזה הוריד לי רק 3 מעלות במאמץ :-\

המחשב נקנה לפני כ-3 שנים, ומאז לא נעשה רענון..(ככה שבעצם לא נעשה מעולם.. רק מתי שהרכיבו את המחשב במעבדה)

ואם אין את הקליפסים בארץ , יש לך רעיון אז איך אני מצמיד 120 מ"מ נוסף לשם? גם אזיקון הכי קטן לא יכנס לשם בטח..

פורסם

הזמן שלוקח לי להתקין קירור שדורש הוצאת לוח זה בערך שעה (בשביל שהמחשב יעבוד). גם לך לא צריך להיות יותר ארוך (בייחוד שיש לי חברים שעושים את זה גם בחצי שעה).

פורסם

אין דרך פלאים גם מאוורר נוסף לא יועיל כל כך שכן הטמפ' תרד ב2-3 מעלות לא יותר מזה..רענון משחה גם אפשרי אבל שוב אם היא חדשה והכל בסדר אז זה לא יעזור..זה פשוט הגבלה של הציפ וזהו..אתה מוזמן לנסות את כל זה בנוסף גם לנסות להוריד את המתח ולייצב את המעבד..

אין דרך פלאים.. ;)

פורסם

נשמע כאילו לא ביטלת את EIST ואת C2E אם התדר שלך יורד ל-2.0 והמכפלה שלך יורדת ל 6.

תבדוק שוב ששני האופציות האלה מבוטלות כי אם הן משנות את המכפלה יש מצב טוב שהם גם משנות לך את היחסים של הזכרון בשביל להוריד תדר.

EIST

C1E

C2E

C.I.A 2

צריכים להיות מבוטלים כולם

בכל מקרה, תקרא את הטופיק הבא שאני פתחתי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=498692.msg4271465#msg4271465

יש לי בדיוק אותו מעבד כמו שלך עם אותו סטפינג וכמעט אותו לוח, שלי הוא EP45-UD3P, הנה ההגדרות של הביוס שלי:

Motherboard: Gigabyte Model: EP45-UD3P Rev#: 1.0 BIOS Version: F10
CPU: Q9550
RAM: 4GB G.Skill PC2-8500 DDR2-1066 PI Edition
Power Supply Unit: Seasonic X-650

MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
Robust Graphics Booster -------- : [Auto]
CPU Clock Ratio ---------------- : [8.0]
Fine CPU Clock Ratio ----------- : [0.5]
CPU Frequency -------------- : 3.82 GHz

Clock Chip Control
Standard Clock Control
CPU Host Clock Control --------- : [Enabled]
CPU Host Frequency (Mhz) ------- : [450 Mhz]
PCI Express Frequency (Mhz) ---- : [100]

C.I.A.2 ------------------------ : [Disabled]

Advanced Clock Control ------- [Press Enter]
CPU Clock Drive ---------------- : 800mv
PCI Express Clock Drive -------- : 900mv
CPU Clock Skew (ps) ------------ : 0ps
MCH Clock Skew (ps) ------------ : 0ps

DRAM Performance Control Performance Enhance ------------- : [Standard] Can't disable, only Standard, Turbo or Extreme
Extreme Memory Profile - (XMP) - : [Disabled]
(G)MCH Frequency Latch --------- : [400MHz]
System Memory Multiplier ------- : [2.00D]
Memory Frequency (Mhz) --------- : [900]
DRAM Timing Selectable --------- : [Manual]

Standard Timing Control
CAS Latency Time ------- 5 ---- : [5]
tRCD ------------------ 7 ---- : [5]
tRP -------------------- 7 ---- : [5]
tRAS ------------------ 20 ---- : [15]

Advanced Timing Control
tRRD ------------------ 4 ---- : [Auto]
tWTR ------------------ 4 ---- : [Auto]
tWR -------------------- 8 ---- : [Auto]
tRFC ------------------ 68 ---- : [Auto]
tRTP ------------------ 4 ---- : [Auto]
Command Rate (CMD) ------------- : [Auto] <-- Auto or 0 is OK

Channel A Timing Settings -- {Press Enter to change settings)
Static tRead Value ------------- : [10]
tRD Phase0 Adjustment ---------- : [Auto] <-- leave this and below set to AUTO
tRD Phase1 Adjustment ---------- : [Auto]
tRD Phase2 Adjustment ---------- : [Auto]
tRD Phase3 Adjustment ---------- : [Auto]
Trd2rd(Different Rank) --------- : [Auto]
Twr2wr(Different Rank) --------- : [Auto]
Twr2rd(Different Rank) --------- : [Auto]
Trd2wr(Same/Diff Rank) --------- : [Auto]
Dimm1 Clock Skew Control ------- : [Auto] ps
Dimm2 Clock Skew Control ------- : [Auto] ps

Channel B Timing Settings {Press Enter to change settings)
Static tRead Value ------------- : [10]
tRD Phase0 Adjustment ---------- : [Auto] <-- leave this and below set to AUTO
tRD Phase1 Adjustment ---------- : [Auto]
tRD Phase2 Adjustment ---------- : [Auto]
tRD Phase3 Adjustment ---------- : [Auto]
Trd2rd(Different Rank) --------- : [Auto]
Twr2wr(Different Rank) --------- : [Auto]
Twr2rd(Different Rank) --------- : [Auto]
Trd2wr(Same/Diff Rank) --------- : [Auto]
Dimm1 Clock Skew Control ------- : [Auto] ps
Dimm2 Clock Skew Control ------- : [Auto] ps

Channel A and B Driving Settings ------ {Press Enter to change settings)
Driving Strenght Profile ------- : [1066] <-- setting for channel A
Driving Strenght Profile ------- : [1066] <-- setting for channel B

Motherboard Voltage Control
CPU
Voltage Types--------- Normal ----- Current -----
Load-Line Calibration ---------- : [ENABLED]
CPU Vcore ----------- 1.2500 -- : [1.400]
CPU Termination ----- 1.200V -- : [1.320]
CPU PLL ------------- 1.500V -- : [1.570]
CPU Reference ------- 0.760V -- : [0.836] -> 0.760 @ 1.2V

MCH/ICH
MCH Core ------------- 1.100V -- : [1.260]
MCH Reference -------- 0.760V -- : [0.836] -> 0.760 @ 1.2V
MCH/DRAM Ref --------- 0.900V -- : [Auto]
ICH I/O -------------- 1.500V -- : [1.570]
ICH Core ------------- 1.100V -- : [1.200]
DRAM
DRAM Voltage --------- 1.800V -- : [2.100]
DRAM Termination ----- 0.900V -- : [Auto]
Channel A Reference -- 0.900V -- : [Auto]
Channel B Reference -- 0.900V -- : [Auto]

Advanced Settings
Limit CPUID Max. to 3 ---------- : [Disabled]
No-Execute Memory Protect ------ : [Enabled]
CPU Enhanced Halt (C1E) -------- : [Disabled]
C2/C2E State Support ----------- : [Disabled]
x C4/C4E State Support --------- : [Disabled]
CPU Thermal Monitor 2 (TM2) ---- : [Enabled]
CPU EIST Function ------------- : [Disabled]
Virtualization Technology ------ : [Disabled]

תתאים את ההגדרות שאצלי להגדרות שלך ותנסה, אני הצלחתי להגיע ל-3.8 עם זכרונות DDR2-1066, בכל מקרה תשווה את כל ההגדרות חוץ מהגדרות הזכרונות שם התזמונים והמתח שונים בין הזכרונות שלנו. תזמונים של זכרונות מוכרחים להגדיר ידנית כאשר מבצעים אוברקלוק אחרת לא תגיע ליציבות.

Static tRead Value תגדיר ידנית בכל סטיק על 10 או 11, בדרך כלל שניהם הכי יציבים.

מילה קטנה לגבי מתחים:

שים לב שרשמתי 0.76 @ 1.2V ליד CPU Reference ו-MCH Reference, זה מכיוון שהם מושפעים ישירות מ CPU Termination, זאת אומרת שאם אתה משנה את CPU Termination, שני אלה משתנים אוטומטית.

הערך ברירת מחדל של ה Termination הוא 1.2 והערכים האלה אוטומטית מקבלים 0.76 שזה 66 אחוז מהערך של Termination, לכן אם אתה משנה את הערכים האלה, תמיד תשנה קודם כל את ה Termination חזרה ל-1.2 כדי שהערכים האלה יתאפסו חזרה ל-0.76 ורק אז אתה משנה את ה Termination כך ששני ה References יקבלו אוטומטית את הערך 66% המושפע ממנו ישירות. זה אחד הצעדים הכי חשובים בשביל להגיע ליציבות, זכור את זה.

עוד דבר אצלי ה Latch של MCH מוגדר ל-400MHz ולא 200 כמו שנאמר לך, אין מצב שהרמת מתח ל-1.5 ולא הצלחת לעבור 3.2 אני חושב שמשהו לא מוגדר בזכרונות שלך נכון, 400MHz יציב אצלי, נסה את זה.

המחלק של הזכרון זה System Memory Multiplier, בעיקרון שם אתה משנה את היחס של הזכרון למה שצריך, זה אמור להיות 2.0

ואגב טמפרטורות 80-85 מעלות עם TX120 זה מטורףףףף, אני בעומס מלא הגעתי גג גג גג עם התוכנה הכי מאמצת שיש (Intel Burn Test/LinX) לאיזור ה-60 מעלות... 3 שנים מאז מריחה של משחה טרמית לדעתי זה המון, הייתי מוציא את המעבד מהלוח, מנקה אותו טוב טוב עם אלכוהול למעלה, מבריק את הלוח מגע של הגוף קירור ומורח משחה חדשה בנדיבות כדי להוריד את הטמפורטורות. איזה מארז יש לך? ספק את הנתונים האלה כי יכול להיות מאוד שזה מה שמגביל אותך...

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אין דרך פלאים גם מאוורר נוסף לא יועיל כל כך שכן הטמפ' תרד ב2-3 מעלות לא יותר מזה..רענון משחה גם אפשרי אבל שוב אם היא חדשה והכל בסדר אז זה לא יעזור..זה פשוט הגבלה של הציפ וזהו..אתה מוזמן לנסות את כל זה בנוסף גם לנסות להוריד את המתח ולייצב את המעבד..

אין דרך פלאים.. ;)

כמעט שלוש שנים מאז שהורכב המחשב זה משחה חדשה במצב טוב נחשב ?

במתח בכלל לא נגעתי, הוא על AUTO.

למה "פשוט הגבלה של הצ'יפ" ? איפה אני ואיפה ההגבלה של הצ'יפ ? ראיתי את המעבדים האלה על 3.6/3.8GHZ יציב ..

בכל מקרה, איך אני מצמיד עוד 120 מ"מ, יש לך רעיון ?

אגב, מהניסיון שלך, כמה מעלות רענון משחה טרמית יכולה להוריד בערך?

והכי חשוב:

ממוצע לכל המעבד 75 מעלות? אז מה בעצם הטמפ' האמיתית שלא כדאי לחרוג ממנה עם לכל ליבה יש טמפ' אחרת?

מה זה אומר בכלל? לפי מה להתייחס בידיוק?

תמונה חדשה של מאמץ 3 וחצי שעות ..

56006365.jpg

במקסימום הגיע 85 מעלות!!

Tzach_n תודה לך, אבל תתעדכן בשאר העמודים, הצלחתי להגיע ל3.2GHZ יציב , עכשיו מה שתוקע אותי זה הטמפ' הגבוהה במאמץ ( 80-85 מעלות), אני לא מבין איך הגעת ל3.8GHZ ורק 50-55 מעלות במאמץ.. (יכול להיות שאני באמת צריך לגעת ידנית במתח ולראות לאן אני יגיע)

נראה לי גם שיש לי קירור יותר טוב משלך..

והמארז שלי LIAN PC 8N..

פורסם

לשים את המתח שלך על AUTO זה הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות כי כשאתה מרים תדרים הביוס אוטומטית עושה Overvolt ואתה יכול בקלות לגמור את המעבד, מתחים באוברקלוק רק ידנית. אם אתה מגיע ל-80 מעלות במאמץ, משהו דפוק, לדעתי זו המשחה הטרמית, היא בטח לא נמרחה כמו שצריך כשקיבלת את המחשב ועכשיו רואים את הסימנים של זה, מעבר לזה מתח גבוה מדי (ואם אתה על AUTO יש מצב שאתה בהחלט על מתח גבוה מדי) יכול לגרום לעלייה משמעותית בטמפרטורות של המעבד.

לגבי הטמפרטורות של המעבד אין לך מה להתייחס לכל ליבה בנפרד מה שחשוב זה הממוצע, חוץ מזה שרק ליבה אחת אצלך חמה יותר מהשאר (גם אצלי זה ככה) והטמפרטורה הממוצעת קובעת יותר.

מה הייתי עושה במקומך:

1. דבר ראשון מחזיר את ההגדרות ביוס לברירת מחדל

2. מוציא את המעבד, מנקה טוב ומורח משחה טרמית חדשה על המעבד וגם על גוף הקירור

3. לך לביוס ותגדיר בדיוק את אותן ההגדרות בביוס שלי מכיוון שהלוח והמעבד שלנו כמעט זהים, הכל חוץ מהזכרונות שם המתחים והתזמונים שונים כמובן.

4. כנס למערכת הפעלה ובצע בדיקת מאמץ של שעה Large/Smal FFT ב-Prime95 ועוד שעה ב-OCCT על Medium Data Set

אם לא היו שום נפילות, עבור לבדיקה של 8 שעות בפריים ועוד בדיקה עם IBT גם הייתי ממליץ לעשות.

פורסם

משחקת קירור גרמה למעבד שלו לקפיצה של מעל 20 מעלות? לא נראה לי.

ולמרוח משחה קירור גם על המעבד וגם על יחידת הקירור בכלל לא יתרום ואפילו רק יזיק.

פורסם

צריך למרוח שכבה דקה של משחה על המעבד וזהו.

פורסם
  • מחבר

אז עידכון:

בעקבות רתיחת המעבד שהוא רק על בOVER על 400MHZ ו3.2GHZ,

ניסתי להגדיר מתח ידנית(עד הגבול 1.5V שוב) למעבד בבאס 400 על 8 ונעילה של זכרונות 2, PCI-E על 100, אך המחשב קרס כל רגע. שום דבר לא עזר. הכל מוגדר ידנית..

ניסתי גם על מכפלה 8.5.

ניסתי גם את ההגדרות שלך Tzach_n , כמעט 1 ל1, אבל המחשב לא עלה והחזיר את ההגדרות האופטימליות של הלוח

וממש הכל: עד לזכרונות והTRAS ל10 בכל סטיק, עניין הוולטים בכל מקום בינהם CPU Termination, וגם דברים שונים בגלל שהזכרונות שלנו שונים, אז המתח סטוק שלי בזיכרון הוא 1.5V, ובגלל שראיתי שהעלת 0.300V יותר העאלתי גם אצלי (ל1.8V), כנ''ל משחק עם התזמונים של הזכרונות , אם ראיתי שהורדת 2 פחות מהסטוק אצלך הורדתי גם אצלי עם ובלי, עד לMCH CORE, וגם שינוי ל900mv בPCI Express Clock Drive וגם ובקיצור הכל שום דבר לא עזר

עניין פירוק הלוח ורענון משחק הטרמית כרגע ירד מהפרק מחוסר זמן וגם חוסר יציבות , וגם אני מעדיף לדעת כמה המעבד יהיה על מאמץ אם בכלל הוא יגיע ל3.8GHZ במתח כלשהו..

פורסם

1.5 זה מאודדד גבוה למעבד, 3.2 אתה אמור לעשות ב-1.3 גג, יכול להיות שבגלל זה המחשב קרס כל הזמן כי זה מתח לא יציב.

מצד שני יש מצב שהזכרון עשה לך את הבעיות, אני הרמתי את המתח זכרונות שלי ל-2.1 מכיוון שבסטוק הוא קיבל מהביוס 1.8 אבל הזכרון שהיה כתוב לי על הקופסא של הזכרונות הוא 2.1, לכן הגדרתי 2.1 ידנית, יכול להיות שעשית קצת Overvolt לזכרון ובגלל זה המחשב קרס. יש לך את הדגם המדוייק של הזכרונות או את הקופסא? אמור להיות רשום על הקופסא המתח שבו הזכרונות אמורים לרוץ, אם לא, חיפוש קצר של המק"ט שלהם בגוגל גם ייתן לך את המידע הזה.

ואגב אני לא הורדתי את התזמונים שלי מתחת לסטוק, הסטוק שלהם הוא 5-5-5-15 וזה מה שהגדרתי כי זה בדיוק מה שהיה רשום לי על הקופסא שלהם :) לא תמיד מה שרשום בביוס זה באמת סטוק. לכן אתה צריך להגדיר הכל כך שיהיה בדיוק כמו שכתוב על הזכרונות שלך.

עוד משהו שהייתי מנסה, להוציא את כל הסטיקים של הזכרון, להכניס אחד כל פעם ולנסות להעלות את המחשב, כלומר, להכניס 2GB ולעשות בוט, להוציא אותו, להכניס את ה-2GB השני ולעשות בוט וכו, ככה תראה, אולי יש סטיק אחד דפוק? וגם היתי מנסה להוציא את שני הסטיקים של ה-2X2GB ולנסות את האוברקלוק רק עם 2 סטיקים של 4GB, לא בטוח שזה ישנה משהו, אבל לך תדע, שווה לנסות וזה לוקח שניה.

ממליץ לך להחזיר קודם כל את התדר של המעבד ל-2.8 ולהחזיר את כל ההגדרות מתח שלו ל-AUTO כך שירוץ בסטוק, להגדיר ידנית את כל המתחים והתזמונים של הזכרונות, לראות שהמחשב עולה בסטוק ללא כל בעיות POST ורק לאחר מכן לנסות את ההגדרות מתח שנמצאות בביוס שלי.

אם גם כל זה לא יעבוד, אז פשוט אין מה לעשות ונפלת על צ'יפ שמסוגל כנראה לעשות אוברקלוק מינורי של כמה מאות מגה הרץ, גם זה קורה לפעמים...

ושוב לגבי ה-80 מעלות, יכול להיות שלא מרחו לך משחה טרמית על המעבד? אני יודע שזה מצב קצת לא סביר אבל מצד שני תתפלא היו פה לא מעט פוסטים שאנשים התלוננו על טמפרטורות לא הגיוניות של המעבד וכשהם הסירו את הגוף קירור גילו שבכלל לא נמרחה משחה, זה הדבר הראשון שהייתי בודק, כל הסיפור של לפרק את הגוף קירור ולבדוק את זה לא אמור לקחת לך יותר מ-10 דקות.

פורסם

האם ניסית לבדוק טמפ מעבד עם תוכנות אחרות ?

אצלי כל תוכנה מראה משהו אחר , נסה HWMONITOR או CORETEMP , הטמפ לא נראת לי הגיונית .

נדמה לי ב 85 מעלות אמיתי המעבד מכבה את עצמו , לא קרתי את הדאטה שיט של המעבד הספציפי שלך , אבל זה אמור להיות באיזור הזה.

חוץ מזה , אם המעבד ב 85 מעלות , אתה אמור להרגיש את זה על הגוף קירור , האם גוף הקירור שלך חם רצח ?

פורסם
  • מחבר

Tzach_n,ניסתי לעלות את המעבד על 3.2 במתח מינמלי לא גבוהה של 1.45/ 1.5V, אלא ב1.375 וקצת (באס 380 על 8.5 במדויק 3280MHZ), , כמובן עם נעילת PCI - E על 100MHZ , זכרונות על מחלק 2 וכו', - אבל הוא מסרב לעלות, ומאפס את ההגדרות כל פעם בביוס

רק שיש לי מתח AUTO על המעבד ושאר הדברים אני מצליח לעלות אותו יציב על 3.2GHZ אחרת זה לא מצליח...

כל הזכרונות שלי הם 1.5V בסטוק(אין לי את הקופסאות, בדקתי ברשת),בכל אופן, ניסתי שוב את כל ההגדרות שלך עם הגדרה של תזמונים ידניים(שלי של סטוק כמובן ) וכל ההגדרות של המתחים( CORE MCH והשאר, אבל לא עלה) אני כמובן מדבר על ה3.8GHZ..

הזכרונות / אחד הסטיקים שלי לא דפוקים בוודאות, שקניתי אותם לפני כמה חודשים וחיברתי אז הרצתי MEMTEST 86 כל הלילה ולא היו שגיאות, לפרק סטיק סטיק ולראות עד כמה אפשר להגיע לא בא בחשבון, כי אני חייב לעבוד עם כל הזכרונות, ואין סיבה שזה יגרום לחוסר יציבות שהם בDUAL CHANHEL. אני יכול הלילה שוב להריץ את הMEMTEST ולראות אם זה יקבל שגיאה כלשהי..

איך אתה מסביר את זה שבAUTO אין שום בעיה עם ה3.2GHZ יציב ? (כמובן טמפ' מאוד גבוהה, אבל יציב! עולה מערכת הפעלה והכל רץ חלק)

יכול להיות שהרכיבו לי את המחשב כמעט מלפני שלוש שנים ולא שמו משחה טרמית, אבל קשה לי להאמין, כי מדובר בחברה מחשבים רצינית (לשעבר) - SKYPC..

שאתה אומר שיכול להיות שנפלתי על צ'יפ שלא נותן לעשות יותר מ400MHZ בקושי, אתה מדבר על הP45 של הלוח, כן ?

פירוק כל הלוח והמחשב והרכבה בחזרה לא לוקחת 10 דקות , אחרת ההייתי עושה את זה כבר ממזמן ;)

אבל מה אנחנו בכלל מדברים? אם אני לא מצליח להגיע יותר מ3.2 יציב והמחשב בכלל לא עולה אז זה סתם התעסקות מיותרת(אני יודע שאולי תניח שהוא לא עולה בגלל שהמעבד מגיע ל90 מעלות או משהו כזה, אבל גם שהגדרתי ידנית ל1.5V שזה הכי רחוק אז עוד היה "בסדר")..

חשוב לי לציין שלא כל ההגדרות שלנו זהות בבחירת הפרמטרים, למשל אצלך יש מתח 1.4V עגול למעבד, אצלי אין. אותו דבר אם אני זוכר זה בMCH CORE ועוד כמה דברים קטנים.. אבל בקיצור ניסיתי הכל.

תודה לך על העזרה.

sstephan,הסתכלתי על EVERSET מדי פעם והטמפ' היו דומות לREAL TEST, הורדתי עכשיו את שתי התכונות שהזכרת, וכרגע במנוחה בלי אוברקלוק יש סטיות קלות..

תמונה:

temppp.jpg

ולא נגעתי בגוף קירור עצמו , אבל נגעתי למעלה במארז וכן הוא היה חם כמו תנור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים