עבור לתוכן

אוברקלוק לQ9550 (עדכון: הגעתי ל3.2GHZ יציב, תקוע עכשיו בגלל טמפ' +80-85 מעלות)

Featured Replies

פורסם

רוצה לעשות שוב אוברקלוק למעבד אחרי הרבה זמן שלא נעשה .

מעבד Q9550 Stepping E0

קירור למעבד THERMALRIGHT EXTREME עם 120 מ"מ

לוח אם Gigabyte GA-EP45T-UD3LR

זכרונות - 12GB, ב4 סטיקים של 2048MB, DDR 3 חברת KINGSTONE..

טמפ' במנוחה ובמאמץ על סטוק:

tempye.png

אני זוכר שהוא הגיע לאיזור 3.4GHZ יציב שהיה לי(לפני הוספת זוג זכרונות), אך אני לא זוכר אם נגעתי במתח של המעבד ובתזמונים של הזכרונות, ובזה אני צריך עזרה..

מאיפה להתחיל? אני רוצה אפילו ישר לקבוע אותו ל3.4 ולראות לאיזה טמפ' הוא יגיע במאמץ ולא יקרוס.

אני רואה בREAL TEMP שזה 333X8 וכל רגע משחק גם על 6.0 / 6.9 / 8.1 .. למה ??

בכל מקרה הסטוק של המעבד הוא 2.83GHZ, מה שיוצא 8.6X 333, אז אני יעלה מ333 ל400 שישאר על 8.6(בתקווה שזה יופיע ככה בביוס) והוא יגיע כמעט ל3.4GHZ, השאלה להשאיר המתח כמו שהוא? מה הגבול הסופי למתח במעבד הנ''ל ? מה הטמפ' הסופית במאמץ שלא כדאי לעבור איתה ולא יגרם נזק למעבד? כרגע בסטוק במאמץ הכי הרבה 73 מעלות, מנוחה 41, כמו שרואים בצילום של הREAL TEMP למעלה

אני לא רוצה בכלל לשחק עם התזמונים של הזכרונות.

• תגובות 40
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה זה "סטוק מאמץ" ביצעת בדיקת מאמץ עם OCCT וראית את הטמפ' ?

לפני הכל תנעל את תדר הPCI-E ואת הזיכרון תנעל על מחלק של 1:1 (2.0) ואז תתחיל לבצע שינוים בבאס..

לגבי מתח אי אפשר לנח תבצע את הOC אם יציב מה טוב אם לא תעלה מתח בהדרגה..אל תחרוג מ1.45ה+-..כמו כן טמפ' במקסימום זה באזור ה70-75+- בשיא.

פורסם
  • מחבר

הרצתי PRIME 95 בערך שעתיים, תפס 100% מהמעבד וגם זיכרון איזה 2GB

איך אני נועל את הPCI-E, והזכרונת על 1:1? מעל שנתיים לא עשיתי OC לאן להיכנס ספציפית בהגדרות שם?

אם אני יעלה ישר מ333 ל400 וישאיר את המתח המקורי, בטוח זה לא יהיה יציב. תן לי איזה מתח מינמלי ל3.4GHZ במעבד הזה שאני אוכל רק לרדת ממנו עד שיהיה יציב

פורסם

בביוס יש הגדרה שבה מוזכר הPCI-E ושם תנעל את זה על 100. לכל לוח זה שם שונה אבל אין בעיה לזהות את זה. בד''כ זה PCI-E Frequency.

לשינוי הזיכרונות תלך להגדרה של שינוי תדר הזיכרונות ותוריד אותו לתדר הכי נמוך שמופיע שם. תבדוק ב CPU-Z שהזיכרונות באמת על יחס של 1:1.

לפני שאתה מתחיל תדאג גם לבטל את כל מע' חיסכון החשמל כמו C1E כדי לקבל יותר יציבות. תנעל גם את המכפלה על המקסימום (זה גם ה"משחק" שאמרת שאתה רואה, המכפלה יורדת כשהמעבד במנוחה ועולה כשהוא במאמץ).

לאחר מכן תתחיל להעלות את הבאס בקפיצות של 15-20 וברגע שאתה רואה שיש קריסה/מסך כחול/וינדוס לא עולה וכו', אז זה סימן שצריך להעלות מתח. תעלה ברמה אחת או שתיים (לא צריך לרשום, פשוט תשתמש במקש ה"+" או חץ "UP"), תבדוק יציבות+טמפ' בOCCT למשך 15-20 דקות כדי לראות שהמצב טוב ואין קריסות מיידיות וכאתה רואה שאתה מגיע למקס' היכולת תעשה בדיקה יותר ארוכה של שעה לפחות.

מניסיון עם המערכת שלי, לא צריך להתעסק הרבה עם כל "המסביב" כמו תזמוני זיכרונות ומתחים לגשר צפוני/דרומי, זיכרונות וכו', ככה שאם אתה רואה שאתה לא מצליח לעלות יותר אז רוב הסיכויים שהגעת למקסימום של המעבד. מקסימום עם עוד כמה כיוונונים תצליח לסחוט אולי עוד 100MHZ בערך.

פורסם

בכלליות כדאי להבין שהמעבדים האלו מגיבים יפה מאוד למתח, כמו-כן יש לך לוח עם מערך ייצוב מאוד מרשים ושנחשב לטובים ביותר בתקופתו באוברקלוק,

הייתי באמת מתחיל בלשים אותו על 400, שומר את הזיכרונות על תדר הבסיס שלהם ואפילו מעלה להם מעט מתח.

עוד דבר חשוב הוא העובדה שהמעבד שלך כבר עכשיו יחסית חם, ככה שלא הייתי עובר את ה1.35V, ואפילו פותח שם את העסק ואולי מורח משחה מחדש ומנקה טוב טוב את המקום...

בכל מקרה, למרות שהמעבדים האלו לא אמורים לעבור את ה75 מעלות במאמץ, אני לא הייתי מפחד יותר מידי, זאת אומרת גם אם הוא יגיע ל85 לא יקרה כלום וזה לא יפחית לו את אורך החיים(יש לי Q9450 שעובד בטמפרטורות האלו על 3.6GHZ כבר קרוב ל4 שנים)

בכל מקרה, נסה לתת מקסימום 1.35V ובאס על 400, הלוח המעבד והזיכרונות שלך אמורים להתמודד עם זה ביתר קלות.

פורסם
  • מחבר

שלום, ותודה לכולם. :xyxthumbs:

אז ככה:

Clock ratio שמתי על 8X, ובאופציה FINE CPU CLOCK RATIO הורדתי את ה0.5 ל-0.0

שמתי 375 למעבד

PCI E נעלתי על 100MHZ

C.I.A. 2 על DISABLE

DRAM ENHANCE על STANDRAD

זכרונות.. MCH FREQUNCY שמתי על הכי נמוך שראיתי כמו שברק אמר – 200MHZ

הגדרתי באופן ידני הכל והשארתי כמו שבא בסטוק, חוץ מהמתח של המעבד.

ז''א TIMING של הזכרונות 9-9-9-24,

ובמתח של המעבד שינתי ל1315V ומעלה

ליד כל ערך – מוגדר ידנית למתח סטוק, למשל מתח לזכרונות 1.5V וכו'

אח''כ בהגדרות של(SYSTME MEMOERY MULTIPLIE (SPD שמתי 4.00 C = ל-200MHZ FSB

למרות כל זה, בCPU זה לא מופיע RATIO 1:1, מצורפת תמונה.

memcp.png

כמו כן המעבד עדיין משחק לו עם המכפלות ומשנה את התדר כל פעם, פה רואים ה1999, אבל אחרי כמה שניות זה 2666, וגם שמתי מכפלה 8 ומופיע 6

cput.jpg

ניסתי לחשמל עוד את המעבד כלפי מעלה, אבל מיותר לציין שזה בכלל לא יציב ואני רק באוברלוק עלוב של 200MHZ

אז מה עושים?

ואיך זה גורע מהיכולת של הזכרונות האוברקלוק הזה מתי שמורידים את כל הזכרונות ל200MHZ ?

כמובן שהמחשב מנוקה ייסודית כל שלושה חודשים מאבק בעזרת קומפרסור..

זכור לי שצריך לפרק את כל הלוח אם מהמארז בשביל לפרק את הקירור הזה ולשים משחה טרמית, וזה קצת בעיה

יש עוד אופציה למאוורר 120 מ"מ על הצלעות מהצד השני וחשבתי להוסיף, אבל אני צריך את הקליפס ברזל הזה.. המלצה למאוורר טוב ? (כרגע משהו של SYN על 1200/1600RPM)

פורסם

ממליץ לא לשנות מתח בכלל. תעלה את ה-FSB ל-400, תנעל את תדר הPCI-E, תנעל את הזיכרון תנעל על 1:1 (2.0).

פורסם
  • מחבר

היי, כנראה לא קראת את כל האשכול. איך אני משנה את היחס ל1:1 בזכרונות? קרא את הודעתי האחרונה..

פורסם

לשינוי הזיכרונות תלך להגדרה של שינוי תדר הזיכרונות ותוריד אותו לתדר הכי נמוך שמופיע שם. תבדוק ב CPU-Z שהזיכרונות באמת על יחס של 1:1.

פורסם
  • מחבר

::)

אז ככה:

זכרונות.. MCH FREQUNCY שמתי על הכי נמוך שראיתי כמו שברק אמר – 200MHZ

למרות כל זה, בCPU זה לא מופיע RATIO 1:1, מצורפת תמונה.

:nixweiss:

פורסם

אני ייתן לך דוגמא ע"פ הנתונים של המחשב שלי:

המעבד שלי בOC על תדר של 3.33Ghz, באס 445 ומכפלה 7.5. אם תכפיל את הבאס במכפלה תקבל את תדר המעבד. הכוונה ביחס 1:1 היא היחס בין תדר הזיכרונות לבאס, כלומר שגם הזיכרונות שלי צריכים להיות על תדר 445Mhz. הבאס של המעבד שלך בסטוק הוא 333 ולכן הזיכרונות צריכים להיות גם על תדר זה, כדי לקבל יחס 1:1. מכיוון שהזיכרונות שלך נמצאים ב-dual channel יהיה רשום לך בביוס 667Mhz (מכיוון ש - 2*333).

אמרתי לך לשים את התדר הכי נמוך מכיוון שבלוח שלי התדר הכי נמוך הוא 667 ולא לקחתי בחשבון שאצלך זה יכול להיות שונה.

בקשר למכפלה, כנראה פספסת עוד איזה הגדרה שמורידה במצב מנוחה את התדר. תעבור שוב על ההגדרות כי זה חייב להיות דרך הביוס.

פורסם
  • מחבר

טוב, הבנתי אותך.

אז שינתי את התדר בזכרונות ל333, שמתי מכפלה 8 , מצאתי את ההגדרה שמבטלת את המשחק עם המכפלה והעומס של המעבד ולפי זה מורידה את הMHZ וכו', ועדיין לא יציב לי 400 על 8 (3.2GHZ) . המערכת הפעלה עולה, מפעיל PRIME 95 ואחרי 5 שניות מסך כחול. ניסתי לעלות מתח למעבד עד 1.5V אפילו - לא עזר.

כמובן שPCI-E מוגדר על 100MHZ, והכל מוגדר ידני

ב FSB : DRAM מופיע יחס 5:8 (CPU Z)

שוב, מדובר ב4 סטיקים של זכרונות מסוג DDR 3, ששתיים מהם 2GB, ועוד שתיים 4GB כל אחד (התבלבלתי בתחילת התרד שכתבתי 4 סטיקים של 2048MB :-X )

כל הזכרונות של קינגסטון. סה''כ 12GB

כתוב בביוס 1300 / 1200MHZ ולא 667.. איך זה יכול להיות דואל צ'אנל עם 4 סטיקים ?

375X 8 שמביאים לי אובר עלוב של רק 200MHZ יותר ו,3GHZ , יציב. (מתח 1.375)

עידן, משהו ?

פורסם

לא הבנתי למה לא הגדרת את הזיכרון 1:1 ?

פורסם

איך זה יכול להיות דואל צ'אנל עם 4 סטיקים ?

וודאי שזה דואל צ'אנל עם מספר זוגי של סטיקים.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי למה לא הגדרת את הזיכרון 1:1 ?

כי אני לא מצליח להבין איך לעשות את זה!

בהתחלה שמתי תדר הכי נמוך לזכרונות, מה שהתברר כטעות כיוון שהתדר הכי נמוך אצלי הוא 200 ו200X 8 יוצא 1600MHZ..

עכשיו שמתי בתדר של הזכרונות 333MHZ כמו שברק אמר(שהרי לפי "הנוסחא" כפול 8 ( 8.5) יוצא תדר המעבד שלי בסטוק - 2.83GHZ), ובCPU - Z זה ככה מופיע : 5:8

kakagm.jpg

מה קורה פה ?

אולי כדאי לעבוד עם מכפלה 8.5 ולשים 400 לראות אם יהיה יציב? (אופציה FINE CPU CLOCK RATIO להחזיר ל-0.5 מ- 0.0 ששינתי בשביל לקבל מכפלה 8 עגול)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים