עבור לתוכן

שימוש במגבר ובEQ

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,רציתי לשאול שני דברים:

1.לגבי מגבר לאוזניות,מתי יש צורך במגבר?

נאמר לי שזה תלוי בImpedance,זה נכון?מישהו אמר לי שמעל 32 רצוי לחבר מגבר.

אני רוצה לדעת אם מגבר יכול רק להועיל,האם לפעמים הוא לא ישפיע בכלל והאם הוא יכול להזיק במקרים מסוימים (גם מבחינת סאונד וגם מבחינת גרימת נזק לאוזניות).

-שיהיה ברור,אני מדבר על מגברים קטנים ולא משהו רציני,למשל מגבר נייד כמו הE6.

2.לגבי EQ,אני מעוניין להתחיל ולהשתמש בEQ כדי לגרום למוסיקה שלי להישמע יותר טוב אבל כאחד שלא מבין בתחום כל כך ורק עכשיו מתחיל להתעניין אין לי מושג מה לעשות עם זה.כמובן שיש את התבניות שמגיעות עם הEQ כמו רוק,ג'ז,פופ וכן הלאה אבל אם אני רוצה ללמוד איך להשתמש נכון בEQ איפה ואיך אני עושה את זה?

חיפשתי מדריכים אבל מה שמצאתי היה ספציפי לEQ אמיתי או תכנה מסוימת כשאני רוצה ללמוד בכללי ועל אפליקציה לאנדרואיד בפרט (אני שומע מוסיקה לרוב בפלאפון).

או שפשוט כדאי להוריד קבצים איכותיים יחסית ולא לגעת בEQ וזהו?

תודה מראש על העזרה :)

פורסם
  • מחבר

מישהו?זה חשוב לי,אני צריך לקבל אוזניות ואני רוצה לדעת אם מגבר יכול להזיק ובכלל מתי להשתמש בו.לגבי EQ גם הייתי שמח לקבל תשובה אבל הכי חשוב לי זה המגבר.

פורסם

א. הצורך במגבר תלוי באוזניות שלך ובמכשיר שאליו אתה מחבר אותן. כל נושא לגופו, ואין תשובה גורפת. לאוזניות ניידת שהן קלות יחסית לדחיפה לא חובה לחבר מגבר לדעתי - בטח שלא נייד כי להסתובב עם מגבר זה עוד דבר שתקוע בכיס (אם כי השמועות אומרות שה-balanced armature למיניהן יכולות להישמע דיי זוועה עם הרבה מהנגנים בגלל עכבת היציאה שלהם, משהו שחלק מהמגברים פותרים - אני משתמש בנגן של Sandisk ולשמחתי הם ממש לא סובלים מהבעיה הזו).

ב. מה יש לדעת על אקולייזר? אתה יודע מזה תדר? אתה יודע מה הקשר בין התדרים לבין הצליל שתשמע? אם כן, אז אין הרבה מדיי לדעת. אם לא, אז עכשיו אתה יודע מה לחפש בגוגל.

פורסם

טוב עושה רושם שעד שרשמתי את זה אנטולי שהוא סמכות הרבה יותר גבוהה ממני רשם תגובה פחות חופרת.

אבל, אני הרי לא הולך למחוק את כל זה נכון?

אז הנה, אם חזרתי על דברים אז חזרתי ואם יש סתירה בין מה שרשמתי לאנטולי יש אזי שכמעט בוודאות גמורה הוא צודק ואני טועה.

ככל הנראה תצטרך מגבר אם אתה לא מקבל מספיק ווליום מהמקור שלך.

כנראה עדיף שקדם תנסה לשמוע בלי מגבר ואז להחליט.

כנראה שיש קשר כלשהו לאימפדנס אבל גם לנתון שנקרא sensitivity שככל שהוא גבוהה יותר תשמע יותר חזק.

יש לי אוזניות של 50 וגם 60 אוהם ואני לא מרגיש שום צורך במגבר איתן.

להזיק... יש מצב לדעתי כי ההספק של הE6 ממש ממש גבוהה.

יש האומרים שהרגישו שיפור באיכות הסאונד עם מגבר, יש שלא. לא הייתי בונה על זה יותר מדי.

האפשרות היחידה שאני יכול לחשוב עליה בה מגבר משפר איכות סאונד, הוא במקרה בו המקור "הורס" את הסאונד מעל ווליום מסוים (הכנסת דיסטורשן ו/או קליפינג) אם כבר מדברים על הנושא הזה באופן עקרוני רצוי שהאות שהולך להגברה לא יעבור במגבר אוזניות בתוך המכשיר. לא אופציה ברוב המקרים.

אם האנדרויד שלך הוא גלקסי אס הראשון, במקרה, תדע לך שיש אפשרות להגביר מאוד את יציאת האוזניות, אצלי אין צורך בשום מגבר ושום נעליים. שומעים ממש ממש חזק.

בנושא EQ. קודם כל כן, כדאי לך להשיג קבצים איכותיים ככל האפשר. שום אקולייזר לא יתקן איכות גרועה.

האקולייזרים (מחוץ לאולפן להפקת מוזיקה) נועדו במקור לתקן בעיות בסאונד ולא ממש לגרום למוזיקה להישמע יותר טוב. אם האוזניות הן איכותיות, לא אמור ליהיות צורך באקולייזר. ובכל זאת, יש אנשים שאוהבים את הסאונד שלהם עם יותר באס, לדוגמה. ניתן להשיג זאת על ידי אקולייזר.

הפריסטים השונים שיש לך במכשיר, המתאימים לסוגי מוזיקה שונים, באים כנראה מתוך הערכות כגון זו שרוב אוהבי המוזיקה הקלאסית, אוהבים להדגיש את תדרי הביניים (הmids).

השימוש באקולייזר הוא באמת דבר פשוט, אני מתפלה שמישהו בכלל טרח לכתוב מדריך בנושא. כפתור ווליום, מכיר? יפה.

אז באקולייזר (אקלייזר גרפי אם רוצים לדייק), אתה מקבל סדרה של בקרי ווליום שכל אחד מהם שולט על תחום תדרים מסוים, כאשר התדרים מסודרים כך שהנמוכים יותר בצד שמאל. רוצה להגביר באס? תרים את השמאליים. תדרים גבוהים? את הימניים. משהו באמצע? טוב הבנת את הרעיון... אתה משמיע שיר מסוים ומכוון לפי איך שאתה מרגיש.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לשניכם,במיוחד על התגובה הארוכה והמושקעת :yelclap:

בעיקרון קיבלתי תשובה ממישהו,הזמנתי את הE6 כי הוא המליץ לי בחום להשתמש בו עם האזניות שצריכות להגיע לי,וגם סתם טוב שיהיה לי מגבר כזה,אני מתכנן לקנות אזניות איכותיות בעתיד ולא מזיק שיהיה לי אחד כזה.

ניסים - אמרת שההספק של הE6 גבוה מאוד ויכול אולי להזיק,איך הוא יכול להזיק בדיוק?

מישהו יכול להסביר לי על זה קצת?

לגבי הEQ ניסיתי לשחק עם התדרים ולא הסתדרתי עם זה...סתם התעניינתי אם יש דרך להשתמש בכלי הזה נכון יותר אבל אני פשוט אוריד קבצים איכותיים ואשמע את המוסיקה כמו שהיוצר התכוון.

ודרך אגב יש לי פלאפון של HTC,הDesire S אם זה חשוב,ואני לא הכי מרוצה מאיך שהמוסיקה נשמעת בו,בהשוואה לאייפון למשל.

אבל בקבצים איכותיים יחסית זה נשמע טוב,אך הזמנתי מגבר לכל מקרה,שיהיה (הE6 די זול האמת וגם קטן ונייד).

פורסם

תשמע לא יודע איזה אוזניות הזמנת (זה סוד או משהו אגב? הקפדת לא לציין משום מה)

אבל במפרט של המגברון רשום שהוא נותן 150 mW ב-16 אוהם ו16 mW ב-300 אוהם.

על האוזניות הניידות שלי (דגם לא כל כך זול...) לדוגמה רשום הספק מקסימלי 10 mW והאימפדנס 50 אוהם. כלומר, בעוצמה מלאה המגברון אמור לשרוף אותן.

בקשר ל-EQ, מה שאתה רואה זה מה שיש. זה מה ש-EQ יודע לעשות...

פורסם
  • מחבר

תשמע לא יודע איזה אוזניות הזמנת (זה סוד או משהו אגב? הקפדת לא לציין משום מה)

אבל במפרט של המגברון רשום שהוא נותן 150 mW ב-16 אוהם ו16 mW ב-300 אוהם.

על האוזניות הניידות שלי (דגם לא כל כך זול...) לדוגמה רשום הספק מקסימלי 10 mW והאימפדנס 50 אוהם. כלומר, בעוצמה מלאה המגברון אמור לשרוף אותן.

בקשר ל-EQ, מה שאתה רואה זה מה שיש. זה מה ש-EQ יודע לעשות...

סליחה שלא ציינתי את הדגם,פשוט קצת קראתי פה נושאים והודעות ואחרי שראיתי איזה מפלצות אנשים קונים פה לא רציתי לציין את האזניות ה"פשוטות" שהזמנתי,אבל זה סתם טיפשי מצדי.

הזמנתי את אלה: http://www.usa.philips.com/c/headphones/sho9560_28/prd/en/;jsessionid=17ACADA479E1BD9E061722C527624A7D.app101-drp2

יצא לי להזמין אותם במבצע ליום אחד,29.99 דולר לאזניות סופר עמידות,מעוצבות מעולה לדעתי,וקיבלתי המלצה חמה עליהן ממישהו שאני סומך עליו ואמרתי שבשביל מחיר כזה אני לא חושב פעמיים.הוא גם המליץ לי להשתמש במגברון הזה (E6) איתם דרך אגב,חשבתי לחכות שהאזניות יגיעו כדי לבדוק אם הוא צדק אבל גם את המגבר מצאתי בזול מאוד ואני מתכנן לקנות אזניות רציניות גם בעתיד אז אמרתי למה לא,שיהיה.

נכנסתי לדף עם הפרטים הטכניים ומצאתי את הפרט הזה -

Maximum power input:

50 mW

לזה התכוונת נכון?

אז אם ככה אין לי מה לדאוג אם הבנתי נכון,כי יש לי הספק מקסימלי שגדול פי 5 משלך,תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

אממ הוא נותן 150 mW ב16 אוהם

אני לא יודע איך מחשבים כמה זה ל-32 אוהם שזה האימפדנס של האוזניות שלך. מה שבטוח כש-Ohm עולה ה-Watt יורד.

אז יש סיכוי טוב שהוא יתן נגיד 75 ב-32 אוהם.

או 60. וזה עדיין חורג מהנתון המקסימלי של האוזניות, אם כי כנראה לא בכל כך הרבה.

שורה תחתונה הייתי נזהר עם הווליום.... אם בווליום מסוים אתה מתחיל לשמוע דיסטורשן (כמו רעשים של כחח-כחח יחד עם הבאס) זה לא סימן טוב - תוריד.....

פורסם
  • מחבר

אממ הוא נותן 150 mW ב16 אוהם

אני לא יודע איך מחשבים כמה זה ל-32 אוהם שזה האימפדנס של האוזניות שלך. מה שבטוח כש-Ohm עולה ה-Watt יורד.

אז יש סיכוי טוב שהוא יתן נגיד 75 ב-32 אוהם.

או 60. וזה עדיין חורג מהנתון המקסימלי של האוזניות, אם כי כנראה לא בכל כך הרבה.

שורה תחתונה הייתי נזהר עם הווליום.... אם בווליום מסוים אתה מתחיל לשמוע דיסטורשן (כמו רעשים של כחח-כחח יחד עם הבאס) זה לא סימן טוב - תוריד.....

אוקיי,אני גם ככה לא אוהב לשים ווליום גבוה,אני בדרך כלל על 50-70 אחוז.

דרך אגב קיבלתי אותן,הן בנויות מדהים,קלות מאוד,נוחות ומעוצבות נהדר.

גם הקטע של הקשת הנמתחת והעמידה הוא מעולה,בכלל יופי של עבודה בבניית האזניות.

הסאונד לפני הBURN IN מספק מאוד ביחס למחיר,בשביל ה30 דולר ששילמתי אני מרוצה מאוד.

אני אעשה BURN IN עם האתר הזה - http://www.jlabaudio.com/burn.php

הבנתי שמומלץ לתת להם לעבוד כ4-5 שעות כל יום כשהנגן באתר שלהם על 50% למשך כמה ימים,זה בסדר?

סה"כ אזניות טובות מאוד,הבאס די הפתיע אותי לטובה (למרות שאני לא חובב באס),חוץ מזה אני לא יכול לפרט יותר מידי כי אני לא מבין בתחום הזה ממש :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים