עבור לתוכן

בעיית מהירות מעבד מדווחת

Featured Replies

פורסם

שלום!

לאחרונה (שבוע) קניתי מחשב חדש, הכולל מעבד AMD 2500+ (בקופסת פלסטיק עם מאוורר) ולוח Epox EP-8rda+ וזכרון DDR400 512MB.

הבעיה: בעת טעינת הBIOS המהירות המדווחת של המעבד - 2200 ולא יותר (ובסוגריים רשום 200*1.1). היו גם פעמים שהיה 1100 - ואני חושב בכל מקרה, שזה בגלל הגדרות הנוגעות לFSB וכל מיני כאלה בBIOS (יש גם קטגוריית CPU Clock), אך בגלל שאינני מבין גדול בזה, ומכיוון שלא רציתי להתעסק ולנסות ללא ידע - אני שואל פה - מה העניין בעצם? ואם צריך לשנות משהו בBIOS אז... מה צריך לשנות?

בתודה מראש לכל עונה, חן.

פורסם

לך לBIOS על ידי לחיצה על לחצן DELETE במקלדת , לאחר מכן כנס לתפריט Advnced Chipset Features שם יהיה לך הבאס של המעבד.. לפי מה שאתה אומר הוא יהיה או על 100 או על 200... שים אותו קבוע על 166 במקום 100 או 200 שמור את ההגדרות וצא וצא מהביוס , זה הכל... נורא פשוט.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם איפה שיש CPU BUS לשים על 166 ולא על 100 או 200?

ואיך זה בעצם משפר את זה או... מתקן את העניין אם כרגע זה על 200?

פורסם

אם הבאס שלך כרגע הוא 200 אז המערכת עובדת יותר מהר ממהירות הברירת מחדל שלה.

כל עוד המחשב עובד יציב אז אתה יכול להשאיר את הFSB על 200MHZ ולהנות מביצועים של 3200+

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין. בוא נעשה קצת סדר: יש את מהירות הBUS של הCPU נכון (זה לא FSB נכון?)?

למה הברירת מחדל היא 166? - בגלל שככה זה בלוח? עכשיו, איך מהירות הBUS משפיעה על מהירות עיבוד הנתונים?

ו - מזה CPU Clock?

ובקיצור - שוב לשאלה הראית - למה כאשר הCPU BUS הינו על 200, אז מהירות התוצאה היא 2200?

ומה הכוונה 3200+? MHZ (מהירות המעבד)?

זה המעבד שקניתי:http://www.pch.co.il/docs/pd-483056251.htm

זה הלוח: http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8rda%2B.htm (התמונה קצת שונה אבל לא עקרוני...)

תודה לכל מי שיענה אף לאחת מן השאלות...

פורסם

מהירות הBUS של המעבד שונה ממהירות הFSB. במעבדי AMD מהירות הבאס של המעבד כפולה ממהירות הFSB.

ברירת המחדל היא 166 בגלל שככה בנוי המעבד וזאת הגדרת ברירת המחדל שלו מהמפעל.

CPU CLOCK זאת מכפלת המעבד. אם לא שינית אותה אצלך אז היא 11. מהירות המעבד נקבעת לפי מהירות הFSB והמכפלה : 166*11=1830 שזאת מהירות המעבד שלך בMHZ.

כאשר אתה מעלה את מהירות הFSB ל200 אז מהירות המעבד עולה: 200*11=2200 וזאת מהירות המעבד בMHZ.

ה"3200+" שציינתי מקודם זה מעבד נוסף של AMD. הוא עובד במכפלה של 11 ( כמו אצלך) ובמהירות BUS של 400MHZ (הFSB 200MHZ).

כשהעלת את מהירות הFSB ל200 אז קיבלת מעבד הזהה לביצועיו של ה3200+.

פורסם
  • מחבר

רגע אבל אני יודע שלמעבד שלי רשום 333MHZ...

כלומר שזו המהירות שבה הוא הוא עובד (CPUBUS), ולפיכך הFSB הוא 166? והאם זה לא נמוך מאוד, 166? או שמהירות המעבד עצמו מחפה על זה?

ו - אם אני משנה את הFSB ל200 האם אני בעצם מאלץ ביצועי יתר של המעבד? כמו OC? (שהרי מהירות הבאס של המעבד המדווחת היא 333, וכשהFSB הוא 200 אז הבאס הוא 400 לא?)

ובקיצ אם אני אשנה את הCPU CLOCK מהברירית מחדל - אז אקבל בעצם תוצאות טובות יותר מהמעבד..?

נאי חושב שהבנתי - רק תגידו לי אם הבנתי נכון :)

ותודה!

פורסם

אם המעבד שלך עובד בבאס של 400 אז הוא באוברקלוק וגם שאר המערכת באוברקלוק. ולא, זה לא נמוך בכלל.

ואם תעלה את מהירות הבאס אז תקבל ביצועים טובים יותר

פורסם
  • מחבר

והאם זה OC מסוכן מדיי או שמא זה שינוי לא משמעותי וזעיר, שלא מסוכן מדיי ; אין לי צורך באילוץ ביצועי יתר של המערכת - היא חדשה, והכל טוב ויפה... (?)

בקיצר - האם זה כדאי כל כך?

פורסם

עם מעבד כמו שלך לא אמורה להיות בעיה כשתעלה את הFSB ל200. אבל עם זאת, הכל אפשרי.

אתה יכול להעלות את הFSB ולהריץ בדיקת יציבות בלילה. אם עובד, הרווחת אם לא עובד, לא הפסדת כלום

פורסם

הבנת בערך...

166 זה לא נמוך מדי, זה הדיפולט של המעבדים החדשים עם ליבת הבארטון (כמו שלך). המעבדים הקודמים עבדו בבאס של 133 ו 100 בשלב מוקדם יותר. אם אין לך בעיות יציבות ו/או חום יתר, אתה יכול לעבוד בסבבה על באס 200 ולהנות מתוספת הביצועים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי ובשלב זה הדיון יתפצל לשניים:

קודם כל, עדיין יש בעיה - גם כשאני משנה בביוס את מקדם הFSB למהירות המעבד (=CPU Clock Ratio) למשהו שגבוה/אחר מברירת המחדל - המקדם הזה לא משתנה בעת טעינת הביוס...

ויש לי שם ערכים מ5 עד 24, זה לא קצת מסוכן לשים על 24 (באופן כללי, לא העזתי לעשות 24, רק 15*166 כדי שיגיע ל2500 שלו...)

והנושא השני המשתמע שרציתי לשאול - מה המהירות הגבוהה מדיי, הגבולית למאוורר מעבד ולמאורר ספק? כי... המאורר ספק שלי באדום מזהיר בPOST... הוא בערך על 1480... זה קשור לערך הWATT שלו (300, יש מצב שזה נמוך לא?). ולשאלה נוספת בתחום - אם אשים את הFSB על 200 ואעשה בדיקות טמפרטורה למעבד וכו' - מה הטמפ' הגבולית שאחריה - אני צריך לוותר על העניין? זו גם בתחלס שאלה כללית בלי קשר לFSB - על איזו טמפ' לנסות לשמור למעבד ולמערכת כולה?

משהו נוסף: אתם רוצים להגיד לי שבתחלס, כשקניתי את ה AMD ATHLON 2500+, ללא OC, הוא בעצם 1826MHZ?

או שאני יכול לשנות את המקדם ו... זה בסדר?

פורסם

רבאק כתבתי עכשיו הודעה ארוכה והדפדפן עשה לי BACK איכשהו :'(

אוקיי שוב:

המעבד שלך נעול (כמו כל הבארטונים החדשים, אל תקח את זה אישית), מה שאומר שהמכפלה (RATIO) נשארת קבועה, וזה למה לא משתנה כלום בפועל...

אין סל"ד מקסימלי למאוורר, כל עוד המנוע, הגוף והכנפיים עומדים במהירות הסיבוב - אין סכנה. בטח לא במהירויות מתחת ל 9000-10000 סל"ד... ומניסיון כנפיים של מאוורר עומדות גם ב 33,000 סל"ד... :P

טמפ' גבולית שאחריות לא מומלץ לעלות יותר היא בערך 55-60 מעלות במאמץ. מעבר לזה אני לא ממליץ לעבוד, למרות שהמעבד כן יספוג את הטמפ' הזו...

אין טמפ' אידאלית שאתה צריך לשאוף אליה, כעיקרון You can never be too cool ;)

כן, הוא 1826 מה"צ ללא OC, זה למה AMD שמים דירוג (2500+), כדי שיוכלו להשוות את המעבדים שלה למעבדים של אינטל (מה"צ זה לא הכל).

זה בסדר.

פורסם
  • מחבר

תודה, תודה רבה, הבנתי הכל :).

בקשר לספק - רק פחדתי ש300W זה לא מספיק למערכת...

פורסם

יש מצב, אבל תצטרך לכתוב לנו את כל המפרט שלך כדי שנדע, כולל דגם הספק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים