עבור לתוכן

שדרוג מפרט קיים, תקציב 2500 ש"ח - והפעם באמת :)

Featured Replies

פורסם

אהלן לכולם

פתחתי את הטופיק הזה בעבר, אבל החלטתי לרדת ממנו כי ייעצו לי לחכות למעבדי ה-Ivy החדשים. קראתי עליהם ביקורות ולמען האמת לא התרשמתי יותר מדי משיפור הביצועים שהם נותנים ביחס למחיר הגבוה יותר ולכן אני מעוניין לשדרג את המערכת שלי למעבד סאנדי.

מפרט קיים כתוב בפרופיל שלי, מצאתי חבר שייקח ממני את ה-Q9550 ואת ה EP45-UD3P שלי פלוס הזכרונות ב-700 ש"ח ואני רוצה לשדרג מעבד זכרון ולוח.

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג וצפייה בסרטים באיכות Full HD1080p

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין כרגע

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. , Metro 2033, Batman Arkham City, Max Payne 3, Battlefield 3

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 42" 1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות-מקסימליות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בקירור למעבד (Zalman CNPS10X Extreme), כרטיס מסך (Radeon 6950), ספק כח (Seasonic X-650) ומארז (Antec P182), וכוננים קשיחים (Hitach 500GB 7200 RPM, WD 500GB 7200RPM)

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא רלוונטי, קיים מארז

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כבד, לאיזור 4.6-5.0GHz

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיפות ל-TMS בגלל המחירים הזולים או חנות אחרת באיזור השרון

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). חשוב שיהיה לוח עם יציאת HDMI, USB3, וחריצי PCI-E 3.0.

10.האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לשמור על אופק שדרוג במידה סבירה, בעתיד כנראה יוחלף מארז, אולי יתווסף כרטיס מסך למערך CFX.

- מעבד: מתלבט בין i5 2500k לבין i7 2600k, אשמח לדעת מה דעתכם והאם שווה להוסיף 300 שח עבור ה-i7

- לוח: מתלבט בין Gigabyte Z68XP-UD5 לבין Asrock Z68 Extreme GEN3, המטרה שלי היא אוברקלוק כבד לאיזור ה-4.6-4.8 לכן חשוב לי לוח שידע להתמודד עם זה, אשמח לשמוע המלצות.

- זכרון לא ממש משנה מכיוון שזה מעבד סאנדי והתדר קבוע על 100, אבל עדיין אשמח לקבל המלצה טובה.

תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

באמפ?

פורסם

מה השימושים? כדאי שתענה על השאלון שבסטיקי תוך כדי ציון החלקים שכבר יש לך.

פורסם
  • מחבר

ערכתי את ההודעה המקורית

:)

פורסם

בעצם מה שאתה צריך זה שילוש (ואולי קירור למעבד, בדוק אם הוא מתאים לתושבת 1155\1156):

מעבד:

[..] INTEL 2500K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪993

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-Z77M-D3H ₪555

זיכרון:

[..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪113

כמות:2

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪1774

המפרט מ-IQPC לשם נוחיות, אתה מוזמן לבדוק בשאר החנויות המומלצות (זיגזג, TMS, RSM) איפה נוח וזול יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה :) הקירור מתאים למעבד, תואם סוקט 1155 לכן אין צורך.

לגבי הלוח, מכיוון שאפשר לנצל את התקציב, לא עדיף משהו טיפה יותר רציני?

פורסם

בעצם מה שאתה צריך זה שילוש (ואולי קירור למעבד, בדוק אם הוא מתאים לתושבת 1155\1156):

מעבד:

[..] INTEL 2500K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪993

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-Z77M-D3H ₪555

זיכרון:

[..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪113

כמות:2

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪1774

המפרט מ-IQPC לשם נוחיות, אתה מוזמן לבדוק בשאר החנויות המומלצות (זיגזג, TMS, RSM) איפה נוח וזול יותר.

המעבד והזיכרון ברכישת מחשב חדש, כך שזה לא אקטואלי בשבילו.

פורסם
  • מחבר

וגם הלוח לא נראה כאילו הוא ממש מותאם לאוברקלוקינג?

פורסם

הלוח הזה יחזיק לך את המעבד על 4.8 בלי בעיה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, מה לגבי המחיר של המעבד והזכרונות? שהוא עבור רכישת מחשב חדש כמו שאמרת, והאם אפשר להסביר את ההבדל בין 2500k ל-2600k?

אגב ראיתי שהלוח הוא מיקרו ATX, אני מעדיף לוח בתצורת ATX מלאה

פורסם

אופציה מבוססת לוח Z68 טוב יותר לOC:

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz 1.5v JM1600KLN, יחידות 1

Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1

MSI Z68A-G45 Gen3 Z68 Chipset HDMI DVI VGA, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪2000

ההבדל בין ה2500K ל2600K הוא שה2600K הוא I7, הוא תומך בHT ויש לו 2MB יותר של זיכרון מטמון. בפועל בגיימינג יחס העלות / תועלת של ה2500K מנצח בגדול.

פורסם
  • מחבר

מעולה! תודה

מאיזה אתר הרכבת את המפרט?

פורסם

המפרט זה בסה"כ הצעה. הבדלי המחירים בין בקניית מחשב שלם או לא יסתכמו בגג 100 ש"ח.

2600K זהו מעבד מסדרת I7 כך שהוא כולל תמיכה ב-HT. מאחר והמחשב לגיימינג, מדובר בזריקת כסף לפח.

הנה לוח בגודל ATX מלא:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=9182

פורסם

אופציה מבוססת לוח Z68 טוב יותר לOC:

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz 1.5v JM1600KLN, יחידות 1

Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1

MSI Z68A-G45 Gen3 Z68 Chipset HDMI DVI VGA, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪2000

http://www.rsm.co.il

פורסם
  • מחבר

המפרט זה בסה"כ הצעה. הבדלי המחירים בין בקניית מחשב שלם או לא יסתכמו בגג 100 ש"ח.

2600K זהו מעבד מסדרת I7 כך שהוא כולל תמיכה ב-HT. מאחר והמחשב לגיימינג, מדובר בזריקת כסף לפח.

הנה לוח בגודל ATX מלא:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=9182

תודה על התשובה! רק שאלה לידע כללי, באילו תוכנות יש תמיכה ל-HT ובאמת ניתן להרגיש הבדל בין i5 לבין i7? והאם לא יהיו משחקים שיתמכו בזה בעתיד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים