עבור לתוכן

חדשות מפנטקס, K30 ועדשת 50 חדשה

Featured Replies

פורסם

פנטקס נרכשו לאחרונה על ידי חברת Ricoh שהכריזה שבכוונתה לא רק להחזיק את המותג בחיים, אלא אף הציגו תוכניות מפוארות לעתיד.

מאז הרכישה פנטקס הציגה את המצלמה נטולת המראה K-01 שיחודה שהיא תומכת בעדשות K סטנדרטיות ומצוידת בחיישן מאוד איכותי (שיפור אפילו ביחס ל-K-5 המעולה), אולם מבקריה מציינים את העדר העינית והמבנה המגושם.

כעת פנטקס מציגה את המחליפה ל-K200 הזכורה לטוב. מצלמה בקטגורית חובבים שהייתה מצוידת בתכונות שנראו רק במצלמות יקרות בהרבה.

ה-K30 בנויה כמו ה-K200/K20 משלדת פלדה וגוף פוליקרבונט ולא ממגנזיום כמקובל במצלמות מקצועיות (וכמו ה-K-5), אולם כמו קודמותיה המבנה יחסית מוצק ומצויד באטימות ללחות ואבק. מניסיוני עם ה-K20 שבנויה בצורה דומה, למרות השימוש בפלסטיק, ניתן להגיע למסיביות ועמידות לא פחות ממצלמות מגנזיום כגון ה-D700 או ה-50D (מניסיון של צילום עם מצלמות אלו).

ה-K30 מוותרת על מסך LCD עליון אולם שומרת על שתי גלגלות שליטה (חריג בקטגורית החובבים). בנוסף היא מצוידת במנסרת זכוכית ובעינית בהירה עם כיסוי 100%, עוד מאפיין של מצלמה מקצועית.

הלב הדיגיטלי כולל את החיישן המעולה והמעבד המעולים שהוצגו ב-K-01 ומנגנון פוקוס שאמור להיות טוב יותר מאשר ב-K-5 (שהייתה בעצמה שיפור מרשים ביחס לקודמותיה).

כמקובל היום יש תמיכה בצילום וידאו 1080p כולל כנראה פוקוס מבוסס ניגודיות וקצב צילום נאה של 6 חשיפות לשניה.

המצלמה תהיה זמינה במספר צבעים (לפחות בשוק היפני, שם יש ביקוש לדברים האלו, כולל למהדורת "הלו קיטי" בלבן/ורוד).

המחיר בהצגה יהיה כנראה סביב 800 דולר וצפוי שירד במהלך החודשים הבאים.

בנוסף ל-K30, פנטקס הציגה עדשת 50/1.8 חדשה. אורך המוקד קצת נופל בין הכסאות למצלמת APS-C אבל מדובר בפורמט מאוד מקובל בשוק ובמחליפה (רוחנית לפחות) ל-50/1.7 הוותיקה של פנטקס.

העדשה עשויה מגוף פלסטיק (כולל טבעת הביונט), קטנה וקלה מאוד. היא אינה מצוידת במנוע מיקוד פנימי ונעזרת במנוע של המצלמה.

למרבה הצער המחיר בהצגה הוא 250 דולר, כפול מניקון 50/1.8D! אלא אם מדובר בפלא אופטי, אני חושש שמדובר במחיר מופקע. מחיר גבוה זה מצטרף ל-35/2.4 שגם היא עולה יותר מהמקבילה מבית ניקון (35/1.8G) ולעליית מחירים של שאר העדשות של פנטקס שהופכות את הבחירה במערכת שלהם לבעייתית יותר.

שמועות על FF

כרגיל בקהילת צלמי הפנטקס יש שמועות על מצלמת FF "שאוטוטו יוצאת". לציין שפנטקס פיתחה בעבר מצלמת FF ולא יצאה איתה לשוק (למזלה - קונטקס יצאה עם מצלמה דומה שקברה אותה).

צלמים רבים שמנסים את עדשות ה-DA של פנטקס על גופי פילם מציינים שאין בעיית כיסוי ורומזים לכך שפנטקס נערכת, מבחינת ליין עדשות, להוצאה של גוף FF. מה שנוטים לשכוח זה שלא חסרות עדשות שנותנות כיסוי מלא על פילם, אבל נראות רע בדיגיטלי.

בנתיים אנחנו נשארים רק עם ההכרזות הרשמיות של פנטקס שאין להם שום כוונה לצאת עם גוף FF.

מבחינתי - שיתמקדו בגופי ה-APS-C המעולים שלהם וישפרו את מבחר ותמחור ליין העדשות.

פורסם

פלדה ? לא כבד ?

תכלס, מה 'כפת לי ממה השלד עשוי. אם זה מצליח, פאנן.

החיסכון בתצוגה נשמע לי כטעות. ה LCD הראשי נכבה, ומרגיז.

ההיגיון בלהוציא 50/1.8 נעלם מעיני.

נשמע כמו פרי מחשבה של איש שיווק ולא של איש צילום.

הסיבה ש 50/1.8 מקובלת בשוק היא מחירה הנמוך בעליל ביחס לעדשה עם צמצם 1.8. זה ושהיסטורית נוצרו כמויות אינסופיות של כאלה בתקופת הפילם עקב היותה "נורמל", שקיבעו את מעמדה כ"נמצאת בכל תיק".

בפועל על APSC היא לא לפה ולא לשם, ומי שקונה אותם זה מתלהבי העומק שדה הרדוד מחוסרי הכסף.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהעדר ה-LCD העליון נובע מסיבות עיצוביות (הגוף של ה-K30 צר ומעוצב באופן רדיקלי) ושיווקיות (מצלמת "חובבים").

פנטקס הוציאו זה מכבר עדשת 55/1.4. אורך מוקד זה מתאים יותר כטלהפוטו מתון על APS-C. למרבה הצער מדובר בעדשה כבדה ויקרה יותר (לציין שהיא אטומה למזג אוויר).

טוב יותר אם היו מוציאים 55/1.8 פשוטה וזולה (מצידי שלא תכסה את התחום של FF) ועוד 30/2.0 או אפילו 30/2.4 פשוטה וזולה. שיהיו מפלסטיק, בלי סרגל טווחים, לא משנה, העיקר שיהיו קטנות וקלות ועם אופטיקה סבירה בצמצם פתוח וחדות לחלוטין ב-2.8 ומעלה. בהמשך תוסיפו עדשות 15/4.0 ו-90/2.8 באותו הסגנון ולא יהיו מאושרים מצלמי פנטקס.

היום בשביל לקבל פריימים טובים לפנטקס, אתה חייב לרכוש את סדרת ה-limited היקרה (15/4.0 31/1.8 40/2.8 35/2.8 70/2.4 77/1.9) או סדרת ה-FA המזדקנת במחירים מופקעים (50/1.4 35/2.0) בנוסף ל-55/1.4 ול-100/2.8 מאקרו העמידות למזג אוויר והיקרות אף הן.

אם פנטקס לא יתעשתו בתחום העדשות אז הם יאבדו אותי כלקוח וכנראה לא רק אותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים