עבור לתוכן

בעייה בהמהרה של i5 750 ושל הזיכרון

Featured Replies

פורסם

כמו שברור מהשאלות שלי אני מאד חדש בתחום האוברקלוקינג

יש לי את המערכת הבאה:

מעבד i5 750 עם קירור Scythe Ninja 2 Rev B

8Gb זיכרון בשני סטיקים של 4Gb Kingston Hyperx Genesis 1600Mhz

לוח אם של Gigabyte GA-P55-US3L עם ביוס מעודכן F7

ספק של Seasonic S12 Energy Plus 650W

ומארז של Lian-Li PC-A17 Black

קראתי לא מעט על המהרה של המעבד שלי (עם קירור אוויר בלבד) ורוב התוצאות היו סביב ה 4.2GHz ע"י העלאת המהירות שעון ל 200 ואת המכפלה ל x21 וככה מקבלים 4.2

אצלי הלוח לכאורה תומך x21 אבל כשאני מסמן x21 ויוצא מהביוס הוא חוזר ל x20 ולכן העלתי רק ל 200X20=4.0GHz

למה אין לי אפשרות לשמור על x21?

בבדיקה בprime95 אני מקבל אחרי מספר דקות טמפרטורות של מעל 90 כשבאתר של אינטל מצויין לא לעבור 73, ברור לי שכנראה יש כאן בעיה.

האם בדיקה ב 100% יכולת באמת משקפת משהו? בחיים לא ראיתי את המעבד במעל 30%.

איך אני עושה אוברקלוקינג גם לזיכרון? , יש לי אפשרות רק למכפלות של x6/x8/x10 ואז x8 נותן 1600 שזה ממילא מהירות הבסיס של הזיכרון ו x10 נותן 2000 שזה באמת יותר מדי , ומאמרים מצויין שהזיכרון הזה מגיע בד"כ ל 1866 במקסימום

פורסם

לפני הכל תמדוד טמפ' במנוחה ומאמץ בלי OC..תשתמש בOCCT וREAL TEMP..

לאחר מכן תדע איך להמשיך..כמו כן OC לזיכרון הוא די מיותר כאן..שכן הזיכרון בתדר שיש לך מספק בהחלט ורוב הסיכוים שעלאה של תדר רק תביא לחוסר יציבות שמיותר להתעסק איתו...

פורסם
  • מחבר

בדקתי ב real temp ו ב OCCT והטמפרטורה היא קצת מתחת ל 50C בעומס של 3-4% , איך להמשיך מכאן?

אני שואל שוב לגבי הבעיה עם המכפלה של ה x21

הערה: החדר עם המחשב לא ממוזג והטמפרטורה בחדר סביב ה 25C

פורסם

תבדוק את הטמפ' במאמץ של 100 אחוז ולא ב3-4 אחוז ! כי זה לא מאמץ.

פורסם
  • מחבר

עשיתי כמו שהצעת ואלו התוצאות:

ללא OC :

133x20= 2.66GHz

טמפרטורה במנוחה (עומס של 5%) - 40C

טמפרטורה בעומס של 100% - 50C וקצת

166x20= 3.33GHz

טמפרטורה במנוחה (עומס של 4%) - 45-48C

טמפרטורה בעומס של 100% - 70-75C

170x20= 3.4GHz

טמפרטורה במנוחה (עומס של 4%) - 48C

טמפרטורה בעומס של 100% - 75C

200x20= 4.0GHz

טמפרטורה במנוחה (עומס של 3%) - 50C

טמפרטורה בעומס של 100% - מעל 90C

הערה: חוץ מהמהירות שעון לא נגעתי בכלום, הכול על auto

וגם חוץ מבמהירות שעון של 200 , מכפלת הזיכרון האוטומטית היא 10 כך שמהירות הזיכרון הייתה 1333\1666\1700\1600

אני מאמין שהעצה שלך (שלכם) תהיה להישאר ב 3.4 , אבל ממש חבל לי אנשים עם מערכות לא יותר טובות משלי השיגו בקלות (לטענתם) 4.2 , אז למה אני לא יכול לקבל 4.0?

אני צריך הדרכה מה לעשות עכשיו?

פורסם

תוריד את whmonitor

קח קישור להורדה http://majorgeeks.com/HWMonitor_d5842.html

תעלה צילום מסך שתוכנה פתוחה נראה מה המצב

ולפני שאתה משנה דברים בביוס תקרא מדריכים על oc תצבור ידע כי אוברקלוק זה לא רק לעלות את מהירות השעון (באס)

פורסם

מה זאת אומרת מה לעשות ? אם ב4GHZ הכל יציב אבל הטמפ' מוגזמת אז אתה יכול לבדוק כמה דברים..

אם הכל מוגדר על AUTO תסתכל על CPU-Z בזמן מהמאמץ ותראה את המתח..יכול להיות שתוכל להוריד אותו ואז המערכת עדיין תהיה יציבה אבל תייצר פחות חום..כמו כן תבדוק את הRPM של הקירור ואיך הסירקולציה במארז..

פורסם

אוי ואבוי, אתה עושה אוברקלוק ולא נועל את המתח על המעבד? עדיף שתקרא טיפה ותחקור לפני שאתה נוגע בביוס ביכלל.

יש פה בפורום אשכול דומה על אוברקלוק תחכים ממנו קצת - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=533419

פורסם
  • מחבר

בסדר, בסדר, אני כנראה באמת קופץ מהר מדי בלי להבין לעומק...

ביצעתי את כל מה שהיה רשום בפוסט שהלינק מפנה אליו (גם מה שהפותח כתב וגם מה שכתב jabberwock)

ניסיתי להתחיל מ 200X20=4000GHZ והמתח 1.28V :

OCCT לא מצא ארורים אבל הייתי חייב להפסיק אחרי מספר דקות כי הטמפרטורות עברו את ה 80C

חשוב לציין שבמתחים נמוכים יותר התוכנה מצאה ארורים

ירדתי ל 200X19=3.8GHZ ומתח של 1.225V

והתוכנה עבדה עשר דקות בטמפרטורה ממוצעת של 75C

שוב, מתח נמוך יותר גרם לארורים

מה עושים עכשיו? הרי גם 75C זה לא מעט?

למה מערכות אחרות עם קירור אויר הצליחו להגיע ליותר?

האם יש יתרון בלהוריד את השעון לנניח 180 ואת המכפלה להעלות ל X21 ?

מה ההבדל הרי זה אותה תדירות פחות או יותר (3.8GHZ) ?

פורסם

נו מה הבעיה, 3.8GHz זה גם טוב. אבל אני הייתי מסתפק בתדר 3.6GHz. אל תשכח שהמדינה שלנו חמה, לא כמו במקומות אחרים בעולם. בחורף אתה תראה 50C במאמץ עם אוברקלוק.

תוריד לתדר 3.6GHz ותראה מה המתח הכי נמוך בלי שגיאות שאתה יכול לקבל איתו. הוא אמור להנמיך משמעותית את המתח.

יש יתרון קטן במכפלת ה-21, הלוח אם פחות מתאמץ.

פורסם
  • מחבר

הורדתי את המהירות ל 200X18=3.6GHZ עם מתח של 1.175V

אולי אפילו לרדת טיפה (1.15V גורם לארורים)

וזה נותן טמפרטורה של בערך 70C

נניח סיימתי, צריך לשנות את ההגדרות האחרות ששיניתי בביוס חזרה?

פורסם
  • מחבר

1. האם ניתן לעלות את מהירות השעון למעל 200 ל 205 או 210 וככה לנסות להעלות את המהירות עוד קצת ולהרוויח על הדרך גם שיפור בתדירות הזיכרון - ראיתי אותו עובד מצויין אפילו ב 1700 ?

2. אני שואל שוב, האם להחזיר חלק מהאפשרויות ששיניתי בביוס, כמו ה PCI express וכל האופציות לחסכון בחשמל בזמן מנוחה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים