עבור לתוכן

מחפש המלצה למחשב נייח המיועד לעריכת וידאו, תקציב בין 3000 ל- 3500 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

היי,

בקרוב אקנה מחשב ואני צריך את עזרתכם בבחירת המפרט. המחשב מיועד לשימושים רגילים אך גם עריכת וידאו של סרטי HD.

מאוד חשוב לי שבסופו של דבר, יהיה אפשר לערוך סרטים בצורה חלקה, בלי שהמחשב יתקע מאיזשהי סיבה.

בנוסף למפרט ולתקציב הנ"ל, אני קונה את המסך DELL 2311 אם אני זוכר נכון את הדגם. זה מסך בסביבות ה1000 ש"ח והמפרט לא אמור לכלול אותו.

מה שחשבתי הוא איזשהו מעבד I5, שמונה ג'יגה זכרון פנימי, הארד דיסק של טרה ודגש על הכרטיס מסך שבטח יעלה עד 1000 ש"ח. כמובן גם לוח שתואם את הדברים הללו.

אם מישהו יכול להמליץ על החלקים בצורה ספציפית, זה יהיה מצוין. אם צריך קירור, סוג מסוים של מארז או דברים אחרים, אשמח לשמוע.

אני בסופו של דבר רוצה את המחשב עם הביצועים הכי טובים וממש לא מעניין אותי המראה שלו, כך שמבחינתי לקחת חלקים מסויימים זולים אם הם נותנים את אותה התפוקה.

תודה מראש.

טומי

פורסם

ענה על השאלון שבחוקי הפורום, תעזור לנו לעזור לך. :)

פורסם
  • מחבר

1. מה התקציב המקסימאלי?

3000 עד 3500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

מה שיאפשר לי לערוך סרטים בצורה חלקה

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

עדיף שלא

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

עריכת סרטי HD

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

לא לכלול מסך, עכבר מקלדת

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

7

6. האם מתוכנן

אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

לא

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

נא לכלול קירור או מארז מסוים אם הם יעזרו למחשב לעבוד טוב יותר בעריכת וידאו. אני רוצה 8 ג'יגה זכרון פנימי וטרה הארד דיסק. חוץ מזה, מה שאתם אומרים.. אני מניח שI5 יהיה יותר בתקציב מI7 אבל מה שתגידו.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא

פורסם
  • מחבר

captureuic.png

הרכבתי את זה בצורה כללית. אין לי מספיק ידע בנושא ולכן, אני בוחר באקראי את הרכיבים. אם מישהו יכול לשפר את מה שעשיתי כי בטח לא צריך חלק מהדברים או אפשר לחזק אחרים, זה יהיה מצוין. גם מפרטים מאפס יתקבלו בברכה!

פורסם

מכיוון שהמחשב לא מיועד למשחקים אין צורך בכרטיס מסך יעודי והמובנה יספק ביצועים זהים, אם תוכל לפרט על התוכנות זה יהיה מצוין כי כך נוכל לדעת אם הם יהנו מ-CUDA.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel I7 Quad Core I7 2600 3.4GHZ 1155 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1388

קירור למעבד:

ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪140

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪374

מארז:

Lancool Midi Tower PC-K57B Black - יציאה USB3 קידמית בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪349

ספק כוח:

SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪266

זיכרון:

Micron Rendition 4GB DDR3 -1333

כמות: 4 - מחיר: ₪105

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪429

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪93

סה"כ: ₪3459

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3390 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/wjh4ux96

מעבד מרובע ליבות של אינטל עם 8 נימים+קירור ZALMAN.

לוח אם כולל USB3 ו-SATA3.

מארז איכותי כולל שני מאווררים אחד בגודל 140MM ואחד בגודל 120MM, בא עם 3 מסנני אבק (יש לי אותו).

ספק כוח איכותי של היצרנית המובילה (יכול לתת יותר מ-430W).

16GB RAM (זיכרון).

קשיח של 1TB.

צורב סטנדרטי.

פורסם
  • מחבר

לא ממש הבנתי איך התצוגה תשרוד עריכת סרטי HD כבדים עם כרטיס מסך מובנה...? סרטי HD 1080P לא דורשים תמיכה גבוהה כמו שגרפיקה של משחק יכולה לדרוש?

אני לא ממש מבין בזה אז יכול להיות שמה שהרכבת באמת מתאים למה שאני מבקש אבל כמו שאמרתי, מה שהכי חשוב לי הוא ביצועים ויציבות. אני לא רוצה שיתקע בזמן עבודה. אם זה דורש להסתפק בI5 ולקחת כרטיס מסך חיצוני, אולי עדיף.. אם לא, אשמח לדעת.

אגב, לא הבנתי את עניין הזכרון.. יש שם רק 4 ג'יגה או שזה כמה כרטיסים של 4? מה התפקוד של 1333 לעומת המהירות האיטית יותר? כרטיס אחד שווה של 4 יתפקד כמו 2 של 4 במהירות נמוכה יותר?

תודה שוב.

פורסם
  • מחבר

חוות דעת נוספות?

מישהו שמבין יכול לענות על מה ששאלתי מקודם בבקשה?

תודה..!

פורסם

יש שם 16GB RAM. הכרטיס המובנה ישרוד את זה כמו גדול, אם תפרט על התכנות שבהן אתה משתמש ניתן יהיה לומר לך אם תהנה משימוש (שיפור ביצועים) בכרטיס מסך יעודי (לא המובנה).

כתבתי את זה כאן:

אם תוכל לפרט על התוכנות זה יהיה מצוין כי כך נוכל לדעת אם הם יהנו מ-CUDA.

לא הבנתי את השאלה האחרונה.

פורסם

לא ממש הבנתי איך התצוגה תשרוד עריכת סרטי HD כבדים עם כרטיס מסך מובנה...? סרטי HD 1080P לא דורשים תמיכה גבוהה כמו שגרפיקה של משחק יכולה לדרוש?

סרט הוא בעצם 2D שנראה כ-3D. סרטי תלת מימד הם שני צילומים של 2D. בכל מקרה בקידוד המעבד בשימוש 100% לכן HT יעזור.

אם התוכנה שלך תומכת ב-CUDA אפשר להוסיף כרטיס מסך של ניבידיה בכדי להאיץ את הקידוד.

אם תעבוד בקידוד קבצים גדולים(כמו באיכות BD) גם צריך RAID 0 או SSD.

פורסם
  • מחבר

התוכנה נקראת Powerdirector 9.

אלו סרטי HD של 3-5 ג'יגה שלאחר עריכה, שוקלים בסביבות 1 ג'יגה (לא יודע אם הנתון הזה מועיל איכשהו אבל שיהיה).

אלו דרישות התוכנה לפי מה שמצאתי באתר שלהם:

http://www.cyberlink.com/products/powerdirector/requirements_en_US.html?&r=1#s_r1

מעבד I7

לפחות 6 DDR

וכרטיסי מסך די חזקים אם אני לא טועה.

אשמח לשמוע האם יש משהו מותאם יותר עכשיו.

תודה על העזרה.

פורסם

שלום לך

אתה ממש לא צריך כרטיס מסך ( כל עוד מדובר בסייברלינק ).

כלומר, אם אתה רוצה הרבה 3D אז כן, אבל בשביל עריכה

קלאסית, יש לך את התמיכה ב - quick sync שבדגמים הלא כ"כ

יקרים של מעבדי IB יעשו עבודה מהירה יותר מכרטיסי מסך יקרים.

למעשה כל מעבד עם HD 4000 יעשה את העבודה.

http://hwzone.co.il/hardware/news/138371

עריכה:

טוב, לאחר שיטוט קצר, שמן הסתם היה אפשר ...........

מבחינת הביצועים ב - quick sync ה -HD2500 זהים ל - HD4000,

אז זה רק מגמיש את המבחר והאפשרויות.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

נשמע נהדר.

זה אומר שאני יכול להשקיע יותר בשאר הרכיבים ולעבוד עם הכרטיס המובנה? גם סרטי HD של 20 ג'יגה כמו הופעות וכאלה, יעבדו עם זה טוב?

על איזה לוח אם אתם ממליצים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים