עבור לתוכן

האים קיים ספק+UPS במכשיר 1 ?

Featured Replies

פורסם
פורסם

אני דיי בטוח שאין שם UPS אלא לכל היותר מייצב מתח נוסף להמרת המתח פעם שניה

ה UPS הזול ביותר לבד עולה לא פחות מ 300 שקל

ל UPS יש סוללה. בתוך הספק דיי בטוח שאין סוללה

אם במחשב יש ספק איכותי, בדרך כלל מה שנדפק מקפיצות מתח זה הספק עצמו ולא יתר המחשב. UPS אמור בין היתר להגן על הספק - אבל אם הוא מובנה בתוך הספק אז בכל מקרה מה שנדפק זה הספק

אם אתה רוצה UPS (למה - להמשך עבודה וכיבוי תקין בהפסקת חשמל, או רק להגן אל החומרה מנזק ?) תשים UPS חיצוני

פורסם

אוקי אז יש סוללה, וממה שנראה (למשל שאין -12V) היא כנראה מחוברת במתח הנמוך ביציאה

עדיין אני לא רואה יתרונות לספק כזה

חוצמזה, סוללה (שפולטת אדים חומציים) בתוך המחשב נראה לי מתכון בטוח לנזקי קורוזיה

פורסם
  • מחבר

בנוגע לסוללה - סוללה סגורה מאיכות טובה לא אמורה לשחרר אדי חומצה לפני שהיא מתפוצצת

ממה שקראתי בPDF זה ניראה כ INLINE ולא ONLINE הבנתי נכון?

במידה והUPS הפנימי הוא ONLINE יש לו יתרונות על UPS חיצוני

UPS חיצוני

שקע-המרה לDC (הפסדים) - המרה לTRUE SIN AC (הפסדים ?) - ספק המרה לDC (הפסדים) -שימוש

UPS פנימי

שקע-ספק המרה לDC (הפסדים) - שימוש

מה השימוש של 12V- ?

והאים קבלים מפוצצים על הMB הם הזדקנות הMB ,בן 5 , או שזה ניגרם מבעיות בחשמל שUPS יכול למנוע?

פורסם

סוללה יכולה כן לשחרר קצת - יש לה פקקי גומי שמשחררים כמויות קטנות כשנוצרים גזים, למשל אם יש קצת טעינת יתר

הסוללה כנראה מחוברת במעגל המתח הנמוך - זה גם אומר למה אין -12V כשהספק עובד מהסוללה. לכן ה UPS הוא לא בדיוק online או interactive כמו UPS רגיל (כי אין המרה ל 240V אחריי הסוללה), אבל יכול לעבוד בדומה לכל אחד מהם - תלוי אם הסוללה מחוברת למסילה כל הזמן או רק בהפסקת חשמל

יש לו את היתרון של יעילות. בספק כזה היעילות של כל הספק היא 80%. ב UPS interactive היעילות קרובה ל 100% כשהוא עובד מהחשמל וכ 80% מהסוללה, ועל זה 80% של הספק - כלומר ההבדל בצריכת חשמל לא גבוה

יש את השיקול של VA שבו צריך לקת מקדם ביטחון, אבל הוא לא משפיע אל הזמן שהסוללה מחזיקה בהפסקת חשמל אלא רק הנתונים של ה UPS בבחירת UPS

החסרונות הם שאין לך UPS למסך (איך תעשה שמור ?), שה UPS לא נותן הגנה לספק (והספק הוא מה שבדרך כלל מקבל נזק מבעיות חשמל), ושהסוללה נמצאת בתוך המחשב מה שלא נראה לי טוב מבחינת אדי חומצה שיכולים לגרום לקורוזיה

ה -12V משמש לכמה דברים קטנים כמו COM ולפעמים כרטיס קול. המחשב אמור להיות יכול לעבוד בלי -12V. יתכן שיש לוחות שיתכבו אם הם לא מזהים את המתח הזה - לא נראה לי אבל שדבר כזה יקרה

קבלים מפוצצים בלוח קורים מכמה דברים :

ספק גנרי שמייצר בעצמו מתחים שמכילים הרבה ripple (קפיצות מתח קבועות בעשרות KHZ = עשרות אלפיי פעמים בשניה). רוב הספקים הגנריים מייצרים מתח כזה ולכן שורפים קבלים וחומרה אחרת במחשב, לפעמים הרבה לפנייי שהספק עצמו נשרף. UPS לא יעזור כאן כי הספק הוא זה שמייצר את הקפיצות מתח - הוא לא מעביר אותן מהחשמל שמגיע אליו. הפתרון היחיד לזה הוא ספק איכותי, במקרה כזה UPS יכול לעזור להגן על הספק אבל הוא לא ישפיע אל הניקיון של המתח ללוח - כי כל ספק (גם גנרי) מייצב את המתח שהוא מקבל בכניסה

התחממות יתר של רכיבים בלוח שקרובים לקבלים ומחממים אותם (למשל : צלעות קירור של המעבד שחמות מידיי כי המאוורר עובד במהירות נמוכה כדיי להיות שקט, החום מגיע לקבלים שעומדים לייד והורס אותם), או טמפ' גבוהה מידי של האוויר במארז כי חסרים מאווררים במארז או שהם לא עובדים

לוח שהגיע מהתחלה אם קבלים דפוקים

ניתן להחליף את הקבלים בלוח והוא ממשיך לעבוד תקין. רצוי להחליף אותם בהקדם לפניי שעוד משהוא נדפק בגללם

פורסם
  • מחבר

תודה

אני פותר את הבעיה ע"י החלפת כל המחשב :)

לצערי לא נותרו בחנות MB המתאימים למעבד הנוכחי

פורסם

איזה סוקט זה ?

ומה הקשר להחליף MB עכשו - הוא נדפק או סיבה אחרת ?

פורסם
  • מחבר

כל חיבורי הUSB עברו לפעול כ1.1 למרות שהם 2

ובאמצע היום כונני הSATA נעלמו

אתלון 64 סוקט AM2

פורסם

יש קבלים מנופחים בלוח ?

התחממות ?

משהוא במערכת ההפעלה ?

פורסם
  • מחבר

יש קבלים מנופחים, בערך חצי מהם

חם, מאוד חם. בקיץ הקודם המחשב כבה עקב חום מופרז בצהרי היום מספר פעמים, בחורף הוא מסתדר

בריסת הBIOS לא גילה את החומרה שהיתה מחוברת דרך SATA

הכוננים בIDE (כולל הWIN) עבדו כרגיל

פורסם

קבלים מנופחים הם _כל_ הבעיה שלך

הם נגרמו בגלל ספק גנרי קודם ובגלל חום במארז. לכן - אתה לא צריך UPS הוא לא קשור בכלל. אתה צריך להחליף את הקבלים, ספק איכותי ויציב חדש, ולהוסיף מאווררים במארז כדיי שלא יהיה חם

פורסם
  • מחבר

וכמו שכתבתי

בחנות תענו שלא נותר במלאי MB המתאימים לCPU שברשותי לכן קניתי מחשב חדש

המיפרט קבור בפורום "מפרטי מחשב". מעל 200 צפיות 1 תגובה שבה המלצה לשינוי קטן

אני לא אלקטרונאי כך שאני לא יודעה מאפוא להשיג את הקבלים או אפילו לזהות מה אני צריך לקנות

ונאמר לי שאין טעם לתקן את הMB, עדיף לקנות חדש

לאחר כל הדברים שקראתי וההמלצות שניתנו לי ירדתי מהרעיון לקנות UPS

כשהמסמר האחרון היתה ההודעה שלך שהספק הוא החשוד העיקרי ולא רשת החשמל

נ.ב.

המחשב הגוסס ניקנה בIVORY

השרות מעולה אבל היתי זקוק לו מס' רב מידי של פעמים לטעמי

פורסם

החלפת קבלים בהרבה מקרים כדאית. אם הלוח עדיין עובד אז הנזק בהרבה מקרים מסתכם בקבלים ואז לא תצתרך לוח חדש

מדריך להחלפת קבלים שאני כתבתי - אני חושב שתוכל להסתדר איתו אם תחליט לתקן את הלוח http://ompldr.org/vN3V1MA/Untitled 1.pdf

במקרים אחרים תעבור אל יד 2 פה באתר, יתכן שתמצא לוח AM2 שיתאים לך

הניסיון הכי קרוב אליי אם אייבורי היה לידידה שלי שנשרף לה ספק, הם החליפו ללא בעיה אם כי לספק גנרי ופחות טוב (המקורי שלה היה גנרי טוב יותר של KMEX)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים