עבור לתוכן

רוצה "מיני אולפן הקלטות" כדיי להקליט סקיצות כולל חיבור לקלידים

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לנגן על קלידים ולהקליט קול בו זמנית- שהכל יהיה מחובר למחשב, רק להקלטת סקיצות, לא צריך משהו באיכות מטורפת.

מה אני צריך לקנות מבחינת רכיבים? (מקרופון.. וכדומה) ואיזה תוכנה להקלטה?

תודה רבה מראש! :yelclap:

פורסם

איך אתה נוהג לעבוד? מקליט רק בבית או גם בחוץ (במועדונים, אצל חברים, חדר אימונים במתנ"ס וכו')?

מה אתה מתכוון להקליט - קולות שירה? קלידים בחיבור MIDI או בחיבור אודיו אנלוגי? גיטרה? כלי נגינה אחרים?

עם איזה מחשב אתה עובד (PC או מק? איזה מעבד וכמה זיכרון?)

והכי חשוב - מה התקציב?

פורסם
  • מחבר

1.מקליט רק בבית

2. מתכוון להקליט סקיצות של שירים שלב לפני שליחה לאולפן מקצועי

3.אני צריך לחבר קלידים ואולי גם בעתיד גיטרה, אין לי מושג לגביי מה זה חיבורים MIDI או אנלוגי

אני עובד עם מחשב רגיל לא מאק, והוא יחסית מצויין 4 ג'יגה זכרון מעבד CORE 2 DUO, אני לא חושב שצריך יותר מיזה.

לגביי התקציב, אני פשוט רוצה ציוד בסיסי , ככה שאין טעם לציין תקציב, כמה שזה יעלה אני אקנה.

פורסם

סליחה שאני מתפרץ,

נראה לי שיש לי מס' תשובות.

חיבור MIDI:

Musical Instrument Digital Interface

תואם בעצם לתקן המאפשר שליטה בכלי חיצוני תומך (בדרך כלל סינטיסייזרים) מתוך המחשב, או להפך - שליטה בפרמטרים של תוכנות תומכות על ידי כלי החיצוני למחשב.

לדוגמה, לי בבית יש מקלדת שליטה. זוהי מקלדת של 6 אוקטבות שיש עליה גם פיידר (fader) לשליטה בווליום ו-8 נובים (knobs) ועד כפתורים וגלגלים וכו'

ובאמצעותה אני יכול לשלוט ולנגן בסינטיסייזרים וירטואליים שהם למעשה תוכנות מחשב לכל דבר. כיום סינטזה על ידי תוכנות היא תחום מאוד מאוד מפותח ואני לפחות, בתור מהנדס תכנה, ועוסק בתחום המוזיקה ה"ממוחשבת" כתחביב כבר כ-15 שנים, לא רואה שום דבר שניתן להשיג על ידי סינטיסייזר "חומרתי" אמיתי ואי אפשר להגיע אליו על ידי תכנה.

אוסיף ואומר שחברות גדולות כמו moog, korg, novation המייצריות סינטיסייזרים "אמיתיים" פנו בשנים האחרונות גם לתחום התוכנה והחלו "לייצר" גרסאות תכנה היכולות להחליף את הכלים החומרתיים שלהן!

בחיבור אנלוגי מצד שני הכוונה היא פשוט לקחת כלי נגינה כלשהו, ולהקליט את הצלילים אותם הוא מפיק לתוך המחשב.זה הכל.

מספר שאלות שאתה צריך לשאול, לדעתי:

אם יש לך קלידים, האם יש להם יציאת MIDI?

ואם אין לך, (ואז אני בפה מלא ממליץ לך ללכת על מקלדת שליטה מסוג כלשהו ולא על כלי המפיק צלילים בעצמו), אזי תבקש שימליצו לך על מקלדת טובה.

בקשר להקלטה, מן הסתם ברור לך שתצתרך כרטיס קול ייעודי לצורך הפקת מוזיקה.

אזי, אחת ההחלטות שתצטרך לקחת היא כמה כניסות אנלוגיות יהיו לו, או כמה מקורות צליל החיצוניים למחשב תרצה להקליט בו זמנית.

אם אתה מתכוון רק לנגן ולשיר, אזי שאם יש לך מקלדת MIDI אתה צריך כניסה אחת בודדת עבור המיקרופון שלך.

אם אתה מתכוון לנגן ולשיר, וגם בו זמנית להקליט עוד מישהו שמנגן בגיטרה לדוגמה, אזי שיש לך שתי ברירות:

1. בכל זאת להשאר עם כרטיס בעל כניסה אנלוגית אחת, ואז קודם להקליט את הגיטרה לבד, ואז להקליט את השירה כאשר אתה שומע את הקלטת הגיטרה מתוך המחשב.

2. ללכת על כרטיס יקר יותר הכולל יותר מכניסה אחת.

באופן עקרוני, אלו 2 ברירות שתקפות גם אם תמשיך להוסיף כלי נגינה למשוואה, כגון: טופים, גיטרת באס....

שים לב, לא נכנסתי לאספקטים של סוג הכניסה האנלוגית, איכותה, היותה balanced או unbalanced, מוגברת או לא מוגברת וכו'

וזאת משום שאני מתעסק רק במוזיקה אלקטרונית, לא מקליט דבר אף פעם ולכן גם לא מבין גדול בזה. יכול מאוד ליהיות (בעצם, כמעט בטוח) שתצתרך לבחור בין כרטיסים בעלי כניסה אנלוגית איכותית פחות ולכן גם זולים יותר, לבין איכותיים יותר ויקרים יותר.

מקווה שעזרתי ולא רק חפרתי!

כל טוב.

פורסם
  • מחבר

וואלה הסבתכתי עם כל מה שרשמת, אני כולה רוצה אולפן הקלטות חובבני להקלטת סקיצות... יש לי מיקרופון של SHURE שעלה לי בערך 400 ש"ח, יש לי כרטיס קול חיצוני אבל יש לו כניסה רק לגיטרה, ואני צריך כרטיס קול עם יציאה לקלידים, השאלה אם עדיף כבר לקנות מיקסר אומנים?, ומה צריך עוד חוץ מיזה מחבינת רכיבים? ובאיזה תוכנה מומלץ להשתמש במחשב להקלטה? התשובה למה ששאלתי חייבת להיות פשוטה.. תודה רה! :yelclap:

פורסם

קיבלת תשובה מנוסחת בבהירות ומפורטת עם יותר מידע ממה שביקשת, במקום לנסות להבין את הכתוב ואולי ללמוד משהו חדש לתחום שלך אתה ישר עובר למגננת "ראש קטן". ולא, אין לי מושג אם עדיף כ.קול או מיקסר במקרה שלך, פשוט מנסה להראות לך כזה זה עצוב.

פורסם
  • מחבר

אני מאוד מודה לבחור שפירט לי, פשוט שאני לא כלכך מבין את המושגים האלה, אני מחפש תשובה פשוטה .. תודה רבה לכם אני מעריך את עזרתכם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים