עבור לתוכן

מה לעשות עם הסלולר בחו"ל

Featured Replies

פורסם

השאלה בכותרת.

מצד אחד, אני רוצה שהסלולר יהיה איתי בשביל מקומות שיש בהם WI-FI ולמקרי חירום.

מצד שני, אני ממש לא רוצה שכל העולם ואחותו יתקשרו אליי(כי זה יהיה על חשבוני לפי מה שהבנתי) וכבר קראתי סיפורי בלהות על אנשים בחו"ל שהייתה להם "גלישה" בחו"ל של כמות בודדת של מגהבייטים וחיוב של מאות-אלפי שקלים בעקבות כך.

אני מנוי של סלקום, והטלפון שלי הוא E71, אגב.

עריכה: אם הדיון מתאים יותר לפורום צרכנות, מוזמנים כמובן להעביר - אני לא אעלב :)

פורסם

שים אותו על מצב טיסה, ואם יש לך שיחה דחופה אז פשוט תצא ממצב טיסה.

פורסם

קודם כל, זה שמתקשרים אליך לא אומר שאתה חייב לענות. אתה יכול לענות רק לטלפונים ממספרים שאתה מכיר. חוץ מזה אפשר לחסום את המספר שלך לשיחות נכנסות, ככה שכל מי שמתקשר אליך צריך להקיש קוד (ואז תתן את הקוד רק למי שאתה רוצה, נגיד למשפחה הקרובה).

לגבי אינטרנט, לכל מכשיר אמורה להיות אופציה לכבות את האינטרנט... רק צריך לגגל בשביל לגלות איך. ואני מניח שאתה גם יכול להתקשר לסלקום ולבקש מהם לחסום את האופציה.

פורסם

אתה יכול לבקש מחברת הסלולר שלך לחסום גלישה בחו"ל.

כל עוד תהיה בארץ תגלוש כרגיל.

בחו"ל תוכל לגלוש רק ב-wifi.

חזרתי לפני שבוע וחצי מארה"ב וזה עובד מצויין.

ובכל מקרה כדאי לך לחסום שיחות לחו"ל בקוד שאותו תגלה רק למי שבאמת צריך לתפוס אותך בחו"ל.

פורסם

אם אתה טס ליותר משבוע, פשוט קנה סים פריפייד מקומי וטען אותו בקצת קרדיט.

תן את המספר למי שחשוב לך להיות איתו בקשר וזהו.

זה ייצא לך הרבה יותר זול בכל מקרה, ותחסוך את כל ההתעסקויות בסינון שיחות, חסימת גלישה וחיובים מופרזים של החברות בארץ.

אני חוזר עוד מעט מטיול של 4 חודשים במזרח, ומנסיוני לא תצטרך יותר מזה ומנקודת wifi מדי פעם, בשביל שיחות סקייפ ו-whatsapp בשביל לשמור על קשר (ד"א, בארצות מסויימות אפשר גם לרכוש חבילות data קטנות במחירים לא רעים. זה יכול לפתור לך את כל הבעיה)

פורסם
  • מחבר

מה זה "מצב טיסה"? נתקלתי בזה רק בסוני אריקסון ישן נושן ולא ראיתי את זה מאז.

יש לי Nokia E71, ואני ברשת סלקום.

אני הולך לטוס לאירופה, לקצת פחות מחודש(ספרד גרמניה איטליה צרפת).

אני פוחד שאיזו אפליקציה סוררת(כמו הווטסאפ) תחליט על דעת עצמה להתחבר לאינטרנט באירופה ואז אני אתרושש בלי שום סיבה.

יש הגדרה בווטסאפ "Cellular when roaming" אותה כיוונתי ל"Off", אבל אני לא יודע כמה אני סומך על הדברים האלה...

פורסם

במצב טיסה (flight mode או airplane mode) כל התקשורת במכשיר מושבתת (עדיין אפשר להשתמש באפליקציות, אבל לא בסלולר, אינטרנט או wifi).

פורסם

במצב טיסה (flight mode או airplane mode) כל התקשורת במכשיר מושבתת (עדיין אפשר להשתמש באפליקציות, אבל לא בסלולר, אינטרנט או wifi).

בדיוק בגלל זה מרימים טלפון ומבקשים חסימת גלישה בחו"ל ואז אין לך מה לדאוג בקשר לגלישה.

קבלת SMS היא בחינם ואתה משלם רק על SMS יוצא.

וחסימת טלפון עם קוד.

אם אתה מתכונן לנדוד בין 4 מדינות אני לא יודע עד כמה SIM מקומי יעיל.

פורסם

שוב בתלות במדינה שאתה טס אליה וכמה זמן אתה נשאר תוכל לקנות סים פריפייד ולפתור את רוב הבעיות שהעלית.

בכמה מדינות אתה יכול לקנות חבילת DATA זולה אז בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים