עבור לתוכן

סקטורים פגומים - האם יש דרך למעבר לכונן קשיח חדש ללא פירמוט?

Featured Replies

פורסם

שלום. התחילו להיות לי תקיעות במערכת ההפעלה בדברים כלליים, ולפעמים מסכים כחולים.

ה Chkdsk מצא בעיות כבר מספר פעמים.

1. איך אני בודק איזה הארד-דיסק הוא הבעייתי? (האם זה חייב להיות זה שעליו מאוחסן הWindows?) (יש לי שלושה הארדיסקים במחשב :S)

2. האם יש אפשרות לעבור להארדיסק חדש ולהעביר את הכל כמו שהוא (במידה והפגום הוא ההארדיסק של מערכת ההפעלה באמת)

ללא פירמוט? פשוט לעשות העתקה מלאה כולל מערכת ההפעלה להארדיסק החדש? (מדובר על Windows 7).

חשוב לציין שאין לי גיבויים לשום דבר ואם אני מאבד את המידע במחשב הזה אני מתאבד xD

(אי אפשר לגבות הארדיסק של 1TB =.= צריך עוד אחד בגודל הזה, ואין לי.)

תודה לעוזרים! =]

פורסם

1. אם יש לך תקיעות במערכת ההפעלה, סביר שזה הדיסק שעליו היא מאוכסנת. אתה צריך להריץ סריקה עם כלי בדיקה של היצרן.

2.אפשרי כשהכל תקין, אם יש סקטורים פגומים זה עלול להיות בעייתי.

3.כדי לחסוך חיי אדם בישראל, כדאי לגבות את כל הדברים החשובים בהקדם האפשרי.

פורסם
  • מחבר

1. אם יש לך תקיעות במערכת ההפעלה, סביר שזה הדיסק שעליו היא מאוכסנת. אתה צריך להריץ סריקה עם כלי בדיקה של היצרן.

2.אפשרי כשהכל תקין, אם יש סקטורים פגומים זה עלול להיות בעייתי.

3.כדי לחסוך חיי אדם בישראל, כדאי לגבות את כל הדברים החשובים בהקדם האפשרי.

יש לך המלצה איך כדאי לפעול במצב שלי? אין לי מושג מה אני הולך לעשות עם זה..

1. אני שונא לפרמט את המחשב שלי, כי אני אוהב שהכל מסודר ואני שונא שכל ההגדרות והתוכנות הולכות לי קאפוט ואז אני צריך שעות לשבת לסדר הכל מחדש.

2. איך אני אמור לגבות אם המחיצה של מערכת ההפעלה שלי (שהיא כנראה הפגומה) היא בגודל 1TB?

אין לי כונן קשיח נוסף בגודל כזה.

הצעות לדרכי פעולה? :x

פורסם

תבדוק עם HDTUNE את הקשיחים (ניתן לבחור את הכונן הרצוי לבדיקה), ושם תוכל לדעת איזה מהם עושה את הבעיה. יש כלים להעברת מערכת (כל הקבצים והתיקיות כולל מערכת ההפעלה) מכונן לכונן.

פורסם

קודם כל כמה שטח בשימוש שמה?

אתה יכול להשתמש בתכונת הגיבוי שבאה עם וינדוס 7, היא נמצאת בלוח הבקרה.

אם הגודל הכולל יהיה גדול ולא תוכל להעביר אותו בשלימותו, תפצל אותו ב-RAR. תעשה מצב "איחסון", ופיצול לחלקים.

פורסם
  • מחבר

789GB בשימוש חח :x

אז מה לעשות? אפשר קצת פירוט בבקשה?

אני צריך לדעת בדיוק מה אני עושה ומה ואיך כדאי לעשות כדי לעשות את זה בצורה הכי נכונה.

פורסם

ומה עם הHD האחרים שלך? כמה מקום פנוי/תפוס?

כשאני רציתי גיבוי לדברים שלי ולא היה לי איפה, פשוט קניתי כונן חיצוני.

אגב מתוך ה789 אני בטוח שיש דברים קריטים ואישיים ודברים שאפשר להשיג תמיד מהאינטרנט..

פורסם
  • מחבר

אז ככה - יש לי אחריות על ההארדיסק!!!

ההארד דיסק הוא 1TB.

אני חייב את עזרתכם ייעוץ לדרך פעולה דחוף, הגעתי למצב של קריסה!!!!!!

נכון לעכשיו הייתה התדרדרות פתאומית במצב ההארדיסק,

אני לא יכול להפעיל את הווינדוס במצב רגיל!! הוא נתקע ישר בהפעלה ולא מסוגל לעלות בצורה תקינה.

כרגע אני עולה דרך Safe Mode with Networking וזה פועל, אבל יש לפעמים קריסות של explorer.exe.

אני חייב לפעול עכשיו כי אם לא אני אאבד את כל המידע שלי!!

הבנתי שזה אפשרי לעשות Clone (העתקה מלאה עם Norton Ghost) מהארד דיסק פגום להארד דיסק

חדש, ואין מצב למקרה של "העברת המחלה" להארד דיסק החדש. (כי יש אפשרות להתעלמות מהסקטורים הפגומים במהלך ההעברה, והעברה נקייה בלבד!). כך בעצם ה Ghost

יעתיק את המערכת בצורה פגומה להארד דיסק החדש, כי המידע כבר נדפק לפני. והמצב יהיה כמו עכשיו.

לכן, כדי לקבל את התוצאה שאני שואף אליה (העתקה מלאה של ההארד דיסק כולל המערכת ללא צורך בפירמוט, להארד דיסק חדש ללא אובדן מידע)

הבנתי שאני חייב קודם כל להשתמש בתוכנה מתקדמת כדי לתקן את הבעיות הנוכחיות (להגיע למצב תקין ויציב של המערכת), ורק אז לעשות את ה ghost כדי שיעבור בצורה טובה. לכן ghost במצב כמו שהוא עכשיו (מצב קריסה) לא יהיה אפקטיבי.

איזו תוכנה היא המומלצת ביותר למקרה שלי? במה אני צריך להשתמש כדי לשחזר סקטורים פגומים ולהגיע למצב שהיה לפני הקריסה? (ואז שלב 2 יהיה clone להארד דיסק החדש).

שמעתי על HDD regenerator, ועל עוד כמה תוכנות שעוסקות בנושא, אבל אני צריך את עזרתכם

כדי למצוא את התוכנה המתאימה למקרה שלי. איזו תוכנה תנסה לשחזר כמה שיותר מידע ולא תוכל לגרום לאובדן של מידע?

תודה לעוזרים, אני ממש אבוד :x

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים